Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2016/08/16
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Tags

Nincs jobb dolgom, tényleg. Ennyit arról, ha az embernek szabad estje van. Jelenleg találtam egy olyan elfoglaltságot, hogy a bakancslistámat írom angolul az egyik füzetembe, ami már egy éve üresen porosodott állt a többi között. Nem árt az angolomat szinten tartani. Ha megvan az ezernyi tennivaló, sikítok 😀
De maradjunk a témánál. Seminél is sok jó teszt szokott lenni, és én ezt szemeltem ki magamnak. Ilyet még úgysem töltöttem ki 😀 A forrás az övé természetesen ^^. Én egybe raktam a kérdéseit, nem két bejegyzésbe. Ha 100 kérdésre válaszolni nem ártott meg, ez sem fog ;).

01. Ha megtehetnéd, akkor tíz év múlva kívánnál hármat, vagy ma egyet?
Megtanultam a mának élni, és előre tervezni, szóval ma kívánok, hogy mindennap kívánhassak hármat. És a kívánságom most nem írom le xD.

02. Ha birtokolhatnál egy szupererőt, mi lenne az?
Areh már lenyúlta a gyógyítás képességét, szóval azt nem használhatom. Teleportálni is jó lenne, mert nem lenne bérletre szükségem. De hiányoznának azok a pillanatok, mikor látok egy-egy helyes srácot a járműveken… szóval marad az, hogy több nyelven tudjak beszélni anyanyelvi szinten. Azt imádnám.

03. Mi a kedvenc történelmi korod?
A viktoriánust mondanám, de igazából az ókort is nagyon szeretem. A történetek miatt amúgy is sokat kellett olvasnom a különböző korok után, de az ókori Egyiptom a mai napig le tud nyűgőzni.

04. Telefonálni szeretsz jobban, vagy szemtől szemben beszélgetni?
Utálok telefonálni igazság szerint, szemtől szemben meg nem állok neki mindenkivel azonnal. Munka közben is teljesen hétköznapi témákról beszélünk, és ha éppen nincs kedvem a főzésről vagy a bevásárlásról beszélni, akkor én hozok fel témát. A sorozatokra még mindig nehéz az idősebbeket ráhúzni…

05. Városi vagy vidéki környezetben élnél?
A kettő közt valahol. Mikor vidéken voltam, hiányzott a város zaja, mikor városban, elvágyódtam vidékre. Egy külvárosi otthon tökéletesen megfelelne. Mondjuk olyan helyen, ahol jó a közbiztonság, távolban hallani a város zaját, és a szomszédság is olyan, hogy jó a viszony.

06. Kiskorodban mi akartál felnőttként lenni?
Anya. De ezt így hatéves koromban, mikor megszületett az öcsém eldöntöttem. De akartam lenni én minden igazából, még buszvezető is, de aztán sikeresen lemondtam róla.

07. Mik azok az apró dolgok, amik idegesítenek?
Ebből legalább olyan hosszú listát lehetne írni, mint a bakancslistám… de most csak párat emelnék ki:
» mikor belassulok munka közben, és halmozódnak előttem a címletek, elfáradt már a kezem
» ha bejött valami szárnyas dög, aminek idegesítő hangja van
» nincs kávé
» felbosszantott a keselyű valamivel stb.

08. Költekező vagy spóroló vagy?
Hála Merlinnek, az utóbbit nagyon belémnevelték. A hülye is tud sokat költekezni sok pénzért. Én meg imádok úgy vásárolni, hogy maximum 5 ezerig megyek el, és akkor legalább három zacskót teletöltöttem mindennel, amit meg akartam venni.

09. Mik a kedvenc gyerekmeséid?
Louie életét a mai napig szeretem, mégha mindig Papa jut róla eszembe. A Sharon naplója is egy ilyen dolog, kár, hogy már alig lehet fellelni online. Mindig néztem kicsiként, hiszen valahogy úgy képzeltem el a kamaszkort, mint amit ő megélt. Igaz, hogy nekem sose volt fogszabályzóm. A legtöbb Cartoon Network-ös mese is tetszett. Animék közül elmaradhatatlan volt a Sailor Moon, a Dragonball, a Pokémon és a Digimon.

10. Mit hordasz a tárcádban?
Sosincs nálam pénztárca igazából, mert nincs úgy pénzem, hogy hordhatnék… de még nincs meg álmaim pénztárcája (nem, nem azért, mert nincs Lacrimasos). Szóval, ez a két indokom van.

11. Mi volt az utolsó dolog, amit vettél?
Bent automatából kapucíner csokit. Imádom egyszerűen ♥. De komolyabbak közül még mindig a Deluxe. És ideges vagyok, hogy még mindig nincs nálam…

12. Szeretsz táncolni vagy énekelni?
Énekelni jobban, mert a tömegben nem hallatszik, hogy szar a hangom xD. Meg az olyan felemelő érzés, hogy rajtad kívül többen tudják a dalokat, és eggyé válsz a színpadon állóval… imádom.

13. Mi motiválna abban, hogy lefuss egy maratont?
Kb. semmi. A térdem miatt nem lehet futnom, és még legalább egy 7-8 kilónak le kellene mennie ahhoz, hogy elkezdjek. Igazából a busz után futást én már maratonnak érzem, de amióta csak metróval járok, így ez kimarad az életemből.

14. Őrült éjszakai bulit vagy csendes éjszakát preferálsz?
Nincs az az isten, hogy én valami őrült buliba elmenjek, ami nem koncert!!!

15. Szívesebben ülnél vagy állnál egész nap?
Az előbbit sűrűn teszem sajnos, így azt is mondom. Nem mindig kellemes ám egész nap állni, főleg nem a megfelelő cipőben… egy életre elveheti a kedved mindentől.

16. Mi az a dolog, amit a legtöbben nem tudnak rólad?
Majdnem leírtam, hogy mi az, amit nem tudnak rólam. De a blogomról sokan nem tudnak, ahogy sokan azt se nézik ki belőlem, hogy jobban kenem-vágom a metalt és a hozzá tartozó kultúrát meg közösséget, mint a divatot. Nem is vagyok egy divatos fajta mondjuk.

17. Mi a kedvenc tavaly karácsonyi ajándékod?
Nagyanyám olyan szemét módon tartja magát ahhoz, hogy semmi ünnepet nem ünneplünk, mert köthető valaki halálához, hogy az hihetetlen… szóval, tavaly se volt normális karácsonyom.

18. Mi az első dolog, amire ébredés után gondolsz?
Hány óra van, és hogy Lili hol van.

19. Elkezded a dolgokat, vagy inkább befejezed?
Ha elkezdek valamit, azt be is fejezem, még ha ez egyetlen dologra nem is igaz. De azt be fogom fejezni belátható időn belül, kerüljön, amibe kerül.

20. Hány éves voltál, mikor megtanultál úszni?
Ööö… na ez egy jó kérdés. Emlékszem, hogy kötelező volt annak idején úszásra járni suliban… de azt is imádtam ellógni, mert most őszintén, kinek volt kedve suli időben elmenni az uszodáig, ott úszni, felöltözni, megszárítani a hajam, hogy azért a maradék 2-3 órát ne vizes fejjel üljem végig, főleg télen. Úgy, hogy az osztályból legalább 25 lány volt, és mi lányok azért tudjuk, hogy mennyit tudunk tollászkodni… tehát olyan alsós koromban, pontos dátumra már nem emlékszem.

21. Mi a kedvenc bandád minden időket tekintve?
Ha ezt a kérdést 2011-ben láttam volna, kapásból rávágom, hogy a HIM. De őszinte leszek, valahogy elmúlt az a láz, amit most a Lacrimas körül érzek. Ville valahogy nem az az ember, akit anno megismertem, és a BP Parkos bulijukra is csak azért mentem, mert a fele ismeretségi köröm ott volt. Most várok egy olyan bitang kemény lemezre, amire felkapom a fejem, mert őszintén szólva, a Tears on Tape olyan harmatgyenge lett… a Lacrimas meg olyan kemény lemezt csinált, hogy párszor muszáj voltam újra lejátszani a dalt, hogy tényleg Robot és/vagy Christ hallom-e a gitárok fölött, mert nem tudtam elhinni, hogy erre is képes ez az ötösfogat. Szóval igen, a Lacrimas Profundere az, akit most erre a megtisztelő posztra tudok írni.

22. Beszélsz az anyanyelveden kívül mást is?
Az angolt megértem, szerencsére, de írni és beszélni nem tudok, még akkor is, ha az agyam elalvás előtt olyan képeket közvetít állandóan, hogy angolul beszélgetek, és megértenek! Hallásból is csak úgy tudok fordítani, hogy előttem a szöveg. Bőven lenne még mit tanulnom belőle, és szeretnék is. A némettel ugyanígy vagyok. Kevés nekem azért a Rammstein, Crematory és a többi banda ehhez :D.

23. Mi volt a kedvenc gyerekkori számítógépes játékod?
Juuuj. Rengeteg volt. A Putt-Putt Goes to the Moon volt az a játék, ami miatt nagyon hamar elkezdett érdekelni az angol nyelv. Az 1992-es Alone in the Dark az a játék volt, amitől nagyon féltem, mert akkor még úgy voltam a természetfeletti lényekkel, hogy tényleg féltem tőlük. Viszont, mikor megkértük, akkor Anya fogta magát, és leült a legelső Doom-mal vagy a legelső Quake-kel játszani. Öcsémmel akkor tátott szájjal néztük, és órákat elvoltunk, hogy szurkoltunk neki :DDD. Mára azonban max. az én gépemen futna a Doom/Quake újabb kiadásai. De rengeteg játék volt, ami tetszett, így csak felsorolom a maradékot: Aladdin, Duck Hunt, Prehistorik 1-2, Prince of Persia, Rayman, SimCity 2000, Rollercoaster Tycoon 2, Jazz Jackrabbit, Super Mario… és a lista igazából végtelen. De most mutatok nektek egy listát, ahol valamennyi 2000-es évekbeli játék fent van, és többnyire játszhatóak is… 😀

24. Jól beszélsz nagyközönség előtt?
Én egy tökre kedves ember előtt is nagy nehezen szólalok meg, nemhogy nagyközönség előtt! 

[Forrás] [Forrás]


Alább tudsz üzenetet hagyni.