Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2016/05/13
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Elephant Games Haunted Hotel HOG Reviews

Megjelenés: 2016. április 30.
Fejlesztők: Elephant Games
Történet:
A nyomozót igazoltatja a rendőr, aki segítséget kér egy mészárlásos ügyben a közeli hotelben. A hóvihar miatt kimegy az áram, és mire a nyomozó visszaér, a tulajdonos feleségét megölik.

Amanda szemszöge

Végre visszatért a kedvenc krimis-gyilkosságos sorozatom, és mint egy megátalkodott őrült, úgy vártam, hogy végre hozzákezdhessek. Nem elég a hóvihar, akkor még egy gyilkosság is történt az Axiom Hotelben. Nyami!

Történet szerint egy sorozatgyilkos bújt meg a hotelben, ámde egy vendég felismerte őt. Mire a rendőrség kiért, ez a gyilkos mindenkit megölt, és bár a rendőrség körbezárta őt, szépen fejbe lőtte magát. A hotelt később megvette a tulajdonos potompénzért, és elindította a bizniszt. Pont ezen az estén, mikor a detektív is a képbe kerül a rendőrbácsival, szépen megölik a tulajdonos feleségét, és vagy később, vagy közvetlen a tulajdonosnő után megölik szépen a szobalányt is. És amúgy károg a szomszédos szobában egy javasasszony, hogy bizony itt az ördög, és ezen az éjszakán mind meghalunk! De már akkor is furcsa volt, hogy a zongorista állandóan Foxi Maxi híres dalát játszotta állandóan (ez komoly!), plusz, a második emeleten volt egy fickó is, akire már elsőre rámondtam, hogy gyanús. De ezt megtanultuk, hogy akire azt hisszük, hogy a gyilkos, sosem az. És tényleg, hiszen ő az a szépfiú a hetedik részből!

Bejutva abba a szobába, ahol a mészáros öngyilkos lett, valami történik, mert úgy állítják be, hogy a nyomozó a gyilkos, és megöli a tulajdonost is… a rendőrbácsi meg fogja, bezárja a pincébe, amíg tart a nyomozás. Ühüm, tehát tényleg itt a hotelben él a mészáros szelleme.

De nem, ugyanis a rendőrbácsi igazából a gyilkos, mert megölték a feleségét ugyanebben a hotelben. Nem gáz, hogy egy sorozatgyilkos tette, nem a hotel mostani tulajdonosa, de hát ilyen a bosszú, a részleteket simán elfelejtjük. Az indíték oké, de akkor most mi van a mészáros szellemével? Oké, mindenki meghalt a két nyomozón kívül, de akkor is.

A bónuszban már új tulajdonosa van a hotelnek, és egy rendőr küldi ki a nyomozót, hogy járjon már utána, vajon tényleg szellemjárás van-e, vagy valamit kifelejtettünk. És valóban, kiderült, hogy az a család, akiké eredetileg volt a hotel, tök jól éltek, ámde egyszer született egy fia a férfinak, és az meg olyan gonosz volt, hogy a végén el kellett temetniük egy kriptában, miközben aludt. Ja, elég morbid. A kissrác pedig végig itt kísértett a környéken, csak akkor azt nem értem, mik voltak azok a szellemlények, amiket néha láttam a főjátékban…

Szerintem

Kicsivel komolyabb játékra számítottam, de ebben a műfajban nem nagyon lehet elmenni annyira a borzongás felé, mint ahogy azt a legtöbben teszik, különben a HOG műfaja nem lenne ennyire népszerű. Az is lehet, hogy az eredeti mészáros ez a kissrác volt, csak megszállta azt a manust, vagy nem tudom. De ennek ellenére minden van,a mit szerettem, mégha kevés tárgyat is kaptam el. Most a titkos szobára nem fordítottam időt, nem akartam az összes mérföldkövet kimaxolni :D.

Grafika: 10/10 – kár, hogy a bónusz már nem volt ennyire havas-véres
Teljesítmény: 10/10 – nincs kivetnivalóm
Történet: 10/10 – azért kíváncsi lennék, hogy a készítők honnan veszik az ilyen ötleteiket.


Alább tudsz üzenetet hagyni.