Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2016/06/17
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: EleFun Games HOG Reviews The Keeper of Antiques

Megjelenés: 2016. június 10.
Fejlesztők: EleFun Games
Történet:
Paul Anderson egyik nap eltűnik egy könyvben, a saját régiségboltjában. Az unokahúga Alexandra megy meglátogatni őt, hogy mi történt a bácsikájával.

Amanda szemszöge

Új szériát köszönhetünk EleFunéktól. A látványvilág hajaz a boszis sorozatra, legalábbis ez a tömény kékes árnyalat biztosan.

A történet szerint egy bizonyos Arthur Bradley írni kezdett, és miután családot alapított, elvesztette a feleségét, Annát. A lányukat, Rose-t mindenáron boldoggá akarta tenni, ezért mesekönyveket írt. Később azonban írt egy könyvet, amiben a rémálmok kaptak szerepet, és ez a könyv kezdett el mindenkit beszippantani magába. Jó történet, ugye? Kaptam egy segítőt Joe személyében, akinek a húga már 5 éve eltűnt ebben a könyvben. Alexandra persze, hogy ki akarja menteni a könyvből a bácsikáját, és ha már ott van, kihozza az összes eltűnt személyt, mert mi ilyen kis cuki embermentő team vagyunk.

Amint bejutottam, jöttek az ijesztő dolgok: repülő könyvek, szellemkezek, meg stb. nekem ez már egyáltalán nem új. A nagybácsi szobájában azonban nem értem utol a bácsit, azonnal bekerültem Alexandra rémálmába. Szegény látta a szüleit a temetőben, és a gonosz szellemek elkezdték magukhoz hívni. Persze, hogy ilyet egyetlen szülő sem akar a gyerekének.

A bácsikánk felszabadítása után következhetett Arthur lánya, Rose, aki sajnos elszenvedte apja hülyeségét. Ő is bekerült a rémtörténeteibe, és szegénynek Alexandra érkezéséig nem volt reménye a kiútra. Az ő álomrészét tök játékosan oldották meg a készítők, még nekem kellett rájönni, mi lehet a legrosszabb rémálma. Kicsit csalódott voltam, hogy nem az apja teljes elfordulása tőle, hanem a kraken, de mindegy. A vámpíros témát kidolgozhatná a csapat egy önálló sorozatban is, nekem az nagyon tetszett! *-*

Ahogy kiszabadítottam őt, megtaláltam a padlásfeljárót, ahol Arthur belépett a saját rémálomvilágába, és oda is kellett mennie. Ott először Rose észhez térítette az apját, aki elmondta, hogy lehet kijutni a rémálomból, és írt egy boldog befejezést, amit hozzá kellett vágnom a rémálmok uralkodójának. Utána a hírekből tudtuk meg, hogy mindenki visszatért, és bácsikánk meg átadta Alexandrának a bolt vezetését.

A bónuszban mindenki, aki kijutott a könyvből, kezd elfelejteni dolgokat meg személyeket. Alexandrán a sor, hogy utánajárjon a bolti festmény segítségével, mi a helyzet. Ehhez vissza kellett utaznom a 18. századi Párizsba, és egyáltalán megakadályozni, hogy a könyv megszülessen. Egy mentális kórházba kellett mennem, és ott nyomozni. Valami nagyon balul sülhetett el. Az egy dolog, hogy egy orvos segíteni akar az embereknek legyőzni a rémálmaikat, de nem így kell. Sietni is kellett, mert közben egy kék köd figyelmeztetett, hogy ott ragadok, ha nem szerzem meg a zsebórát.

Amint az megtörtént, visszatértünk a jelenbe, beraktuk a könyv alá az órát az időgépben, majd szépen véget értek ezek a rémálmok.

Szerintem

Bárkinél olvastam, nem nyűgözte le EleFunék új szériája. Velük ellentétben, nekem tetszett. Várok egy olyan sorozatra, ami kimondottan vámpír, és ez nem csak erre a csapatra érvényes, hanem az összes többire. Sorozatkezdőnek tökéletes. Ki tudja, milyen antik tárgy kerül legközelebb rossz kezekbe.

Grafika: 08/10 – ez a sok kék idegesített, és a bónuszban rettentő kicsik voltak a tárgyak a keresősökben, így mahjongoztam inkább.
Teljesítmény: 10/10 – nem volt panaszom, csak egyszer nem engedte használni a térképet
Történet: 10/10 – egyszer elmennék egy ilyen boltba nézelődni *-*


Alább tudsz üzenetet hagyni.