Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2016/08/14
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Tags

Ma ilyen teszt/tag napot tartunk, úgy látszik. Részemről legalábbis közelálló téma, és ez olyan érdekes. Ez is egy létforma, mint a plázázás. Igen, ez így utólag nagyon hülyén néz ki, de létező szó. Leírva meg idiótán néz ki :D. De inkább nézzük a kérdéseket, és a válaszaimat rájuk. Trish blogját ezeréve követem, még azokból az időkből, mikor itt volt gp-n, így nem volt kérdés, hogy követem tovább ^^.

1. Mikor és miért kezdtél el turizni?
Még olyan 2008-ban, mikor Dombóváron nyaraltam egyik barátnőmmél, bementünk Pécsre, és ott volt már nem tudom, melyik épület melyik utcájában, de akkor ezerért olyan dolgokat vettem, amik közül csak egy darab maradt fent valahol elkallódva a gardróbban a többi kifogyott cuccaim között.

Igazából én úgy voltam vele, hogy öltözni kell, de mindig is sokkaltam néhány darabért a 4-5, esetenként 6 számjegyű összeget. Sose értettem, miért kerül annyiba egy szerencsétlen trikó vagy atléta. Még jó, hogy anya is turis, ismer itt jó helyeket Pesten, amiknek a fele sajnos időközben megszűnt.

Jelenleg úgy vagyok vele, hogy a Humana az idáig nem okozott csalódást a vásárlások során. Mindig lehet tudni, mikor érdemes menni, és igaz, hogy azokon a napokon sokan vannak, de ki lehet fogni a jó dolgokat. Más second hand boltokban idáig olyanokat láttam, amik nem véletlen kerültek kidobásra… vagy egyszerűen nekem nem feleltek meg.

2. Általában kivel szoktál menni?
Anyuval általában, mert le tud beszélni olyanról, amit később megbánnék :DDD. Egyedül egyszer voltam idáig, és akkor tényleg hasznos dolgokat vettem, amiket minden metalos ember visel az ilyen nagy dögmelegben. Úgyis váltom a bandás felsőimet, egy sima fekete atléta meg mindig jól jön.

Majd barátnőkkel is el akarok járni, hátha találok megint olyan jó kis akciókat, hogy kétszázért egyszerre vásárolhatok a girly és a metalhead ruhatáramba. Addigra csak meglesznek a gardróbjaim is hozzájuk.

3. Melyik részleget nézed meg először?
Női felsők, női nadrágok, egész ruhákat még nem találtam, pedig jó lenne. Cipőket sose nézek, turiban sose szabad. Azt tudom, hogy inkább adok ki egyszer sok pénzt egy cipőre, de akkor az évekig jó a lábamra. Kiegészítőket se veszek, mert ritka a metalos darab :D.

4. Milyen darabokat szoktál turikban keresni?
Konkrét elképzelésem csak legutolsó alkalommal volt, mikor fekete atlétát kerestem. Végül kettő lett belőle :D. Általában felsőket keresek, mert van egy farmerom, ahhoz meg bőven lehet billiónyi felsőt vadászni. Mondjuk most egy csini fekete szoknyát szeretnék találni, vagy egy farmerszoknyát, hozzá leggingset, ami lehetőleg csipkés, és szintén fekete. De hát vágyakozni szabad…

Girly darabokra anya akar ráhúzni mindenáron, de nekem egyensúlyt kell tartanom aközött, ami a szívemben van, és aközött, amit a fejem diktál. Melóban sajnos úgysem hordhatom a kedvenc darabjaimat, mert egyenruhánk van. Melóba menet meg szerintem mindegy, hogy most darkosabban öltözöm, vagy éppen csajosabban. A fekete igenis elegáns szín.

5. Melyik a valaha volt kedvenc üzleted?
A kedvencem már megszűnt, még évekkel ezelőtt, és már nem emlékszem, mi volt a neve. De azóta Humana, mert az többnyire elérhető Pesten azon az útvonalon, ahol járni szoktam.

6. Mi az eddigi legjobb szerzeményed?
Ez a két atléta. Olcsó volt, szóval teljesen boldog vagyok miattuk. Hátha nemsokára még több klassz dolog költözik be a félig üres gardróbomba.

7. Mi a véleményed azokról az emberekről, akik szerint a turizás undorító?
Először is megkérdezném, miért tartja undorítónak a turizást? Igen, használt ruhát hordok, de ember, azt nem úgy hordom, hogy nem mosom ki előtte! Alapból, akárhol néztem eddig, olyan ruhát nem is árulnak, amin már látszik, hogy rettentően el van hordva. Bolyhos, nem direkt szakadt darabokkal nem is találkoztam eddig.

Egy ideig én is úgy hittem, hogy turkálóba olyanok járnak, akiknek épphogy van pénzük megengedni maguknak új ruhadarabot, aztán rájöttem, hogy ez egy nagy hülyeség. Sokszor olyan darabok vannak ott, amiket nem látni a híres nagy plázákban…

8. Vicces vagy inspiráló történet?
Nem találkoztam még ilyennel. Legalábbis, ha egyedül megyek, music on, world off, és teljesen boldog vagyok. Igaz, akkor is egy fél órát legalább tengődök, mire egyáltalán kitalálom, hogy meg-e akarom venni azt, amit kinéztem. Az mondjuk vicces, hogy direkt félreállok egy-két darabbal, és nézem őket, tanakodok, hogy ez passzol-e valamelyik gardróbomba, vagy sem.

9. Mi a legjobb tipped kezdőknek?
Tyűh… ez egy nagyon jó kérdés, de leírom, hogy én hogy kezdtem.

» Legyen kényelmes cipő a lábadon, ha komolyan úgy mész, hogy turiban vásárolsz, és olyan vívódós vagy, mint én :D. Volt már, hogy két órát nézelődtem farmereket, amik közül végül egyik sem jött haza velem. A rossz cipő el tudja rontani az egész napot, ez igaz a shoppingolásra is.
» Jól nézd meg, hogy a méret pontosan jó-e rád. A legtöbb turiban lehet próbálni, én viszont már tudom, miből hányas méret az ideális. Volt már, hogy valamit megvettem, és végül kicsi lett, azóta is próbálok azon a szoknyán túladni.
» Nem vagyok egy átalakítós/javítós fajta, de ha valami nagyon ramaty állapotban van, inkább nem veszem meg. Így csak ezt tudom javasolni, ha te sem vagy a varrás nagy barátja, akkor ne vegyél olyat meg, ami javítandó.
» Gondold végig, tudod-e legalább két ruhádhoz felvenni. Felsőnél a farmer mindig jó, viszont ilyenkor ott a fejemben a ruhatáram színskálája. Érthetően nem fogok narancssárgát venni, ha eddig sem volt a szekrényemben.

10. Hajlandó lennél valaha felhagyni a turizással?
Nem, nem hiszem. Mindig egy izgalmas dolog, hogy vajon lesz-e az az érzés, amit egy-egy kincsnél találok. Az a tipikus meglátni és megszeretni érzésre gondolok.

11. Ki a kedvenc YouTuber vagy bloggered aki turkálókba szokott járni?
Egy olyan Youtubert se ismerek, aki turizna, szóval erről nem tudok nyilatkozni. Azt tudom, hogy Holly szokott, de a többiekről nem tudom.

[Forrás]


Alább tudsz üzenetet hagyni.