Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2016/03/11
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: AMAX Interactive HOG Reviews PuppetShow

Megjelenés: 2015. március 20.
Fejlesztők: ERS Game Studios
Történet:
Immortale városában egy színház vizsgálata során eltűnnek az újságírók, akik sosem térnek vissza onnan. Az egyik újságíró azonban még levelet küld egy barátjának és kollégájának, hogy segítséget kérjen.

Amanda szemszöge

Tovább folytatódik ERS-ék újításhulláma, jelenleg a helyi város polgármesterének lánya, és az újságíró kollégát kell megmenteni a bábok támadásától. Az a pálca igencsak rossz kezekbe került már megint.

Egy régen látott ismerőst is láttam, Felicia apja személyében. Ő utazott ebbe a Párizs melletti kisvárosba, ahogy bábokat készítsen. De már az fájt neki, hogy a bábjai egymást verték. Később, a bábok vérszomjra kaptak, és már emberi áldozatokra is szükségük volt. Ezért kellett maszkot viselni, és az összes többi újságíró meghalt, kivéve persze a jó barátot.

Kétszer is bebörtönöztek, mert az vicces volt, de mindkét alkalommal kijutottam, és egy pestisdoktor képében tisztelgő manus nyomát kezdtem üldözni, mert ő volt az egész hátterében. A történetben tovább haladva aztán kiderült, hogy csak az apja és a testvére nem voltak bábok, és hát egy ekkora komor városban ez igencsak nagy hátrány. Plusz még a temető sem volt egy cuki dolog, a templom pedig már majdnem a szektások lakóhelye volt.

Aztán sikerült megszereznem a pálcát (ami nem egy mágikus báb volt, hiába volt az a neve), helyreállítottam a rendet. A gonosz bábok meghaltak, de a pestisdoktor is darabjaira hullott. Átok, látod.

A bónuszban tehát össze kellett szerelni a szétesett dokit, majd kotyvasztani neki egy főzetet, amivel visszahozhatjuk az életbe, és a pestisként terjedő kórt is kivonja a szervezetéből. De hát ez még prototípus, vigyázni kell vele! Értem én, nyugodj le. Egy pár perc alatt megfőztem, és láss csodát, működött. Immortale visszatért a rendes kerékvágásba, és a cuki kis segítőmet el kellett hagynom, mert visszatért Helenhez. Pedig sikerült valamennyi babát összegyűjtenem.

Szerintem

ERS-ék végre normális PuppetShow-t csináltak, hiszen itt van a hetedik része, ami olyan csodálatos, hogy nem bírok betelni vele. Rendkívül ötletes, és bár egy gikszer miatt majdnem letöröltem (a babakocsiban levő angyalbaba karjára nem tettem rá a karperecet, ezért nem láttam meg a szitát – először), de aztán a neten találtam egy videót, ami segített ezt a bakit megoldani, így teljesen végigvittem a játékot. Most már boldog vagyok, hogy ezt nem hagytam ki, mert ez a rész nagyszerű volt. Lehet, hogy a nyolcadikban már Felicia is visszaköszön?

Grafika: 09/10 – csúnya széles képernyő, ablakos mód nélkül…
Teljesítmény: 09/10 – néha váltáskor elcsúsztak a rajzok
Történet: 10/10 – volt utalás arra, hogy azt a pálcát valaki elemeli, szóval érkezhet a folytatás 😀


Alább tudsz üzenetet hagyni.