Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2016/07/29
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Artifex Mundi Enigmatis HOG Reviews

Megjelenés: 2016. július 21.
Fejlesztők: Artifex Mundi
Történet:
A detektív és Rick tovább üldözik a prédikátort, és mindketten nagyon remélik, hogy most már végleg le tudnak számolni vele.

Amanda szemszöge

A szájtátás itt is megmaradt, annyi különbséggel, hogy most a történet előtt borulok le. Annyira tökéletesen van megírva, hogy az valami hihetetlen. Artifex megint kitett magáért, és megpróbálom leküzdeni a szomorú tényt, hogy utoljára látom a szériát, mert ez is trilógia.

Előjáróban meg kellett menteni magunkat egy repülőgép zuhanás után, majd kideríteni, hol a prédikátor. Ehhez vissza kellett menni, ahol minden kezdődött, Maple Creek-be. A romos templomnál aztán találtam egy még egy titkos szobát, ahol meg is találtam, hol rejtőzik a prédikátor. Azt már ugye tudtuk, hogy ő az utolsó, így neki minden joga megvan, hogy visszahozza a démont, Asmodai-t, akit még anno Raphael zárt el. Olyan kamfasztikus ez a történet, hogy még most is a hatása alatt vagyok.

Valahol Ázsia területén lehet a monostor, ahova mennünk kell. Már eleve gyanús volt, hogy két túlélőt találtam – egy kislányt, aki minden jel szerint néma, és egy kutatócsoport egyetlen túlélőjét, egy nőt. A nő szerint valami szárnyas démon ölte meg a csapatát, de én már tudtam, hogy ez humbug, mert akkor rajta is lennie kellene sérüléseknek. Még ha takarja is.

A monostorban aztán kiderült, hogy valójában az a démon sírja, ahol fekszik. Ide akar ez a szerencsétlen bejutni. Azt nem engedhetjük meg, ugye bár. A kripta bejárata alapjáraton védett, még legalább egy három helyen lehet bejutni, de ebből csak egyet fedeztem fel, az is az angyalnak volt a szentélye, aki megmentette a világot.

Közben a kutatócsapat három részt a kőtömbből elvitt a helyről, különböző vizsgálatok miatt. Egyet jól szét is barmultak, aztán csinálhattam meg még egyszer, festéssel meg mindennel együtt. Valami műszerrel pedig meg kellett találni valamit, amire már nem emlékszem. Akkor találtam meg a kutatócsoport egyetlen túlélőjét látszólag holtan.

Azért írtam, hogy látszólag, mert igazából ő volt a prédikátor, és meg akarta szerezni a darabokat, hogy bejuthasson a sírba. De akkor hol az igazi? Erre ad választ a bónusz.

A végjáték részemről rövidnek tűnt. Kiderült ugyanis, hogy Raphael feláldozta saját magát azzal, hogy a démont a testébe költöztette, és ezzel megőrizte az angyali mivoltát is. A szerzetesek pedig őrizték, nehogy a démon egyszer felülkerekedjen, és megint megszállja a világot. Sajnos, az Őrzők olyanok, hogy kihalásra ítélt faj. A kislány nagyapja és apja meghaltak, ezért ő az utolsó őrző. Bár most, hogy a démon elpusztult, Raphael meg visszatért a helyére, nincs gonosz. Rick is elmehet nyugdíjba, a detektív pedig a jelek szerint örökbe fogadja a kislányt. Bár gyanítom, csak nyelvi különbségek vannak.

A bónusz ugye az, hogy a kutatócsoport női tagja szemszögéből láthatjuk a történet egy részét. Valami történik a monostorban, és a kutatók vezetője súlyosan megsérül. Azt nem tudtam meg, hol van, de látszólag nincs a táborban. A prédikátor mindenáron meg akarja akadályozni, hogy keresztbetegyenek a tervének, ámde mégis azt a lényt kiszabadította a kutatónő. Sajnos, már későn, mint kiderült. Megölt mindenkit sorra, miközben egy rituális gyertyához szedtem össze a hozzávalókat, és később még ő is áldozatul esett… a repülőgépen pedig már érkezett a detektív és Rick.

Szerintem

Kicsit szomorú vagyok, hogy az Artifex ráállt a trilógiákra. De nem lehet mindenből 11-12 részt csinálni, mint ahogy ez történt már a Mystery Case Files-szal. A gonosz megállítva, a lehengerlő grafika pedig azoknak marad, akik kíváncsiak ezekre a játékokra. Én mindenképp hatalmas igennel ajánlom ezeket, mert jóval több van bennük, mint egy sima tárgykeresősben… higgyétek el nekem, évek óta benne vagyok.

Grafika: 10/10 – még a prédikátor is olyan gonosz volt, akit jól esett nézni
Teljesítmény: 09/10 – levették az ablakos módot, emiatt kicsit szomorú vagyok
Történet: 10/10 – kicsit csalódott vagyok, hogy ez volt a vége, de egy nagyon hatásos történetet kaptam; bármikor szívesen nekiülnék ismét.


Alább tudsz üzenetet hagyni.