Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2016/01/15
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: EleFun Games Fear for Sale HOG Reviews

Megjelenés: 2015. október 23.
Fejlesztők: EleFun Games
Történet:
Emma, a Fear for Sale magazin egyik szerkesztője kap egy csomagot, miben egy kis szobor életre kel. A mellékelt levél írója szerint ez lehet a magazin legnagyobb dobása.

Amanda szemszöge

Hányszor hallottam én már ezt a legnagyobb dobás szót a magazinnál? Bár tény, hogy vannak nagyon is érdekes eseteit. A szokatlan grafikán túl majdnem minden változatlan.

Eastwood városa az, ahol a szobrok életre keltek, és ott kellett Emmának nyomoznia. Egy játékban kiderült, hogy a főtéren levő szobrot, ami feltehetően egy kislányé, le akarták dönteni, ám valami megzavarta a munkásokat. A hely nagyon ijesztő, főleg, hogy mindenhol vörös szemek vannak, amíg úgy követik az ember lépéseit mindenhova, mint valami térfigyelő kamera.

Történet szerint egy kislány megölt egy szobrásznőt, mert megvolt az a képessége, hogy amit elrajzolt, az életre kelt. Elvileg tűzhalált rajzolt a nőnek, majd ellopta az ékszereket, amiket a rendőrség meg is talált nála. Miért halt meg, azt itt még nem tudtam, de gyanús lett volna, hogy egy 10-12 éves gyerek megöl valakit, akivel amúgy jóban van. És milyen jól saccoltam! A kicsi 10 éves volt, és ő csak a jövőt tudta megjósolni a rajzaival… de persze, a felnőttek félreértették. És még Amelia is azt mondta (a kislány), hogy nem ő tette. Akkor most ki a bűnös? Mert szerintem is kicsit sok egy 10 éves gyerekre kenni egy gyilkosságot.

Már a kezdetektől fogva gyanús volt nekem, hogy a csávó olyan gyorsan újranősült, miután a felesége elhunyt. A közeli iskolában volt tanárnő az új, és ismerték jól egymást a szobrásszal. A szobrász szelleme azonban meg van róla győződve, hogy a volt férjének nagy köze van hozzá, hogy őt és a kislányt is megölték. De valami történt a vízesésnél, ami igencsak felkeltette Emma figyelmét…

És persze, hogy az új feleség volt a tettes! Hatalmat akart magának azzal, hogy a férfival összejött, és ehhez először el kellett tennie láb alól a szobrászt. A kislány meg ugye jóban volt a szobrásszal… szegény anyuja, nagyon ki volt akadva, mikor a játék végén elvitték a rendőrök a nőt, és ennyi ideig hiába várták haza a lányát. De legalább kiszedhetnék a tengerből a holttestét, hogy eltemethesse.

A bónuszban telefonál egy nő, hogy hasonló dolgokat észlel, mint amik történtek Eastwoodban, és Emma segítségét kérte az ügy megoldásában. Odaérek, oké, valaki el akar távolítani az útból. Jaj, nagyügy, már hozzászoktam. De aztán kiderül, hogy ez a valaki a rendőr. A kislány édesanyja csak a fogadott édesanya, mivel örökbefogadta a kicsit egy árvaházból. A csaj pedig, aki jött? Amelia! Biztos lélekvándorlás, de azt írta az egyik feljegyzésében a rendőr, hogy túlélte a „kis boszorka” a zuhanást… most akkor mi van?

Oh, egyébként van valami kristályos szerkentyű, amivel kísérleteket végeznek az embereken. Valószínű, hogy az esés következtében a kislány tényleg túlélte a zuhanást, és másokhoz került, amnéziásan. Mikor ideért a városba, a doktor meg a rendőr még mindig veszélyesnek hitték, és a kísérlettel el is vették ezt az „áldást” tőle. És hirtelen azonnal emlékezni is kezdett, hogy kicsoda ő valójában.

Szerintem

Szokatlan volt a grafika részemről, mármint ez a narancs-kék ellentét. Nem evilági érzésem volt tőle végig. Majdnem mindent megtaláltam, a nyolc rangból a hetedik jutottam, nem tudom már, mennyi pont hiányzott volna a maximalizáláshoz. A történet jobban érdekelt ;).

Grafika: 09/10 – még szokom ezt a sok kék-narancsot…
Teljesítmény: 09/10 – nem szeretem ezt a sok széles képernyőt, ami nem alkalmazkodik a monitoromhoz
Történet: 10/10 – kár, hogy fődémon az első részből eltűnt, pedig szívesen megnézném, hogyan ólálkodik még a közelben


Alább tudsz üzenetet hagyni.