Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2015/11/13
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Elephant Games Haunted Hotel HOG Reviews

Megjelenés: 2015. november 11.
Fejlesztők: Elephant Games
Történet:
Testvérünk, Samantha a helyi elhagyatott hotelbe megy, hogy anyagot gyűjtsön a következő cikkéhez, mikor egy kislány eltűnik, ám a még mindig ott bolyongó kísértet foglyul ejti mindkettejüket.

Amanda szemszöge

Nem számítottam egyáltalán ennyire nyomasztó játékmenetre, de mindenesetre azt tanácsolom a gyengébb idegzetűeknek, hogy este semmiképpen se próbálják ki. Már csak azért is, mert az egész házban ott tömérdek vér van, mintha tömeges rituális gyilkosság történt volna. Mondjuk később kiderült, hogy nem tömeges és rituális, hanem szimplán mindenki meghalt, aki csak idetévedt. Így már minden érthető.

A történetben kazettákat kell gyűjteni, amik segítenek, a morfokat néha elkaptam, de szerintem nem hagytam ki egyet sem. A szokásos mérföldkövek közül is lemaradt egy-kettő, de nem vagyok 100%-os profi játékos :D. Megelégszem a szokásos 90%-kal is.

A sztori röviden annyi, hogy ez a hotel eleinte egy árvaház volt, és a dadus, Adela vette át, miután az előző tulajdonosa elhunyt. Később szerelmes lett egy Freddie nevű férfiba, akivel össze is házasodtak. A munka szétszakította őket, aztán Adela rájött, hogy a férfi megcsalta őt, újranősült, és ezért vált gonosszá. Megölte Freddie-t és az új feleségét, miután az árvaházból hotel lett, és mindenkit megölt, aki csak odatévedt. Mindent azért, mert féltékenységi rohamot kapott.

A bónuszban eltelik pár hónap, mikor a detektív látja, hogy a hotelt le akarják bontani, mert valaki megvette. És még a fickó is megerősítette, hogy azért akarja lebontani, mert kísértet jár a környéken. Most vagy Adela nem nyugodhat békében, vagy egy újabb van a közelben?

Persze szellemnek semmi nyoma sincs, csak egy báb volt az, amit láttunk. Azonban valóban történt egy gyilkosság, méghozzá a hotel új tulajdonosa a tettes, aki a válni akaró feleségét ölte meg, mert annyira elhatalmasodott rajta a pénz iránti sóvárgása. Az egyik rejtett alagútban meg is találtam a holttestét szegénynek.

Szerintem

Igazi remekmű ez a játék, biztos, hogy még egy párszor előszedem, hogyha olyan kedvem van hozzá. Igazi horror játék, borzongásban nincs hiány, és még szellemet is űztem. Maximális pontszámot érdemel, és nagyon is esélyes 2015 legjobbjai közé jutni.

Grafika: 10/10 – gyönyörű, még a morbid jelenetek is olyan élethűek, hogy nem győztem kapkodni a fejem
Teljesítmény: 10/10 – minden maximálisan kiváló
Történet: 10/10 – lenyűgöző, a csapat bármelyik játékába szívesen kezdek bele.


Alább tudsz üzenetet hagyni.