Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2016/08/26
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: HOG Reviews Mad Head Games Shadowplay

Megjelenés: 2016. augusztus 21.
Fejlesztők: Mad Head Games
Történet:
Valamilyen intézetben – elmegyógyban, elméletileg – az egyik páciens segítséget kér, és az őrt valamilyen szellemi lény azonnal megöli.

Amanda szemszöge

Én nem tudom, mi történt a HOG-készítőkkel. Egyre több a vér, az erőszak, a gyilkosság a játékaikban. Ezzel részemről nincs baj. Úgy látszik, megunták, hogy állandóan minden világos, fantázialényes, és uralkodások alatt játszódik, ezért bekeményítettek.

A mostani történet tényleg szokatlan, főleg a Mad Headtől. Egy olyan börtönbe kerül egy női rab, ami egyben elmegyógyintézet is. Én itt elkönyveltem, hogy talán véletlen van itt. A komor helyszín és zene szinte simogatta a lelkem, hogy folytassam. Amíg meg nem jelent a létesítmény igazgatója. Szépen berendelt mindenkit a celláikba, kivéve a 76-os rabot, vagyis a főhősnőt. Álljunk már meg egy kicsit, szegény mit követett el, hogy egyből idekerült?!

Szerencsére, erre nem kellett sokat várnom. A nőt Sarah-nak hívják, ismerik egymást az igazgatóval, aki megadta neki a lehetőséget, hogy bizonyítsa a testvére ártatlanságát, de csak így tudta elintézni, ha rabként idekerül. A testvérét Laylának hívják, és elvileg gyilkosságért ül itt, és amióta itt van, még hárman meghaltak. Valami van a háttérben, ugye?

Az árnyakról nem is tudtam sokáig, miért vannak. A létesítmény igazgatója a tudóssal kísérleteztek Laylán, aki látszólag tudja uralni az árnyakat. Igaz, az üvegházban a saját testvérét is megtámadta, szóval talán az árnyak már régen kontrolállhatatlanok. A tudós kihasznált, szépen meglépett a vonattal, a főhősnőt meg otthagyta meghalni. De valami lámpám az volt, amivel távol tartottam az árnyakat, csak azért mégiscsak ott a húgom, őt meg nem kéne otthagyni, bármilyen árny vagy démon is szállta meg.

A végére aztán odajutottam, hogy megszereztem egy prizmát, amivel el lehet pusztítatni az árnyakat, amik valamiért ott fészkeltek ebben a börtönben. De addigra az igazgató is, a tudós is meghaltak, sőt, bealtatóztam egy öreg nénit is, aki azt hitte a rabruhám miatt, hogy megszöktem. Hát végül is, nem tudhatta mindenki, hogy a testvérem ártatlanságát akartam bebizonyítani. Azt viszont a főjátékból nem tudtam meg, mért került be. Hiába mentettem meg, hiába győztem le valami „fergeteges epic battle” alatt a főgonosz árnyat, ott lappang még Laylában… szóval, borítékolva a második rész?

A bónuszban visszaugrunk 1902-be, ahol is Robert (már megint ez a név, istenem) megkapja a lámpást a barátjától. Ámde, ezzel kiszabadulnak az árnyékok is. Röviden annyit kellett csinálnom, hogy megmentsem a családját, de sajnos a főhős barátját megölte az árnyék… utána befalazta, amint kimenekültek a házból. Valószínűleg a kissrác eladta a házat később, az igazgató megvette, megtalálta a lámpást. Már csak azt nem tudom, hogy került Layla a képbe, ha nem ölt meg senkit.

Szerintem

Vannak benne ijesztő elemek, így inkább azoknak ajánlom, akik bírják idegekkel, de így se játszattok este vele, mert különben mosdóba nem mentek :DDD. Részemről az mindig sok, ha sokat kell szerelni, de legalább a mechanikus szókincsemet bővítettem angolból. Részemről a Mad Head megvett ezzel a játékkal, és már most várom a 2. részét, pedig még infó sincs róla, hogy készítik :D. Legközelebb mondjuk a Dark Realm 3. része lesz terítéken…

Grafika: 10/10 – sötét, ijesztő, és komor. Mi másra vágynék?
Teljesítmény: 10/10 – tökéletes, úgy, ahogy van, bár néhány elem miatt lassú gépeknek nem ajánlom, mert nem tudod levinni a beállításokat
Történet: 10/10 – tökéletes sorozatkezdő, remélem, még több ilyen árnyat küzdhetek le.


Alább tudsz üzenetet hagyni.