Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2016/07/22
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Cursed Cases Daily Magic Productions HOG Reviews

Megjelenés: 2016. július 10.
Fejlesztők: Daily Magic Productions
Történet:
Emmett Maybardot meggyilkolják a kúriájában, nincs semmi nyom, és úgy tűnik, a gyilkos a családja maradék tagjaira is kivetette a hálóját.

Amanda szemszöge

A DMP új játéksorozattal jelentkezik. A grafikától már leesett az állam, ahogy beléptem, de elég régen nem találkoztam a szériáikkal. A sorozat lényege, hogy a detektív különleges képességekkel van megáldva, ránézésre megmondja, mi történt korábban, olvas a nyomokból stb. Még friss a széria, így ezért is tűnhet annyira furcsának, de az alapötlet valahonnan ismerős, csak még nem tudom, honnan.

A történet szerint megölik Maybardot, nincs se tettes, se gyilkos fegyver. Két héttel később olvassák fel a család és a közeli barátok előtt a végrendeletet, ámde sorra kezdődik a baj. Az elhunytnak volt egy szeretője, akinek viszont udvarolt a család háziorvosa. Ezen az estén az énekesnő meghalt, mert megmérgezték. Maybard testvérét, Sophiát szintén meg akarták mérgezni, ezért is van itt a detektív. Ahogy haladtam az ügyben, egyre több volt a gyanúsított, az áldozat lányán és testvérén kívül mindenkire rávágtam, hogy bűnös. Még a komornyik is pénzt kért tőle, mikor meg volt szorulva. Valakinek tehát indítéka volt eltenni a fickót láb alól. De azért nem zártam ki se a lányát, se a húgát a gyanúsítottak listájáról. Az ügyvéddel is volt egy szerződése, és már elsőnek is nagyon gyanús volt a fickó, valahogy nem tudtam kizárni, hogy van egy olyan személy is, akivel még nem találkoztam.

Ahogy haladtam, egyre több infót tudtam meg. Egyébként, volt egy szellem is a házban, méghozzá az előző tulajé, aki szemmel láthatólag öngyilkos lett, felakasztotta magát. Valamiért folyton megpróbál keresztbe tenni nekem, de nem lenne egyszerűbb, ha tiszta vizet öntenénk a pohárba?

Ez a bácsi üzletet kötött Maybarddal, és elég sok pénzt vesztett… épp ezért a lányának semmilye sem maradt. Sosem találjátok ki, ki a lánya. Igen, a dadus, aki Maybard lányára ügyelt. Mivel orvosin tanult, manipulálta gyógyszerekkel, így lassan a bosszúját gyönyörűen alvajárásnak álcázta. Már volt bizonyítékom, már csak szembesíteni kellett Maybard testvérét, hogy itt bizony nagyon nagy baj van. És valóban, a dadus éppen meg akarta ölni Maybard lányát is, mikor pont időben értünk oda. A rendőrség elvitte, és egyelőre mindenki nyugton van. Kivéve, ha lesz folytatás.

A bónuszban még egy gyilkos van szabadlábon egy másik városban, és csak egyszerűen The Slayer névre hallgat. Ez nekem, mint metalosnak egy érdekes téma. Mire odaért a detektív, már hárman meghaltak. Mikor éppen vért vettem, hirtelen ott termett előttem a gyilkos, és kis híján megölt… erre a helyi orvos ki akar tessékelni a kórházból, mert nem biztonságos. Csak azért, mert nő vagyok, attól még számtalan herceget, hercegnőt, gyereket, időst, fantázialényt mentettem meg… jegyezzük meg: sosem szabad egy nőt alábecsülni! A kórházban kiderül a kórházi adatlapomból, hogy hiába kaptam hasi sérülést, egy heti pihenés után ébredtem fel. Hát jó. Nekem ez nem hátrány, maximum óvatosabb leszek, és Lara Croftot játszok. A gyilkos egyébként egy több éve eltűnt személy, aki mindenáron a detektívet akarta, hogy elérje a célját. De sikerült megakadályozni, elvitték őt is a rendőrök, London pedig nyugodtan aludhat.

Szerintem

A DMP elég régóta fejlődik, ezt már az első Dark Dimensions óta figyelem. A grafika lenyűgöző, bár nekem egy-két megmozdulásnál fagyott. Talán ennyi álomvilágos sorozat után ráfért már szerintem egy kicsivel (na jó, néhol jóval több) komorsággal egy-egy HOG. Csak ezek maximum 16 és 18-as karikával rendelkeznek :D.

Grafika: 10/10 – gyönyörű, színvonalas, és kellően morbid 😀
Teljesítmény: 09/10 – néhol fagyott, de ez van, a gépem kezdi elveszteni a versenyt a mai játékokkalTörténet: 10/10 – részemről tökéletes kezdő, hátha lesz még folytatás 😀


Alább tudsz üzenetet hagyni.