Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2016/04/08
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Eipix Entertainment HOG Reviews Myths of the World

Megjelenés: 2016. március 11.
Fejlesztők: Eipix Entertainment
Történet:
Prágában egy esős este egy csuklyás fazon életet lehel egy agyagszoborba, aminek komoly következményei lesznek.

Amanda szemszöge

De még mennyire. A fickó lánya épphogy visszatér anyagbeszerző útról, erre ez az agyaglény nekiáll rombolni a városban, és az apját szépen letartóztatják. Nem lennék a helyében, mikor a lánya odaér…

Aztán kiderült, hogy az apja nagyon érdeklődött az élettelentárgyak életre keltésében, és tudta, hogy ez működik, mert több mágus is írt a feljegyzéseiben. Mikor sikerült neki, direkt nem hagyta elszabadulni, mert nem tudta, hogy tudja őket kontrollálni. Van egy másik ilyen mágus is, az az összes vízköpőbe lehelt életet, és elvileg a vízköpők meg tudják akadályozni az agyagos fickó terrorját. De az egyik (vagy az egyetlen?) mégis megmentette az alkimista lányát.

Az alkimisták csináltak egy kontrolláló pálcát, amivel lehet irányítani az agyagembert, ámde a részeit érthető okokból széttették. Egy volt a fickó házában, a másik három pedig az egyik híd alatti falban, egy az egyik elhunyt alkimista sírjában, és a könyvtárban.

A temetőben imádtam bóklászni, mert annyira csodálatosan rajzolták meg, hogy jaj. Nem ilyen sötét, komoran, volt benne némi világosabb színpompa. Részemről legalábbis nagyon tetszett. A híd alatti terület is csodaszép volt, főleg, hogy mikor az egyik fánál kerestem a pálca harmadik darabját, akkor a háttérben a vízköpők ugrándoztak a levegőben. Aztán, az agyagember elkergette őket. A tömlöcben még megtaláltam Ignácot is, aki közölte, hogy az utolsó darab bent van a kastélyban, és azzal meg lehet állítani azt az őrültet, aki meg a vízköpőket támasztotta fel, és ő is alkimista, csak a másik oldalról. Hát jól van, gondoltam, ideje rendet tenni Prágában.

A másik alkimista féltékenységből támasztotta fel a vízköpőket, és valószínűleg Prága pusztulásával fog járni, ha a király erre rájön. Még időben sikerül a két monstrumot egymásnak esetni, és pár taktikázás után le is győztem a vízköpőt, bár nem értettem, neki miért volt öt élete, nekem meg miért csak három. Prága megmenekült, igaz, hogy az agyagember eltűnt, de legalább egy időre béke van. És a gonosz alkimistát is bezárták a börtönbe.

A bónuszban jön egy idős bácsi szólni, hogy állítólag atyánk elment a gonoszhoz kiszedi őt a börtönből, de kigyulladt a katedrális, és nem biztos, hogy sokáig élve maradnak. Szerintem nem mentené ki, de akkor mi a francért volt ott?

Még este is gyönyör volt a grafika, főleg a hídnál *-*. Egyszerűen nem tudtam nem bámulni. A beszélő fa is részemről vicces volt, a végén ugyan az első ilyen kőóriást felébresztette majdnem az őrült, de sikerült (szokás szerint) egy amulettel megállítanom. Kár, hogy nem rúghattam fel, mikor kővé vált.

Szerintem

Gyönyörű színek, izgalmas történet, sok új elem, amit nem hidden objectben láttam. Kár is tovább ragoznom. Még egy olyan mítoszt ismerhettem meg, amiről eddig nem volt tudomásom :D.

Grafika: 10/10 – szokott színvonal
Teljesítmény: 09/10 – egyszer lefagyott, kétszer meg totálisan szétesett a játék
Történet: 10/10 – ilyen gyönyörű tájakon szeretnék még sok-sok történetet látni *-*


Alább tudsz üzenetet hagyni.