Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2015/10/30
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Elephant Games HOG Reviews Riddles of Fate

Megjelenés: 2014. március 7.
Fejlesztők: Elephant Games
Történet:
Egy hercegné kéri a segítségünket, mert a családját megszállta a hét főbűn.

Amanda szemszöge:

Történet szerint egy uralkodói családot megfertőz a hét főbűn, és néhány jó embert, és nekünk kell megakadályozni, hogy a családnak baja essen. Na már most, nekem már az előző, Apokalipszis lovasai téma is bejött, a hét főbűn pedig még inkább.

Elsőként találkozhattam Kapzsisággal, aki volt olyan gonosz, hogy a város összes pénzét elszedte, mert korábban valami bankrabló kirabolta, és emiatt mentek el neki otthonról. Később derült ki, hogy csak egy négy kristályból álló amulettel lehetett őket legyőzni, de azt kétszer is tönkretették a sunyik. Kapzsiság tartotta fogva a család középső gyermekét, az egyetlen lányt, aki elfelejtett mindent és mindenkit maga körül, csak az arany számított.

Másodjára találkoztam Falánksággal, aki a helyi festő lányát tartotta fogva, és ha nem lett volna ennyire illetlen, talán még azt mondtam volna rá, hogy könnyű beteg. Legyőzvén őt kiszabadíthattam a középső gyereket, majd az éttermen keresztül bejuthattam a királyi család rezidenciájába, ahol volt alkalmam Féltékenységgel találkozni, hátrébb pedig a királyné lakosztálya mögött Lustasággal. Irigység és Falánkság rabolták el a kisebbik fiút, és mire utolértem őket, volt egy szép menet. Mindenféle szobrokat javítottam, etettem teknőst is. Alig értem fel Kéjhez, mikor ellopta a kristályomat, és úgy tűnt, az idősebb örökösbe bújt a Harag. Oh, és van Kéjnek egy kis cuki krokodilja, és jussunk be végtagvesztés nélkül. Még jó, hogy van láthatatlanná tévő köpenyem. Mielőtt még Büszkeséghez értem volna, megint megtámadtak a parasztok, szóval egyre jobb a helyzet a falakon kívül. Büszkeségről leirigyeltem az egész külsejét, és a végén megolvasztotta a kristályomat. Most mivel fogok végezni Haraggal? Pislogok rá párat?

Utoljára Haraggal küzdöttem, aki felvette a legidősebb örökös alakját… na de enyje! 😀 valami hírhedt karddal le lehetett győzni, és így Riddlestone lakói megmenekültek, a királyi családdal együtt.

A bónuszban a király kéri a segítségem, hogy a tükre segítségével utazzak vissza a múltba, mielőtt még a hét főbűn megérkezett volna. Visszaérve az elköltözött kuruzsló (?) lefagyasztja az időt, így szabadon garázdálkodhatunk. A bankárt kirabolják, és már ott lebeg mögötte Kapzsiság, így sürgősen vissza kell szereznünk az ellopott pénzt. Miután meglett, az étteremtulajdonosnak vittem egy kiskutyát, és így Falánkság is eltűnt. Lustaság is megvarrta a ruhát a királynénak a bálra, Büszkeség is megkapta a várt dicséretet a királynétól. Féltékenység készült lecsapni a doktorra, mikor közbeléptem, és megkapta a király meghívóját a bálra. Kéj is örülhet, mert az a férfi észrevette, akire annyira áhítozott. Az már más kérdés, hogy Harag nem jelent meg, és továbbra is el van bújva a legidősebb örökösben…

Szerintem:

Az Elephant Games sosem tett le idáig rossz játékot az asztalra. Elég csak a betöltő képernyőre nézni. Bámulatos, pazar, és méltó folytatása az elődjének, ahol igencsak belezúgtam a férfi főhősbe, itt csak egy mellékbe, de annyi baj legyen.

A minik nem nehezek, az interaktív térkép csapnivaló, és nem találtam meg az összes karaktert és a koronát. A főszál jobban érdekelt.

Grafika: 10/10
Teljesítmény: 10/10 – megy ablakos módban 😀
Történet: 10/10 – Harag végül mégis kirobbantotta volna a tragédiát?


Alább tudsz üzenetet hagyni.