Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2015/10/30
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Elephant Games HOG Reviews Riddles of Fate

Megjelenés: 2014. október 16.
Fejlesztők: Elephant Games
Történet:
Halál maga személyesen keresi fel a detektívet, hogy segítséget kérjen. Néhány lélek ugyanis elrejtőzött előle, mikor meg kellett volna már halniuk. Ha nem halnak meg, nem születnek új lelkek, és annak beláthatatlan következményei lesznek.

Amanda szemszöge

Játék eleje: jövök haza én, a nagy detektív, erre valami überszexuális férfiállat ücsörög a kandalló melletti fotelemben. Ja, igen, ő Halál az első részből, akiért már akkor is csorgattam a nyálam. Rossz ómen vagy sem, hogy a Halál személyesen jön hozzám a segítségemet kérni? Talán. De amíg ilyen szexi dög, addig nincs probléma. De miért nincs ilyen a valóságban is, hogy egy ilyen überszexuális férfiállat vár a székemen?

Tehát, miután megszereztem azt a térképet, amivel az egész Földön utazhatok az áldozatokért, dobtam egy hátast, mert ilyen ötletet még sehol sem láttam. Ja, és hát az én cuki kis Halálom figyel. Enyje, te kis huncut!

Először irány Párizs, ahol egy idióta fickó úgy gondolta, hogy ő halhatatlan lesz. Ezért vámpír lett, és már a negyedik lány életével akarja meghosszabbítani a sajátját, ámde ez Halálnak nem tetszik, így tennem kell valamit. A végén a negyedikkel szépen megégettük a vámpírt, és bár emiatt örülni kéne, Halál mégis valami olyat olvas, ami szerint ez még csak a kezdet volt (legalább tudom, hogy kb. itt érhetett véget a béta).

Másodjára az út Londonba vezet, ahol valami szörnyeteg garázdálkodik az utcákon. Még itt is havazott, szóval fáztam egy picikét a jelenetek között. Aztán kiderült, hogy a doktornő annyira nem bírta feldolgozni a férje halálát, hogy mindenféle kísérletet végzett, többen indokolatlanul meghaltak, mielőtt sikerült volna, köztük egy ártatlan kislány is. A férjét visszahozta ugyan, de pár perc után szörnyeteg lett belőle. Már értem, hogy Halál miért van picit bepöccenve.

A harmadik út Prága vezet (nem Rómába, de na). Egy sorozatgyilkos fiatal lányokat öldös. Mint kiderült, ez a gyilkos a tökéletes parfümöt akarja elkészíteni, amihez nem csak a Bölcske köve kell, hanem emberi vér is. És ki adta a tudást a fickó kezébe? Maga Káosz! Káosz pedig éppen a szemeim előtt akar bosszút állni Halálon, mert nem egyeznek a nézeteik. Na, szépen vagyunk. Már csak a lovasok hiányoznak.

Végül valami talizmán egyesítésével sikerült Káoszt visszaküldeni az elszigeteltségbe, és most egyelőre béke van a földön. Vagyis Halál elérte, hogy egyensúly legyen a világban, hála nekem.

A bónuszban valami olyan dologra jövünk rá, amire nem is számítottam: kiderült, hogyan „született” Halál és Káosz! Jó barátok voltak, de Káosz – alias Lorraine – felfedezett egy rég elhagyatott templomot a város alatt, és meg akarta nézni a kincseit. Halál – alias Daniel – pedig szkeptikusan állt hozzá, aztán mikor banditák támadták rájuk a templomban, megölték, a lányt elrabolták, akkor történt meg a nagy átalakulás. Lorraine le akarta igázni az egész világot, Daniel pedig igazságosan akarta felhasználni a hirtelen jött energiáját. Persze, itt is összecsaptak, és Danielnek itt sikerült legyőznie Lorraine-t. Miután ez megtörtént, felvették a Négy Lovas közé, mint Halált. A kiszabadulás történetét pedig a főjátékból tudjuk.

Szerintem:

Nem tagadom, Elefántéknak ez a szériája a legkedvencebb játékom, és nem bánom, hogy ennyi idő után találtam rá erre a részre, mert ez lett számomra a legkedvencebb játékuk. Majdnem olyan jó, mint a Chimeras első része. Viszont a másik szemem sír, mert nekem ezzel a bónuszos lezárással úgy tűnik, hogy a Riddles széria befejeződött. Nagyon remélem, hogy nem!

Grafika: 10/10 – nem tudom, kiről mintázták Halált, de erősen megindult a nyáltermelődésem miatta.
Teljesítmény: 10/10 – ablakos mód, fagyás nélkül, helló
Történet: 10/10 – végre többet megtudtam Halálról, bár a tudat, hogy van egy lánya (az első részben kiderült), kicsit aggaszt; de tagja vagyok a fiktív karakterek imádói klubnak 😀


Alább tudsz üzenetet hagyni.