Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2016/05/27
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: AMAX Interactive Grim Facade HOG Reviews

Megjelenés: 2016. május 21.
Fejlesztők: ERS Game Studios
Történet:
Véres Stanley a rácsok mögött – de elvileg az igazi még szabadlábon szaladgál, a rendőrség szerint pedig, akit lecsuktak, az ártatlan.

Amanda szemszöge

Hol van az a csodaszép mediterrán vidékeket bemutató játék? Ez legalább olyan komor, mint a Redemption Cemetery. De annyi baj legyen, úgyis esős napokat élünk.

Már a játék elején kapjuk a figyelmeztetést, hogy itt bizony erőszakos jelenetek lesznek láthatóak, amik megzavarhatják egyesek nyugalmát. Én lazán tudok enni, miközben zombik mászkálnak előttem ennivalót keresve, de ez csak én vagyok. A gyilkos tehát szabadlábon, és van itt egy újonc rendőrfőnök, aki amolyan szárnysegéd, mert el van alélva a képességeimtől. De jó neki. Van egy árus is az utcákon, aki potom összegért ad el mindig olyan dolgot, ami éppen nekem kell. Szerintem tettes, de ez majd a játék végén kiderül. Az elhunyt szelleme ráadásul segít néha, mert van olyan szerkentyűje, ami öt darab emlékfoszlányból össze tudja rakni, mi történt korábban.

A barátját egy az egyben előttem nyírja ki az igazi Véres Stanley. A labirintusban elég sokáig szenvedtem, a börtön pedig olyan komor volt, hogy hozzá képest a TWD börtönje luxusszálloda volt. Utána azonban eléggé felgyorsultak az események, mert rögtön annál a fickónál találtam magam, aki örökbefogadta Stanleyt, és mivel kettős személyisége volt, elektroterápiával próbálta gyógyítani. Utána ő mondta, hogy hát a világítótorony az, ahova menni szokott, ha magányra vágyik. Legnagyobb meglepetésemre azonban már ott volt a gyilkos az ártatlan fiúval, hogy majd most végez vele. Mi volt az indítéka, nem tudom, de gyanús az tény. Sikerült megállítanom a fénnyel, és ahogy lezuhant, egy az egyben a rendőrfickó volt! ERS-ék nagyon nem szerethetik a rendőröket. De valaki már megint felvette a maszkot, szóval vagy megint valaki gyilkolászni fog a nyolcadik részben, vagy a detektív vette fel, hogy végre lezártnak tekintsük az ügyet.

A bónuszban azonban találnak még egy holttestet, és így mehettem vissza. Az elkövetés ugyanaz, lehet, hogy van még egy másoló. Az út megint az árvaházba vezet, és az egyik lány volt a tettes, és a professzort akarta eltenni láb alól, mert szerinte az ő hibája, hogy elvesztette Stanleyt. Nem az ő hibája volt, de mindegy. A csaj börtönben, a tűzvész után felújították az árvaházat, a detektív meg mehet tovább a dolgára, mert úgyis csörög a telefon.

Szerintem

Picit csalódott vagyok, hogy itt tartunk, hogy már mindenhol detektív vagyok, és nyomozni kell sötét helyeken, mert ez a széria abszolúte nem ilyen volt. Az újítások tetszettek, minden volt benne, amit szeretek, még a széles képernyő sem zavart annyira. Talán csak rossz állapotomban kezdtem hozzá.

Grafika: 10/10 – szokott ERS színvonal, ezzel nincs is problémám
Teljesítmény: 09/10 – ablakos mód, gyere vissza!
Történet: 10/10 – az elején zavaros volt, hogy most akkor ki a gyilkos, de a végén sikerült mindkettőt a helyére rakni, és legalább egy időre nem látom ezt a szériát.


Alább tudsz üzenetet hagyni.