Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2016/06/10
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Elephant Games Grim Tales HOG Reviews

Megjelenés: 2016. február 26.
Fejlesztők: Elephant Games
Történet:
Brandon immár családos férfi, és úgy hívja fel Annát, mintha életek forognának kockán: az igazság azonban a valóság. Beköltözésüket követően Elena elájul, Billy pedig eltűnik a Gray-kastély falain belül.

Amanda szemszöge

Apa kezdődik. A Gray-kastély elég nagy, persze, hogy Brandon egyedül képtelen megtalálni a fiát. Juj, akkor Lujzi már nagymama!
Sztori szerint kettő alak zaklatja a háromtagú családot: Billyt egy kopasz fazon, Elenát pedig egy csuklyás rémisztette halálra, majd tűnt el a kastély falain belül. Elena életben van, csak sokkot kapott. Nem csoda, itt minden ijesztő, de ugyanakkor nagyon is érdekes.
Alfred, a komornyik vigyáz Elenára, de picit ijesztőnek hatott az öreg.
Billy táskájában megtaláltuk a naplóját, amiben leírta, hogy alig alszik esténként, mert a sötétben egy alak őt akarja, mert ő a jövője. Csóri gyerek. Mindig más arcban jelenik meg, néha egy kopasz alak, néha az apja, néha Alfred. A szülei nem hittek neki. Itt mindenki őrült? Még a végén Billy Thomas sorsára jut!
Brandon már tudta, hogy valami gonosz lappang a falakon belül, mikor beköltöztek. Oké, családi birtok, hagyni kellett volna az enyészetnek, te hülye. Nem akarta hagyni, hogy ugyanaz megtörténjen a fiával, mint annak idején vele (3. rész, The Wishes). De akkor is hülye vagy.

Első utazásunkat is megtettük. A csuklyás fazon itt sem áll meg, mint minden más az időben, és jól rám is hozta a szívbajt. A könyvtárban azonban a régóta nem látott Richardba botlottam, akit még annak idején a legelső részben (The Bride) öltünk meg. Jogosan nem bízhatnánk benne, de közli, hogy az apja, Samuel Gray randalírozik itt a falak között, és ő csak Billyt akarta megóvni ettől, és annak idején ő intézte el. A családjuk egy ősi vérvonalból származik, akiknek tagjai varázslók és boszorkányok voltak, így Anna képessége, hogy a múltba tud utazni, csak egy része az örökségnek, hiszen benne is ez a vér folyik, ahogy az összes eddig megismert családtagban is lappang valami. Richard abban is segít, hogy kivételesen a jövőbe utazzunk, csak az Idő homokját kellene megtalálnunk előbb. Figyelmeztet, hogy addig vissza sem tudunk jönni, amíg nem találjuk meg, amire szükségünk van. Még meg is jegyzi, hogy milyen szomorú lenne, ha nem találkozna többé Annával. Apuci, de rendes vagy!

25 évet utazunk előre a jövőbe, és a Gray-kastély hanyatlásban van, még a háttérzene is baljós hangulatot adott. Elviekben Samuel győzött. Brandont elítélték, a pincében rituális helyszínt találtak a rendőrök, Brandon egy ősi gonoszt okolt, tagadta bűneit, ezért pszichiátriára küldték. Elena nem gyógyult meg, az orvos szerint a tünetei állandósultak, az orvosok mérgezésre gyanakodtak. Billy vérét megtalálták a pincében. A rendőrök úgy hitték, Brandon megölte Billyt, és elrejtette a testét. Ezért Brandont halálra ítélték.
Visszautazva a jelenbe, miután megtaláltunk egy táblát, Samuel Gray szobra alatt meg is találtuk a rituális helyszínt. A rituálé már elkezdődött. Anna megpróbálta megállítani a tagot, akit nem ismertem fel (talán Brandon volt?), és akkor jelent meg Samuel is.

Visszatérve a múltba minden hideg, és elvileg Brandon is itt van. A kastélyban találkoztam két ikerlány szellemével, akik elmondták, hogy a Halál maszkját kell összeraknom, és csak egy összetört szellem tudja megmenteni Annát, a szellem vérrokona pedig megjavítja, ami elromlott, és az, aki Annát teremtette, újjászületik. Ebből a kis rejtvényből kiderül, hogy az összetört szellem Richard, ő fog újjászületni, Samuel pedig a szellem vérrokona, vagyis az apja. Vagy lehet, hogy nem pont Samuel javít meg?
Richard segít, és bár a háttérben mozog, nem akar találkozni azzal, aki itt ólálkodik a közelben. Még abban is segít, hogy most Billy jövőjébe utazzunk, mert csak úgy nem követhetjük Samuelt, áh, dehogy.
Megint 25 évet ugrunk előre. Legyőztünk egy mágust, majd utána visszatértünk. Samuel likvidálta egy időre Brandont, megszállta Alfredet, és egy koponyába zárta Richardot. Richard egy fekete korona segítségével le tudná győzni az apját, csak a korona törött, a darabjait pedig a jövőbe utazva kellett összeszedni, ahova el lettek rejtve. Richard megpróbálta megállítani az apját, de nem sikerült, és kis híján el is intézte Billyt, de Brandon feláldozva magát a fiáért. Azonban, az apai szeretett kiűzte a testéből Samuel lelkét, így gyaníthatóan nem utoljára láttuk az öreget.

A bónuszban Elena köhögni kezd, és megint kivonódik a játék forgalmából. Richard szerint utolérte Samuel átka, még akkor is, ha örököst (Billy) adott a családnak. Patriarchális család, chö… szóval, a mi drága Richard-unk segít – megkedveltem az öreget, na.
Még akkor is egy kicsit haragudtam rá (csak), mikor igazából tőrbe csalta Annát (a saját lányát!), hogy szerezzen meg egy követ, odaláncolta egy oltárhoz, és lelépett, mert éppen azon fáradozott, hogy visszatérjen az életbe. Ő mérgezte meg Elenát is. Életet az életért, de ne ííígy… Anna megküzdött a túlvilágon Richarddal, majd amint visszatért az életbe, megmentette Elenát is.
Ajándékként halhatatlanságot kapott, sőt, vissza is fiatalodott. Meg valójában ő az igazi örököse a Gray-családnak, és az lett a küldetése, hogy valamennyi Gray-t megtalálja, és egyesítse a családdal. Még Richard meg is fenyegette, hogy ne gondoljon a halálra.

Szerintem

Ennél a résznél eldöntöttem, hogy sorozatot akarok látni ebből a szériából. Hatalmas potenciál van benne. Akármennyire is Richard árulónak tűnhet, valami célja csak volt, amit talán később megismerhetünk. Talán. Samuel amúgy életben van.

Grafika: 10/10 – Richard ijesztő volt nagyon
Teljesítmény: 10/10 – annyira jó volt minden, hogy alig bírtam otthagyni
Történet: 10/10 – sorozatot akarok, vagy könyvet, vagy akármit, de nem bírom elengedni ezt a családot.


Alább tudsz üzenetet hagyni.