Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2016/07/22
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: AMAX Interactive Dark Tales HOG Reviews

Megjelenés: 2016. július 22.
Fejlesztők: ERS Game Studios
Történet:
Dupinék levelet kapnak Magyarországról, hogy valami lény megtámadta a lányukat, és ez nekik egyáltalán nem tetszik.

Amanda szemszöge

Már ez a név, hogy Metzengerstein. Ez abszolút nem magyar. A grafikát figyelve inkább a Monarchia jut eszembe róla, mert inkább abba a korszakba teszi. A nevek sem valami magyarosak, szóval ne nagyon várjunk tényleg hungarista elemeket. De ez az egyetlen negatívumom, inkább rátérek a jó részekre :D.

Történet szerint a lány udvarlója meghalt egy tűzesetben, mikor már majdnem összeházasodtak. A lány apja valami átok miatt nem akarta a lányát hozzáadni a fiúhoz. Jó néhány éve már viszály van a két család között, kicsit olyan Rómeó és Júlia érzésem támadt, azon kívül, hogy Wilheim szüleit egyáltalán nem látni a történetben. A játék részemről nagyon könnyű volt, logikusan követték egymást a jelek. Visszafelé nagyon nem kellett haladni benne, szerencsére, inkább előre.

Lila köd jelezte, hogy ott fényképezni kell, bár nem láttam túl sok értelmét, hiszen ez nem csalt elő semmit, néhány megoldásra váró feladaton kívül. Dupin hangjáról meg ne is beszéljünk… a történetben látszik, hogy öregszik, és jaj, de nem tett ez jót nekem :(.

A másik házban, ami egykoron Wilheimé volt, kiderült, hogy a fiú nagyon is életben van, csak megjátszotta a halálát, hogy a szerelmesek együtt lehessenek. A lány apja még mindig a családot hibáztatja, még a naplóból is az derült ki, hogy nagyon a frigy ellen lábalt az átok miatt. A fiú egyébként tudta, hogy az apja külföldre ment, ahonnan már sose tért vissza.

Sok levelet találtam a játékba, amik mind az bizonyították, hogy ez csak egy félreértés, ez csak egy puszta babona. Pedig vicces lett volna egy tüzes lovat látni, de nem olyan pokémonosan.

Volt egy koponyás maszkos alak is, akiről fogalmam sem volt a játék végéig, hogy amúgy ki a franc. Pont sikerült megakadályoznunk Dupinnal a tragédiát, hogy a lány apja megölje a kérőjét, mikor jött is ez a maszkos, és kiderült, hogy tulajdonképpen a lány édesanyja, aki önvédelmet tanult, és sose gondolta volna, hogy egyszer a férje ellen kell megvédenie a lányát… viszont nem tudom, jól döntöttem-e, hogy ezek ellenére bűnösnek ítéltem el a fickót. Valaki mondja már el, mi van akkor, ha ártatlannak véli, pls!

A bónuszban aztán még mindig a képzeletbeli Magyarországon vagyunk, mert a lányék még mindig nincsenek nyugodtan, mert az a szellem most úgy üldözi a lányt, hogy a halálát kívánja… valami akkor se tetszett, és mikor a semmiből megjelent a cseléd, már rögtön tudtam, hogy bizony valami van, mert ahhoz képest, hogy ősz volt, nem volt ráncos. Némi kutakodás után találkoztam az első részből megismert Plutoval, aki fent volt a cseléd szobájában. Akkor jöttem rá, hogy bizony ez a tüzes ló még mindig csak egy babona, mert találtam egy koponyát a szekrényében, egy baromi értékesnek tűnő smaragdnyaklánccal együtt.

A lány férje pedig rögtön fel is világosított, hogy ez a volt menyasszonyáé, akivel rögtön le is fújták az eljegyzést, mikor találkozott Fredericával. Mondtam én, hogy gyanús volt a cselédlány, nemde? Végig ő volt a dolgok mögött, mert persze, egy család  utolsó tagjaként élni kecsegtető lehet egyesek számára.

Szerintem

Hozzátenném, Poe-nak ez egy olyan alkotása, ami legelőször jelent meg tőle nyomtatásban még 1832-ben. MEK-en el is lehet olvasni, hacsak valaki nem olyan szerencsés, hogy könyvben is élvezhesse. A történet lényegesebben jobban sikerült, mint az elődje, így ezért nagy pont, bár Dupin hangjától még mindig a falra mászom…

Grafika: 10/10 – ERS-ék sose csináltak rossz grafikát

Teljesítmény: 08/10 – ablakos mód nuku, és képváltáskor még fagyott is

Történet: 10/10 – el is olvastam rögtön a játék után az eredeti novellát Babits fordításában, bár gépen még mindig utálok olvasni. Mindenkinek ajánlom, nagyon frappáns, és tényleg felfedezhető a játékban a történet főbb momentumai.


Alább tudsz üzenetet hagyni.