Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2016/08/26
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Elephant Games Grim Tales HOG Reviews

Megjelenés: 2016. augusztus 25.
Fejlesztők: Elephant Games
Történet:
Stacy Gray volt a legutolsó, aki eltűnt a csak lányoknak fenntartott Darkwood Manor iskolából. Az igazgatónő úgy hiszi, hogy Dorian Black valami hatalmas titkot őriz, talán köze van az eltűnésekhez is.

Amanda szemszöge

Nektek sem tűnt fel elsőre, hogy az árnyékban ott egy halott menyasszony? Én is csak akkor riadtam meg, mikor az ajtónyitódásra felemelte a fejét, és elmosolyodott! O.O Jaj, de szép az a családfa egyébként az irodában. Minden vörös javarészt, ez meg fehérrel, és a szürke összes árnyalatával tökéletességet alkot. És Dorian lakik a címben is szereplő Crimson Hollow-ban, ami a vöröses leveleiről kapta a színét.

Annyi hulla van itt, mint a mesében. Úgy tűnik, Dorian a férfi fekete özvegy. A kedves fogadtatás után (kínzókamrába lettem tessékelve) egyből találtam a földben egy hullát, akkor Stacy szobájában szintén egyet a tükör mögött. És vagy Stacy nem tudja, hogy Anna – a detektívnő – a rokona, vagy Dorian törölte szépen a memóriáját. És hogy még bonyolultabb legyen az ügy: előző részben még apa koponyáját is vittem magammal, és az öreg néha megjelenik segíteni. Még hogy a Black és a Gray család ennyire jóban van. A régmúltban biztos. Meg lassan jöhet a többi színnév is családnévnek, ha már itt tartunk, ne mindig csak Szürkéékkel foglalkozzunk!

Találtam valami pálcát, amivel elvileg le lehetett győzni Doriant, ami sikerült is, csak szőke Stacy (ez így viccesebb) bilincset vert a rokonára, majd szépen szíven szúrta Doriant. Innentől kezdett a játék története magas lenni nekem. Aztán rájöttem: Stacy annak a Fekete Özvegy klubnak a tagja, aminek az igazgatónő a vezetője. Dorian pedig azért ölte meg a lányokat, mert mind meg akarta őt ölni. Kérdem én, egy család örökösét, és szemmel láthatólag utolsó tagját a vérvonalban miért akarná megölni bárki is? Főleg egy Gray?

Aztán kiderült, hogy az igazgató nő sokkal izgalmasabb titkok terén, mint Mr. Black. Fel akarja ugyanis támasztani az ősét, és ezért bármire hajlandó. Van valami raktár az iskolában, és gyanítottam, hogy oda fontos lenen eljutni, mert ezek szerint ott van valami, amivel legyőzhetem. És hogy az összes fekete özvegyet szépen agymosta, ezért váltak kőszívű gyilkosokká. Az ID ebből remek dokumentumsorozatot tudna csinálni.

Raktárba végül nem mentem, a katakombákba viszont igen, ahol az igazgatónő szószerint egy emberes fekete özveggyé avanzsálta magát, mert hát áldozatok kellenek… igaz, hogy sikerült legyőznöm, és úgy néz ki, a 12. részben vagy Stacy és Dorian lesz a főpáros, akiknek segítenie kell valamelyik Graynek, vagy igazából fogalmam sincs. Annyira szerteágazó már a Gray-családfa. És elsütöm a poént, ez a Gray sokkal izgalmasabb számomra, mint a közismertebb.

A bónuszban tényleg kialakult egy párkapcsolat – Anna és Dorian között! (Surprise! Mondjuk nem meglepő, mert Dorian már elmúlt 100 éves is), ámde a lánykérést megszakítja valami modernizált mutáns báb, akit az igazgatónő felkeltett a halálával, és elrabolja szépen mindkettőt, rengeteg pókhálót hagyva maga mögött. Stacy pedig mehet a báb után. Hát ez tényleg fantasztikus, mondhatom.

Végül is, abszolút nem volt nehéz. A sztori végén Anna és Dorian összeházasodtak, Stacy átvette a rokonától a bizniszt, így a 12. részben (ha lesz) ő lesz a detektív, mert hát a Gray-család nem halhat ki! A báb egyébként Stacy apja volt, csak behálózta az igazgatónő.

Szerintem

Abszolút nem olyan hosszú game, mint amilyennek látszik. A puzzle darabokból csak 3-at hagytam el, a portrék meglettek végig – Blackként azért nem árt, ha van névötletem :D. Benne mertem hagyni, hogy a speciális effekteket mutassa, és abszolút nem volt panaszom, és ez ritka, hogy egy Elefánt game úgy fusson, mintha a legmodernebb gépem lenne. Most egy időre elköszönök a Gray-családtól, talán jövőre találkozunk megint :).

Grafika: 10/10 – szokott színvonal, nincs panaszom
Teljesítmény: 10/10 – minden pipa, így ezért elégedett vagyok
Történet: 10/10 – valaki nem akarja hozzámvágni esetleg a Gray-családfát?


Alább tudsz üzenetet hagyni.