Főoldal Amy Regények Extrák Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2015/09/11
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: HOG Reviews Mad Head Games Maze

Megjelenés: 2015. augusztus 2.
Fejlesztők: Mad Head Games
Történet:
A főhősnő egy elég morbid helyen ébred, és egy kislány adja az utasításokat rádión keresztül, merthogy ő a kiválasztott, hogy egy tesztet végigjárjon. A főhősnő mellesleg nem emlékszik semmire.

Amanda szemszöge

Anyukám játszott vele anno, és ő ajánlotta. A neve alapján azt hittem, valami labirintusos, ezért kihagytam, hiszen ott van arra Sable Maze. De nem, ez sokkal másabb.

A főhősnő nem emlékszik, hogy került ide. Annyi biztos, hogy eső elől ment a tengerpartra, majdnem elütött egy őzt, utána pedig egy motelbe kerül. Nos, az a motel nem valami kellemes dolog. Egy fiút megszállt egy démon, akit úgy tud áthozni az álmokból, hogyha legalább 360 ember alszik egyszerre. És persze, hogy Christine az, aki utolsóként segíthet a démonnak. Azért az milyen durva lehet, hogy nem aludhatsz, különben katatón állapotba kerülsz, mert egy kislány bőrébe bújt démon üldöz. Egész végig azt mondogattam, hogy én azt a kislányt felrugdosom műholdnak, pedig nem vagyok a gyerekek ellen, csak egy kicsit kiakasztott, hogy egy nálam két évtizeddel fiatalabb gyerek úgy dirigál, mint egy felnőtt. De végül is mindegy. A démon akár az Otherworld-ös Shade modernkori megfelelője is lehet, csak több koponyával. Oops, ez spoiler volt.

A sztori az annyi, hogy egy kisfiú mindenáron akart magának egy kishúgit, de sajnos nem kapta meg. Az apját lelökte a lépcsőn, mert annyira védte a „képzeletbeli barátját”. De igazából csak a démon akkor tudta megszállni. Ahogy ez sikerült, a motelből szépen lassan főhadiszállás lett, a kiscsaj meg mindenki idegein játszott – az enyéimen nem különösebben. Még most is kicsit megborzongok, hogyha a sötét labirintusra gondolok, egy olyan harapós babával, ami mindenáron meg akart enni. Hát köszi. De remélem, ennek a dögnek vége van. mégha a démon át is repült a játék végén Tomon (őt tartotta fogva gyerekkora óta).

A bónuszban Howard a főszereplőnk, a főjátékban ő segített Christine-nek megszerezni a detektív széfkódját. A detektívvel már majdnem rájöttek, hogy mi ez a démon, honnan jött, milyen köze van az álomcsapdának hozzá, ámde a végén Howard maradt egyedüli ébren levő lakos, és mire Christine odaért, összefogtak, és együtt legyőzték ideiglenesen a démont. Sajnos, ideiglenesen.

Szerintem

Ahogy utánanéztem, már a Big Fish is figyelmeztetett, hogy a hangok miatt óvatosan játszunk, mert ez egy nagyon pszichológiai thriller game. És én idióta meg este álltam neki. Már akkor megijedtem, mikor láttam a kezdő videót, hogy egy elég komor labirintusban kezdünk. Aztán meg egy sötét folyosó, aminél néha villódzik a lámpa. Brr… nem vagyok valami ijedős, de vannak dolgok, amiktől kiráz a hideg. A történet bár nem új, maga a kivitelezése igazán horrorisztikus, így aki borzongani szeretne, így Halloween környékén ideális. Azért remélem, más is meg akartam pofozni rajtam kívül a kiscsajt :D.

Grafika: 10/10 – sok csillaggal mögötte, pont olyan ijesztő, mint vártam
Teljesítmény: 10/10 – kezdem megszokni Mad Headék széles képernyőjét
Történet: 10/10 – a démon csak ideiglenesen tűnt el, ahogy azt a puzzle kirakásánál megígérte a kiscsaj… de nem baj, egyszer úgyis végleg a helyén marad.


Comment below