Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2015/11/20
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: AMAX Interactive Dark Tales HOG Reviews

Megjelenés: 2015. november 15.
Fejlesztők: ERS Game Studios
Történet:
Gurtos városában brutális gyilkosság történik, és a helyi rendőrség Dupinra és a segítőjére támaszkodik a gyilkos megtalálásához.

Amanda szemszöge

Sírok. Sírok, mert megint nem tetszik Dupin hangja. De ezen felül a játéknak egyáltalán nincs hibája. Olyan újítások vannak benne, hogy csak lestem. Igazi nyomozós játékot kaptam, HOG-kaland kategóriában.

Nekünk kellett a gyilkosság részleteit felgöngyölíteni, mert a rendőrség nem végezte a munkáját alaposan (vagy csak megrémültek ettől a bődületesen szokatlan rituális gyilkosságtól). Bár nekem még mindig nem világos, miért kellett az alma, a lisztes zsák, és miért pont úgy ölte meg a nőt Felix, ahogy.

Később az egyik szemtanú pontos személyleírást adott a gyilkosról, erre kisebb nyomozás után megölik. Annyi szerencsénk van Dupinnal (akit mostanra már kezdek meggyűlölni a hangja miatt… miért nem lehet egy rendes hangot megtartani?), hogy most már van a köröm alatt egy kis bőrszövet, és ebből kiindulva jutottunk el oda, hogy Felix vadász volt, azonban még itt sem jöttem rá, hogy alakult ki nála ez a gyilkolási ösztön, ennyi idős létére.

Végül az egyik segédje, Paul árulta el, hol a szíve, és még mindig nem értettem, miért szólt rám Dupin, hogy én mit csináltam. Lehet, hogy úgy csinálták a készítők, hogy én ezt csak behallucináltam?

A bónuszban Dupin legelső ügyével kell foglalkozni, az ő szemszögéből. Egy férfit azzal gyanúsítanak, hogy megölte a feleségét és a lányát, és a fickó jobb szeme hiányzik… olyan érzésem támadt, hogy ez Felix, csak fiatalabb korában (15 évvel ezelőtt, pontosabban). Végül is, 10 bizonyítékot találtam, 5 utalt arra, hogy ártatlan, 5 arra, hogy bűnös. Tetszik a kétféle végkimenete a játéknak, én elsőre bűnösnek találtam, aztán másodjára pedig ártatlannak. Ha bűnösek ítéled, lecsukták, de megvillant a vörös jobb szeme. Ha ártatlannak, akkor még Felix bőgi el magát, Dupint agyonfényezik az újságok, és ezt mind úgy meséli nekem, mintha minimum a világot váltotta volna meg.

Szerintem

Követelem vissza Dupin eredeti hangját a 4. részből. Az tökéletes volt, és elhittem, hogy illik a karakteréhez. Igaz, kb. semmi sem utalt arra, miért van ott Felix szíve a deszkák alatt, miért vörös a szeme, miért hiányzik egyáltalán (az nekem kevés, hogy különös okok miatt vesztette el), mire fel van ez a rituális gyilkosság stb. olyan kérdéseim vannak, amik miatt nem tudok erre maximális pontszámot adni, pedig imádom Poe művészetét.

Grafika: 08/10 – széles képernyő, és nincs ablakos mód
Teljesítmény: 10/10 – csak egyetlen egyszer dobott ki.
Történet: 08/10 – valami hiányzik… túl sok kérdésem akadt utána, nem érzem keretnek a történetet…


Alább tudsz üzenetet hagyni.