Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2016/08/09
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Blog

Ezen az oldalon találtam ezt a jópofa kihívást, és blogos pályafutásom alatt még sose osztottam meg, milyen a desktopom. Azt hiszem, ennek itt az ideje 😀 Köszönöm szépen még egyszer Borotvaélen táncoló ^^.

Előre leszögezném, hogy igencsak sűrűn használom a Passion Paradise nevű actiont, amivel mindig feldobom a képeimet. Egyszerűen imádom. Még a TWDH-n is megfigyelhető.

A háttér a soron következő Lacrimas Profundere album borítója. Amint megláttam amazonon, lementettem, és tettem is be háttérnek. Igazából óránként váltakozik a fenti képek HQ képeivel, de most pont ezt kaptam ki :D. Már csak 3 nap, és itt a deluxe-om *-*. A képet egyébként Elton Fernandes brazil tervező készítette, Loneliness a címe, és 2015-ben alkotta. 

Először asztali dolgok, majd a tálca cuccai. Csodálatos derékszög bezárva .l,,l

01. Sajátgép. Én csak Gézának hívom. Nem használom sűrűn, de nem akarom eltüntetni. Vicces, hogy ott van :D.

02. Amanda cuccai. Ez visszavezet a nagy főmappámhoz, ahol mindent tartok Gézán.

03. Dokuk. Egyéb mappa, kb. mindent idementek, amit időközben találok. Nagyon széles skála, psd-ktől kezdve InDesign file-okig minden itt van. Rosszabb, mint a Letöltések mappám.

04. Amy cuccai. A blog agya, vagyis mindent itt vezetek. Mit mikor tervezek felrakni, amolyan kisokos. Még ügyészséges korszakomból ragadt rám, hogy mindent excelben csinálok.

05. Hidden Object Games. Ennek azért szenteltem külön táblázatot, mert év szerinti megjelenést csináltam a készítők szerint, és még mindig nem értem a végére. #justamylife

06. Ultimate HOG Chronology. Másik agy. Pontosan megjelenés napjától vezetem az egyes game-ket. Az első egyébként a legelső Mystery Case Files volt, még 2004-ből. 

07. Fraps. Ez egy naaagyon hasznos program. Ezzel minden játékból lehet képeket fotózni. Simsnél mondjuk pont nem hasznos, mert duplán kell fotóznom vele, hogy ne legyen benne a menüsor, de egyébként bőven elég egy F10. Mindenképpen ajánlom.

08. Sims2Pack Clean Installer. Minden simmer ezt ajánlja, mert ezzel az egész Downloads mappámat átnézi (úgy 20 percnyi töltés után…). De egyből kiszűri, melyik tartalom hibás, dupla, vagy félkész. Vannak olyanok, amiket nem talál odaillőnek, azokat saját felelősségre bent lehet hagyni.

09. The Sims™ 2 Paloták és parkok Cuccok. Kinek kell bemutatni a Sims 2-öt? 😀 Mondjuk már vagy egy 1,5 hónapja nem láttam…

10. Dark Tales 9: Edgar Allan Poe’s Metzengerstein Collector’s Edition. Ez az egyik olyan Poe történet, amiről még életemben nem hallottam, így eszméletlenül kíváncsi vagyok. Minden HOG-ból főleg a CE-t keresem, mert abban mindig van bónusz, és más egyéb földi jók. Pl. a Phantasmat főcímzenéje le van mentve.

És akkor a tálca. Igen, nekem fent van, mert nagyobbnak tűnik tőle a monitorom.

01. Windows intéző. Könnyebben elérek mindent, hogyha nincs kedvem a Total Commanderhez.

02. Google Chrome. Évekig Mozillás voltam, de aztán átváltottam, mikor rájöttem, hogy ez sokkal gyorsabb, mint a Mozilla. Igaz, hogy zabálja a gépem agyát, de jó szerkesztéshez jó böngésző is kell ^^.

03. iTunes. Még Vic ajánlotta ezt, mikor panaszkodtam neki, hogy utálom a Media Player állandó frissítéseit, a Winamp meg egy külön történet… ebben a zenéim úgy vannak, ahogy hagytam őket. Nincs iPodom, egyelőre egy nagyobb agyú telefont akarok beszerezni.

04. Skype. Örökös használat fanfiction-ökhöz. Mondjuk összesen két ember van fent rajta XD.

05. Microsoft Word. Itt születnek a sztorik! *-* (igen Areh, tudok róla, hogy már három napja vársz)

06. Microsoft Excel. Esküdt ellenségek vagyunk egyébként, ha számításokról van szó, de adatrögzítéshez jobban szeretem használni, mint az Accesst.

07. Total Commander. Fájlrendszerező program. Zenék rendezésénél sokkal gyorsabb, mint az Intézőben.

08. Számológép. Néha sokkal jobb itt előkapni egy gyors számoláshoz, mint a telefont.

09. Photoshop CS3. Egyébként az egész Adobe csomag megvan, mert suli alatt ezt a csomagot használtuk. Minden nyomdában javarészt a CS3 van, ezt jó, ha tudjátok. Legalábbis annak idején, mikor tanultam, még úgy volt. Egyénfüggő, ki melyik verziót használja.

10. Photoscape. Az egyik legjobb program. Képvágáshoz, gyors grafikához ideális, és minden Frapsos képem itt szerkesztem.

11. Notepad++. Néha nagyon belassul a netem, ha valamit kódolok, mert mostanában nem tördeli a Chrome a sorokat, hanem több kilométeres sorba pakol… ilyenkor bemásolok mindent a Notepadba, és ott szerkesztem. A TWDH alakítása alatt szinte egész nap nyitva volt.


Alább tudsz üzenetet hagyni.