Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal Chat
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2015/10/09
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Artogon Games HOG Reviews

Megjelenés: 2015. február 1.
Fejlesztők: Artogon Games
Történet:
Beatrice 17 év eltelte után Dr. Robert Thompson segítségét kéri, aki annak idején az anyját is ápolta.

Amanda szemszöge

Végére értem a Shiver-szériának, és már csak az új részre kell várnom. Már értem azt a liliomot a lány kezében. Ugyanis bármilyen nőt, akit megigéz egy szirén, szintén szirén lesz, és egy Holdtóban virág nyílik érte. Ezt kell megakadályozni, vagyis az összes virágot fel kell égetni, hogy a lányok felszabaduljanak. De ki is áll az egész hátterében?

Itt is egy ’A’ áll a dolgok hátterében, csak nem Alisonnak hívják, hanem Abigailnek, aki annyira beleszeretett Beatrice apjába, hogy szépen szirénné vált, és így akarja magának megszerezni Petert. Hát na, csúnya dolog a féltékenység.

Időközben megjelennek a szirének, sőt, maga Beatrice is egy lesz közülük, az időnk vészesen fogy, mert hát Abigail ránk küldte az össze szirént. És tudjuk, hogy a legenda szerint a szirének a férfiakat elég könnyen le tudja vadászni, és éppen egy férfi doktor helyében vagyok.

A végén sikerült eljutnom a pálya végére, ahol fel is gyújtottam az összes virágot, kiszabadítottam az összes lányt, és Abigailt is megállítottam. Ámde biztos, hogy van valami turpisság, mert itt lett vége a főjátéknak.

A bónuszban Abigail mégsem állt le, szépen megtámadott, bebörtönzött, és közölte, hogy a fésűjét sosem fogom megtalálni. Mintha annyira kéne nekem az övé, mikor van sajátom -.-”. de nem baj, a cellából kijutottam, és indulhattam megállítani ezt a Naga-szökevényt. Kiderült, hogy 1889-ben a város első doktora megállította a szirént egy rituáléval, amihez vér, kréta és a fésű kell. Persze, hogy a fésűt ebből a legnehezebb megtalálni :D.

De legalább vége van Abigailnek, és főhősünk megkérdezte, hogy ugye az elkövetkezendő 60 évben senki sem hív életre egy szirént. Nos, én is remélem.

Szerintem

Véleményem szerint ez volt a Shiver-széria legszínesebb és legötletesebb része. Az összekevert keresősök az egyik legjobb újítás, amit valaha kitalálhattak, mert így még a szókincsem is bővült. A mérföldkövek közül csak 2-öt nem sikerült teljesítenem, így ez egyelőre számomra 2016 legjobb játéka (de hátha ezt kijavítják egy Dark Tales 9-cel, de nem reménykedem…).

Grafika: 10/10 – még a gonosz szirén is gyönyörű volt a maga nemében
Teljesítmény: 10/10 – nem észleltem fagyást
Történet: 10/10 – bár az eleje zavaros volt, miután az összes könyvlapot megtaláltam, már minden tökéletesen érthető volt.


Alább tudsz üzenetet hagyni.