Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2016/06/24
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Daily Magic Productions Dark Dimensions HOG Reviews

Megjelenés: 2016. június 19.
Fejlesztők: Daily Magic Productions
Történet:
Egy egyetemi tanár két diákjával eltűnik egy kutatás során, időközben pedig egy álarcos figura bosszúra szomjazva kutatja őket.

Amanda szemszöge

Már az elején meglepődtem, mikor ez az őrült kiválasztott, hogy legyek én a segédje a színpadon, míg ő meg szépen kést dobál a másik kiválasztottra. Ilyenkor alapból összemegy a gyomrom. Aztán katasztrófa katasztrófát követ, a főhősnő férjét is szépen hasba találja az egyik ilyen penge, ami ráadásul mérgező. Az ellenméreg meg hát az őrült maszkosnál van.

A történet szerint még jó pár száz évvel korábban volt egy kovács, aki érdekelt volt az okkult tudományokban. Legalábbis ezt pletykálták róla a falusiak. Állítólag megölte a családját is, és mikor elmenekült, egy barlangban találtak rá, ahol beigazolódtak a pletykák. Máglyán elégették, de utána úgy zuhogott az eső, hogy kések hullottak alá az égből. Mindenki elmenekült, a kormányzó viszont hősi halált halt, ezért eltemették, miután visszatértek a falusiak. A kovács pengéje pedig több darabból áll, és azzal le lehet győzni a maszkost.

A helyszínek gyönyörűek, még a rengeteg kékség ellenére is. Közben az is kiderült, hogy a két lány a kutatócsoportból kiskoruk óta legjobb barátnők voltak, még egyetemre is együtt mentek. De az egyikük (Sabrina) több elismerést kapott, mint a barátnője, Rachel. Rachel meg legalább annyira az okkultizmus megszállottja volt, mint a tudományé. Mikor ez kiderült, elkezdtem gyanakodni arra, hogy talán a késdobáló maszkos az ő.

És valóban. Megyek lottózni, komolyan mondom. A végén mondjuk megölte magát a borzalmakért, de ez akkor sem menti fel az alól, amit elkövetett.

A bónuszban visszatérünk arra a napra, mikor elégették a kovácsot, és kések zuhantak az égből. Egyedül a kovács csontváza maradt meg, de az is tudott beszélni. Elárulta, hogy a családját valóban megölték – de nem ő volt. A kormányzó teljesen ártatlanul ítélte el. Mert hát ő volt annyira hatalommániás, hogy képes lett volna egy az egyben az egész falut feláldozni, csakhogy a dimenziók közti kaput kinyissa. De még jó, hogy a kovács hullája leszúrta, és így legalább az ártatlanok megmenekültek.

Szerintem

Amikor találtam egy puzzle darabot, gyorsan a helyére raktam, erre állandóan rávágott a térképre. Ez felettébb idegesített. De részemről semmi probléma sincs az egész game-mel, csak szerintem ezzel a résszel itt a vége. A kések, amiket össze kellett gyűjteni, mind-mind utalás volt az előző részekre, és így a hetedik résszel véget is érhetne a sorozat. De láttam, hogy a főjáték végén az egyik késből valami gonosz fogas növény kinőtt, szóval elvileg lesz új rész.

Grafika: 10/10 – annyira részletgazdag minden *-*
Teljesítmény: 06/10 – az a szerencsétlen megoldás, hogy mindent egy könyvbe pakoltak térképpel mindennel együtt, kiakasztott
Történet: 10/10 – remélem, ez azért nem a vége, bár így is egy érdekes szeptológiát kaptunk


Alább tudsz üzenetet hagyni.