Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2016/08/05
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Bridge to Another World Friendly Fox Studios HOG Reviews

Megjelenés: 2016. augusztus 5.
Fejlesztők: 4 Friends Games
Történet:
Alice simán csak futni indult, ám valami árnyéklény lelökte őt a hídról, és Shadowlandbe került – de ki akarta őt ennyire áthozni ebbe a világba?

Amanda szemszöge

Rabbitson – vagyis a Nyúl – hozta át Alice-t, mert Wonderlandből Shadowland lett, és ez így egyáltalán nem jó. Valamint úgy néz ki, hogy a Szív Királynő tükre összetört, és a darabjainak nyoma veszett. Szerintem, egy Alice-nél van.

A Királynő katonái elfogták Rabbitsont, közben Alice-nek egy felvértezett oroszlán, a Bandersnatch (létolvasatomban a Jabberwocky HOG-os változata) ellopta Alice árnyékát, de valaki megmentett minket. Ez a valaki Chesire volt, aki most nem macskásodott be. A Kalapos átállt a gonosz oldalra, a Királynő itt még csak hercegnő, és árnyékokra van szüksége, hogy hatalomra terüljön. Alice árnyéka is a kastélyban volt, viszont az emberek nem élhetnek az árnyékuk nélkül, úgyhogy sok idő úgymond nincs.
Rabbitson órájának segítségével Alice azonnal az árnyékához juthatott, és a Bandersnatch sípját kellett megtalálnia, hogy a lény ne támadhasson rá többé. Egyszerű, mint az egyszer egy. Segítségképpen egy Jack nevű fickót kaptunk, aki üvegbe zárva létezett, de többször segített is nekünk.
Később, eljutott egy teapartira, ahol sokáig nem élvezhettük a teát, mert megjelentek a hercegnő őrei, elvittek mindenkit. Meg közben kiderült, tévedés itt nincs, a jó Alice-t hozták el, így ideje rendet tenni megint Csodaországban. Azt is megtudtuk, hogy korábban járt már egy másik Alice a világban, ő akkor legyőzte az akkori Szív királynőt.

Chesire fogoly lett, így őt is ki kellett szabadítani. Mivel a hercegnő nyakörvet rakatott minden árnyékra, a kulcsot a néhai Szív király sírjában kellett megtalálni – de csontváz helyett a hűlt helyét találtuk meg. Jack erre közölte, hogy a király nem halt meg, csak eltűnt (itt már sejtettem, hogy Jack igazából a Szív király). Az előző Alice-t bebörtönözték, és amíg lefejezésére várt, a Kalapos megpróbálta őt megmenteni, de nem járt sikerrel. A Szív király egyik reggel lement, hogy maga végezze el a kivégzést, de az alvó, ártatlan Alice alakja a reggeli napfényben szerelmet/szeretetet váltott ki a szívében. Később, Alice hozzáment a királyhoz, és gyermekük is született, hátrahagyva ezzel a rendet, és az annyira összetörte a Kalapost (mert fontossá vált neki a nő), hogy a barátai ellen fordult.
Később megszületett Carroll (ha lett volna fiúk is, ő meg Lewis lett volna?), és míg Alice a jó dolgokra akarta tanítani, apja egy könyörtelen és erős uralkodónőt akart belőle nevelni. Később a király még a Rendre is gyanút fogott, hogy Alice-re rossz hatással vannak, ezért eldöntötte, hogy elpusztítja őket.

A megoldás, hogy Alice meg az árnyéka egyesüljenek, a Kalapos régi gyárában volt, és egy helyre kellett terelni az átjáró portált, hogy az árnyéka és a teste egyesülni tudjanak. Ez sikerült Carroll szobájában. Eljött az ideje felszabadítani Chesire-t, mielőtt lefejeznék. Alice lefagyasztotta az időt, hogy a visszajutható tükörhöz jusson, és közben Jack is végre kiszabadulhatott az üvegből… és igazam lett, mert ő volt valójában a Szív király. Alice győzte le igazából, nem a Kalapos, és eljött az ideje, hogy bosszút álljon. Ne zavarjon, hogy kint a lányod, te szerencsétlen.
Persze, volt egy epic battle Alice és a Király között, ahol Alice győzött, a Királyról kiderült, hogy csak egy Joker, ezért végre a nő hazajuthatott.

A bónuszban előzetesen annyit kaptunk, hogy a főjátékbeli Alice előtt volt egy másik is, aki megváltoztatta Csodaország végzetét (tudjuk, lapozzunk). Chesire a mai napig emlékszik rá. American McGee is, ne aggódj. A Király bebörtönözte Alice-t, a Kalapos meg Chesire úgy döntöttek, nem hagyják ezt csak úgy annyiban.
Chesire kiderítette, hogy a Király azért pöccent be, mert Alice nem volt hajlandó a lányát zsarnokként felnevelni, ezért bezáratta őt. A nő arra jutott, akkor ideje elhagyni Csodaországot Carrollal együtt, mégha ez a Királynak nem is tetszett. De volt egy olyan érzésem, hogy valamelyiknek nem fog sikerülni.
Időközben a Kalapost elfogták, és bezárták, Alice elszökött, de a hazajuttató tükör így is a Királyhoz került. Végül Alice és a Király összecsaptak, és valószínűleg Alice elhunyt a támadást követően, és a Kalapos sajátjaként nevelte fel Carrollt.

Szerintem

Volt egy pillanat, ahol öt percig magyaráztam a macskámnak, hogy mit keres Nosferatu egy újságcikkben (újabb áldozat került kómába). Értem én, nincs árnyéka, emiatt majdnem vámpírnak is mondható (ami amúgy hülyeség). De hogy jön ehhez a történelem igazi első filmes vámpírja Csodaországban?
Viszont, ez is egy érdekes megközelítése volt a világnak, amit Lewis Carroll teremtett. Határozottan újrajátszós.

Grafika: 10/10 – még mindig ők rajzolják a legszebb karaktereket
Teljesítmény: 09/10 – kicsit lassú volt néha
Történet: 10/10 – Csodaországból részemről sosem elég 😀


Alább tudsz üzenetet hagyni.