Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2015/09/12
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Blog

Ha már mostanában ez lett a módi, hogy mindenki leírja, melyik mesét nézte gyerekkorában, nehogy kimaradjak már a sorból! 😀 A ’90-es évek meséin nőttem fel, és elég sok mindent láttam. Azt már korábban megénekeltem, hogy nekem a régi Disney az igazi, az újak közül nagyon kevesek tudtak addig eljutni a fejemben, hogy többször is megnézzem őket. A legjobb és a legrosszabb 3at emelném csak most ki.

#3 Best: Múminok

A finnek egyik kedvenc meséje, és néha órákig tátott szájjal néztem, mert egyszerűen lekötött. A múminok egy troll (a skandináv mitológiában egy óriásokhoz hasonló ijesztő faj, de azoknál gyakran kisebb méretűek) család tagjai, fehérek és kerekdedek, nagy orral, amely a vízilovakhoz hasonlóvá teszi őket. A gondtalan és kalandvágyó család a Múmin-völgyben él, habár korábban az ideiglenes lakóhelyük között szerepelt világítótorony és színház is. Számos kalandban vesznek részt barátaikkal.

#2 Best: Aladdin

A főcímdala állandóan a fejemben van, és kb. az egyetlen olyan hercegnő Jázmin, akit nem szeretek. Nem tudom, miért, pedig semmi bajom vele, csak unszimpatikus. Kicsiként mondjuk bele voltam esve Aladdinba, talán azért… X”D. Azóta inkább fiktív szerelmeim vannak. Meg amúgy ki ne akarna egy dzsinnt meg egy varázsszőnyeget? Mennyi problémánk megoldódna.

#1 Best: Alice in Wonderland

Nem tudom, annak idején, mikor Lewis Carroll megírta ezt a mesét egy valóban létező Alice Liddell-ről, mit szívott, de egyszerűen imádtam kicsinek, de annyira, hogy anya már a végén jobban utálta, mint Nils Holgersont X”D. Mai napig le tud kötni, és a mesénél már csak egy dolgot imádok jobban: American McGee hozzányúlásával a játékokat. Komolyan! A Madness Returns egy olyan klassz 16 órás játékmenet, amivel engem ki lehet kapcsolni akár napokra is, és nem utolsósorban az OST-je sem utolsó. De majd a PC-kről másik posztban.

És akkor sajnos, az érem másik oldala, avagy az a hármas, akiket sosem bírtam végignézni, vagy a bemutatója alapján nem fogott meg.

#3 Worst: Mulan

Az ázsiai kultúra bár csodálatos, számomra mégis kevés dolog izgalmas belőle. Így aztán a Mulant sose néztem meg.

#2 Worst: Pocahontas

Imádom magát az indián kultúrát, de maga ez a mese az, amit mindig 10-15 perc után kinyomok, mert egyszerűen nem bírom nézni tovább. Sajnálom.

#1 Worst: Micimackó

Lehet sárral megdobálni, de számomra nem fér a fejembe, ebben mi a jó. Igen, barátság, szeretet stb., de már alapból egy… áh, hagyjuk inkább.


Alább tudsz üzenetet hagyni.