Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2016/05/13
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: AMAX Interactive HOG Reviews Redemption Cemetery

Megjelenés: 2016. május 6.
Fejlesztők: ERS Game Studios
Történet:
Egy taxiban utazva a sofőr megáll egy temető mellett, az utasa túléli, és csak úgy juthat ki a temetőből, ha megment három lelket.

Amanda szemszöge

Ismét bolyonghatok egy megváltásra ítélt temetőben, csak most egy ijesztő démon is itt van, aki a temető őrzőjét sok-sok évvel ezelőtt elzárta. Nem baj, én mindenhonnan kijutok, kerüljön, amibe kerül.

Az első sír egy kislányé, akinek a bátyja halt meg, miután egy remete mindenféle őrült kísérletet végzett az elhagyatott kastélyban. Az anyjuk is beteg volt, így őt se ártana meggyógyítani. A kis középkori kitekintő részemről rendben volt, még akkor is, ha rövidnek éreztem az egész jelenetet. Tetszett az elgondolás, hogy egy pálcával pusztítsam el a gonosz lelket, még akkor is, ha igencsak koppintásnak éreztem az elgondolást. Kicsit Elephant hatása volt, de annyi baj legyen. Nem árt, ha vannak újítások.

A második sír egy aranyásóé volt, aki elment a bánya közeléből, közben a társa meghalt, és milyen tragikus is ez, segítsek már. Mondom, jó. Átcsaptunk egy jó kis hideg időbe, mindenütt hó, és hát valószínű, hogy Alaszkában jártunk. Részemről gyönyörű volt nézni a sarki fényt, ahogy a gonosz fickó megkötözése után szenteltem egy kis időt. Végül is, kit érdekelt, hogy tüzet kéne gyújtani, hogy ne fagyjunk halálra a megmentett fickóval? xD.

A harmadik sír egy anyáé, akinek a fiára esett a lebontásra ítélt iskolának darabjai, és valószínűleg ott is halt meg. Hát jó. Miért vannak ilyen idióta kölykök, most úgy őszintén? De mindegy, szakmát váltottam, én mentek meg mindenkit. Szerencsére még időben sikerült.

Aztán, miután meglett mindhárom léleknek a kulcsa, a nő, aki őrzőnek adta ki magát, szépen átvert, így aztán örökre ott ragadtam a temetőben. Vagyis csak volna, ha az a gonosz halálnak álcázott fickó meg nem ment. A három lélek még a lélekkristályát is odaadta, hogy legyőzhessem ezt a banyát, és végre mehessek a dolgomra.

A bónuszban a gonosszá lett szellemet kell kísérni útján, mikor még ember volt. Valaki felhívja, hogy tudja, hol van az elveszett lelkek könyve, és akkor annak alapján csinálhat egy szuper kis könyvet. Igen ám, de valaki szintén akarja, ezért a közvetítőt megölik, és miután a templomhoz értem, tudtam, hogy csak idő kérdése, hogy ez a manus olyan gonosz legyen, mint a játék elején. Sikerült bezárni a banyust vissza a koporsóba, csakhogy mivel ez egy előzmény játék, sajnos ki fog szabadulni… de legalább tudjuk, hogy mi lesz a vége ;).

Szerintem

Tetszett az újítás, és már nem olyan szokatlan a keskeny képernyő. Nincs ablakos mód, ami kicsit zavart engem, de annyi baj legyen. Nem mindegyik órát találtam meg, a mérföldkövek közül kettőt nem tudtam megszerezni, de annyi baj legyen. Tetszett, hogy végül is, hogy egy újabb temető történetét ismertem meg, és most már mindenki békében nyugodhat.

Grafika: 10/10 – egye fene keskeny képernyő, a komor hangulat mindent vitt!
Teljesítmény: 09/10 – a gyors váltásoknál megállt gondolkodni egy pár pillanatot
Történet: 10/10 – nem tudom, meddig lehet ezt még húzni, de én mindenestre felkészülten várom!


Alább tudsz üzenetet hagyni.