Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2016/07/01
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: AMAX Interactive Haunted Legends HOG Reviews

Megjelenés: 2016. július 1.
Fejlesztők: ERS Game Studios
Történet:
Mint a francia királyi titkosszolgálat egyik legjobb nyomozója, Versailles-ba vezet az utam, ahol a helyi bíboros kéri a segítségem a mostani gyilkosságok miatt.

Amanda szemszöge

Saint-German újra itt van! Bár most nem rá irányul a figyelem, hanem a Vasálarcosra, akit remélem, senkinek sem kell bemutatnom. Itt van egyébként a Napkirály is, de róla majd még később mesélek, egyelőre nézzük, mit kaptam most az ERS-től.

A bíboros azért hívott magához, mert mostanában úgy halnak meg az emberek az udvarban, hogy a haláluk előtti napokban ugyanazzal a szöveggel kaptak fenyegető leveleket. A bíboros is kapott egyet, már hát miért is ne, az összes jel pedig arra a már bebörtönzött fogolyra mutat, akinek már korábban egy vasálarcot húztak a fejére. És akkor a jogos kérdés, hogy SG mit keres itt már megint?

Nos, minden jel szerint egy könyvet, amivel vissza tudja magát változtatni emberré – aki követi az értékeléseimet, vagy az egész sorozatot, tudhatja, hogy az előző részben megtudtuk mind a jelképes ház és SG múltjának történetét is. SG-nek Medici Katalin leszármazottjára van szüksége, mert nála van egy kulcs, ami kinyit egy kis helyiséget a kriptájukban. Abban van a keresett könyv, amivel SG visszaváltozhat emberré – de ugyanakkor ez az akkori francia világra hatalmas bajt is jelentett

A vasálarcosék pedig ikrek voltak – az egyikük volt a Napkirály, akit SG megölt, amint megkaparintotta a kulcsot. Az ikre, akit úgy nevelt fel egy teljesen átlagos parasztcsalád, úgy vitték el a rend őrei, hogy gyakorlatilag semmit sem tudott, még azt sem, hogy volt egy ikre. De sajnos már késő. A helyi péklány világosított fel, akinek a naplója elárult mindent. Szegény, elég szomorú volt mondjuk, mikor a szerelme (mert hát miért is ne legyen egy fikarcnyi romantika a történetben?) király lett, ő meg ott maradt tök egyedül. Medici Katalin könyve pedig nem is az volt valójában, ami el volt rejtve a kriptában, mert úgy őrizte a bíboros, mint mások a könyveiket. Ahhoz kellett az egész játék során 12 pecsétet összeszedni. Végül SG úgy pár másodpercig élvezhette emberi mivoltát, de hát jöttem én, és szépen keresztül húztam a számításait. Kis híján rám gyújtotta a Louvre-ot is. Így megint egy törpe maradt, és már valahol láttam, hogy van a 9. résznek bétája, szóval SG még mindig nem adta fel.

A bónuszban a péklány levelet ír a detektívnek, hogy azonnal segítsen rajta, mert valami miatt halálra van ítélve, és csak egy napja maradt hátra. Oh, istenem, hogy valaki nem bír a fenekén maradni…

Szegény lány csak beszélni akart a mostanra királlyá lett kedvesével, ámde az őrök nem engedték a közelébe, mivel ők nem fedezték fel a cserét. Végül a bíboros megelégelte a lány törekvéseit, ezért letartoztatta. Mire kiszabadítottam, a muskétások vezetője szépen kitessékelte a lányt is, és engem is a városból. Micsoda fordulatok vannak itt, kérem szépen.

A kikötővárosban azonban nem volt egyszerű a menet. A kapitány a kocsmában aludt, és mire felkeltettem, össze kellett szednem egy csomó mindent. Mire azzal végeztem, az őrség már mindkettőnket kereste, így álruhát húztunk, ámde a detektívről nem hitték el, hogy az, aminek beöltözött, és mikor a papírokért mentem, egy szállítmánnyal kilöktük az őröket a vízbe. Mondani se kell, hogy Saint-German volt az álruhában. Szóval, 9. rész, kicsit siess.

Szerintem

Medici Katalinnál azonnal felhúztam a szemöldököm, mert azonnal eszembe jutott a Reign c. sorozat, amiből igencsak le vagyok maradva, mellékesen, de ennek a játéknak hála jobb, ha bepótlom azonnal a hiányosságaim, még a negyedik évad érkezése előtt. SG most még idegesítőbb volt, legalább annyira, mint a korábbi epizódokban. Még kapós vagyok erre a szériára, de SG-t évente egyszer szeretném látni már 😀

Grafika: 10/10 – részletes, terjedelmes, SG még mindig ijesztő
Teljesítmény: 08/10 – pont a végénél nagyon szaggatott a videó
Történet: 08/10 – SG hátra talál valami legális módszert arra, hogy ismét emberré váljon


Alább tudsz üzenetet hagyni.