Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2016/06/10
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Elephant Games Grim Tales HOG Reviews

Megjelenés: 2015. október 8.
Fejlesztők: Elephant Games
Történet:
Jackie felhívta Annát, a nagynénjét, miszerint a rendőrség végre megtalálta a 20 éve elveszett szüleinek holttestét. A páros lemaradt egy repülőről, ami a felszállás után felrobbant, így hiába úszták meg csodával határos módon azt a balesetet, egy évvel a robbanás után eltűntek.

Amanda szemszöge

A rendőrségre érve azonnal kapjuk az infót: Alexander és Natalia feltehetően Greg Duffy, a sorozatgyilkos áldozatai lettek. A rendőrségi akta szerint, mikor Duffyt le akarták tartóztatni, nem volt otthon, feltehetően vadászott. Csakhogy nem szarvasra, hanem emberekre. Tüskés csapdákat állított az útra, mint medvecsapdákat, aztán elintézte áldozatait. Brr… ez azért morbid.
A múltba utazva Anna elkapta ugyan a gyilkost, de valami más is dolgozott azért a háttérben. Egy idősebb nőalak kijelentette, hogy Alexanderék nem véletlen haltak meg, ez volt a sorsuk, a gyilkos pedig random választ áldozatokat… ehhez képest egy levél egyenesen Lujzitól származott. Valami gebasz van. Anna kicseréli a kereket a kocsin, így Alexék sose találkoznak a gyilkossal.

A jelenbe utazva Anna hiába kérdezi Jackie-t, hol vannak a szülei, a lány közölte, hogy egy tűzben meghaltak 20 évvel korábban, és szeretné az ügyet újra elővetetni, mert szerinte a tűz nem véletlen keletkezett az otthonukban, és hiába élték túl azt a repülőgép-katasztrófát játékbeli idő szerint 2 évvel korábban, a halál utolérte őket. Így aztán, Anna ismét a múltba utazott, hogy ismét megmentse őket.
Egy Atropos nevű nő van a dologban. Atropos a moirák egyike, vagyis ő szokta elvágni a mítosz szerint az élet fonalát. Mindenáron meg akarta akadályozni, hogy Anna megmentse a párt, de Anna most is megmentette őket, így nem üthet ki tűz az otthonukban többé.

A rendőrségre visszatérve Jackie közli, hogy 18 éve haltak meg Alexanderék, és Anna levonja a következtetést: ahelyett, hogy sorra a jövőbeni haláluktól kímélné meg őket, visszamenne oda, ahol elkezdődött a balhé – a repülőgép-katasztrófa idejére. Így is lekésték a gépet, de Alexander jegyzeteiből már tudjuk, hogy a gépet engedték hibásan felszállni, és az üzenetet is későn kapta meg a torony.
Anna visszautazott, nagyjából oda, mielőtt a gép felszállt volna. Alexanderék már a váróteremben látták, hogy nem jutottak fel a gépre. Egy jelet kéne küldeni a kapitánynak a hibáról, és akkor a katasztrófa sem történik meg. Persze, Atropos itt is hátráltatott, de nem győzött. Anna meg persze, hogy már fáradt.

A bónuszban Atropos hollóként megjelenik Anna előtt, és átad neki egy levelet, hogyha a halállal játszik, az ő szabályait kell követnie. Ezért három olyan helyre küldött, ahol Anna már korábban járt, és saját magát kell megmentenie, ha már a végzetre fittyet hányva megmentette a családját. Neked sose volt családod, Atropos? Tudtommal, volt két nővéred, édesapád és édesanyád… na mindegy. Ebből a három dimenzióból ki kellett jutni, mert ezt direkt rakta rá a Gray-családra.
Először a temetőből jutottam ki, ahonnan kék lánggal kiirtottam egy tűzdémont. Atropos utána egy lakásba zárt, amit körbeölelt a tűz. Ha logikailag nézem, már a szénmonoxid megölte volna Annát. Egy kétfejű kutya őrizte a kijáratot (a háromfejűt már nem merték bejátszani Elefánték), de persze, onnan is kijutottunk.
Anna harmadjára a repülőre került, ami hamarosan robban. Néhány csontváz már ott volt, amikért tényleg kár lett volna, min tanulnak a gyerekek biológiát.

Szerintem

Tetszett ez a rendőrségi rész, hogy egy rövid hangfelvételen megkaptuk az összes szükséges infót, ami kellett a nyomozáshoz, a pici görög mitológiáért pedig plusz pont! Mivel úgy köszönt el az ijesztő nő Annától, hogy nem utoljára találkoztak, valamikor biztos újra látni fogjuk még. Sőt, mivel a játékban elültettek egy pletykát, hogy Lujzi lehet terhes, nem hallottunk utoljára felőle.

Grafika: 09/10 – még mindig nem tudom Natalia szemöldökén túltenni magam
Teljesítmény: 10/10 – nincs is okom panaszkodni, whehe
Történet: 10/10 – más Gray-családtagról mikor tudhatunk meg többet is?


Alább tudsz üzenetet hagyni.