Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2015/07/24
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Elephant Games HOG Reviews Surface

Megjelenés: 2015. június 4.
Fejlesztők: Elephant Games
Történet:
Különös dolog történik az árvaházban, és Carolnak, a 16. születésnapján kell utánanéznie, mi is történik valójában.

Amanda szemszöge

Ritkán szoktam szeretni az olyan játékokat, ahol gyerekeket szállnak meg rossz, gonosz szellemek, és itt bizony ezzel van dolgom. És csak a bónuszban derült ki, hogy került a kicsi Allie-hoz a medál.

Tehát, egy 16 éves bőrébe bújva néztem szembe a ködös városban, ahol nem voltak felnőttek. Nosza, keressük meg az okát. Kiderült, hogy Carol szülei tökre egymás szomszédságában dolgoznak, az apja ugyanis rendőr, és az anyja pedig egy kis étkezdét üzemeltet. Ja, és ők is el vannak tűnve.

Az egész nyomozás alatt virágokat kell gyűjteni, mert azok oldják fel a bónusz tartalmakat, de nekem nem sikerült mindent megszereznem, annyira magával ragadott a történet. A gonosz Kívánságmester (angolul Wishmaster) teljesíti három kívánságod, de a harmadik után elviszi a lelked. Nem vagy valami kedves, te kék mocsadék.

Miután egy elvarázsolt térségbe kerülünk, kiderült, hogy Allie megtalálta a medált, majd a Wishmaster szépen kihasználta a gyerek kívánságait. Ez is történet alatt derül ki, hogy először egy másik árvaházba akart kerülni, utána azt kérte, hogy engedelmeskedjenek neki, aztán harmadjára, hogy ne legyenek felnőttek. Itt csatlakoztunk a képbe.

Az elvarázsolt térségben visszaköszönt Alíz Csodaországban, aminek én direkt örülök, mert nem találtam még hiteles játékot, ami visszaadná azt az elvont és egyben csodálatos világot, amit szeretek.

A havas témának örültem ebben a kánikulában. Valahogy ebben a dimenzióban megáll az idő, míg a rendes világban eltelt jó fél év is. és, csakhogy a bohócfélelmem kiújuljon, a vidámparkban három bohócon is túl kellett verekednem magam, mire egyáltalán kiiktathattam volna Allie kezéből azt a nyamvadt medált.

A bónuszban 10 évet ugrunk korábbra, ahol is egy fiú találkozik a mesterrel, és neki teljesíti a kívánságait, mert egyetemre menne, de viszont nincs pénze, és épp tanakodik Carol anyjának a büféjében. Végül is, először megmentettünk egy lányt az összeomló óriáskeréken (véletlenül pont ez az Andy lett a hős), utána pedig megakadályoztam, hogy egy sorozatgyilkos megölje. Ez a rész viszont egész felcsigázott, mert ha előre tudnád, hogy x óra múlva megölnek, és lenne alkalmad ezt megakadályozni, én biztosan megtenném. Igaz, nem ennyire könnyű lenne, mint itt a játékban. Azt hiszem, jó 2,5-3 óra alatt végeztem ki bónusszal, mindennel együtt.

Szerintem

Már azzal, hogy Carol, megvettek húzóra, mert a nem csak az egyik karakteremről lett elnevezve, hanem mert szerintem szép név is. A karakterek ábrázolását szeretem, mert nem élőszereplős, a történet is érdekes, és egyszer sem lankadt a figyelmem. Más kérdés, hogy azokat a francos virágokat nem sikerült mindet összeszednem…

Grafika: 10/10 – olyan gyönyörű volt ez a kissé elvont téma *-*
Teljesítmény: 10/10 – nem laptop méreten játszottam, de így is jó volt.
Történet: 10/10 – nem lesz véletlenül direkte ennek folytatása? Ugyanis a medál még mindig egyben van…


Alább tudsz üzenetet hagyni.