Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2016/09/16
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Danse Macabre Eipix Entertainment HOG Reviews

Megjelenés: 2016. szeptember 10.
Fejlesztők: Eipix Entertainment
Történet:
Tehetséges táncos barátunkat, Maria-t feltesszük a hajóra, ami Bécsből megy New Yorkba, azonban a lányt valami őrült fickó még indulás előtt elrabolja.

Amanda szemszöge

Mostanában kezd az Eipix egyre jobb játékokba merülni. Bár mondja ezt az, akinek pont a Danse Macabre széria nem éppen a kedvence, de az érdekes helyszínek miatt állandóan itt vagyok.

Először a hajóról kellett eljutnom a színházba, ahol egy társulat próbált egy darabot. Mit ne mondjak, kicsit megijedtem, mikor a főszereplő nőt lefejezték… de életben maradt, és úgy tudja pont a „lefejezett” színésznő, hogy a színház technika, Lucas rabolta el Maria-t, a nagy kérdés az, hogy miért?

Utána következett a vidámpark, ami kicsi hidegrázást okozott, mert még mindig nem vagyok megbékélve ezzel a világgal. Főleg, hogy a horror házába egy nagy bohóc száján kellett bemenni… brr… hiába éreztem otthonosan magam ott, mégis az volt a cél, hogy kijussak innen, mert a tettes valahogy ezen a létesítményen keresztül vitte magával a lányokat. Bizony, van még egy lány, akit feltehetően innen vitt el a vidámpark területéről. És az elhagyott leveleiben még az is benne van, hogy kettejük közül az egyikük valamiért még érdekesebb…

Harmadik helyszínként egy régi elhagyatott raktárépület szolgált, ami tökéletes ugye a bűnözőknek, ahol meg is találtam a második szerencsétlenül járt táncosnőt – szegényt éppen gipszszoborként találtam, de még jó, hogy volt reflexnéző kalapács nálam. Tanulság, mindig legyen egy alap felszerelés készleted, és benne egy reflexkalapács.

Utána mentem egyenesen a fickó házába, ahol aztán némi nyomozás után rájöttem, hogy megölte „véletlenül” a húgát, aki szintén balett táncos volt. Volt-e egyáltalán oka rá? Nem, oka nem volt, csak véletlen, mert túl nagy nyomást pakolt rá azzal, hogy ő legyen a legtökéletesebb táncos. Miután meghalt, hozzá hasonló táncosnőkből készített szobrot. Sajnos nem tudtam mindenkit megmenteni… elkéstem :(.

A bónuszban aztán Maria hív, hogy Anita eltűnt – később ő is. Megint kezdődik a keresés a vidámparkban, de jó nekem. Ugyancsak a horror házában vannak, csak egy kriptában. Anita beleszeretett az elrablójába, és addig nem nyugszik, míg a halott húgát ki nem veri a fejéből. Egyelek meg, Stockholm-szindrómád volt? Végül a vidámpark új részével, a hullámvasúttal megállítottam ezt az őrültet, és így mindkettő végre oda került, ahova való.

Szerintem

Szeretem alapjáraton véve az ilyen táncos game-ket, de valahogy ez az a széria, ami valahogy sosem jut a harmadik helyezettnél tovább. Vagy csak én nem vagyok rossz passzban, vagy túl sokszor voltam a vidámparkban :D. Kivételesen sikerült mindegyik morfot megtalálnom, a dobozokból is csak kettőt hagytam el. A szuvenír szobát meg most kihagytam.

Grafika: 09/10 – a karakterek animációi kicsit pixelesek voltak
Teljesítmény: 10/10 – úgy megy, mint az álom, mindenképpen ajánlom.
Történet: 10/10 – eleinte nem volt világos, mi volr a technikus szándéka, de szerencsére az utolsó rész környékén minden kiderült.


Alább tudsz üzenetet hagyni.