Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2015/07/31
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Beyond HOG Reviews Mad Head Games

Megjelenés: 2015. július 26.
Fejlesztők: Mad Head Games
Történet:
Diana és Carl éppen egy meteor becsapódását kémlelik az égen. Diana a becsapódás után a helyszínre megy, ahol egy váratlan vendégbe botlik.

Amanda szemszöge

Eleinte úgy voltam vele, hogy sci-fi game, hagyjuk ki. De aztán rájöttem, hogy nem kell ennyire idegenkednem tőle. A játék sztorija szerint Diana és Nix, az űrbéli idegen már gyerekkoruk óta ismerik egymást, hiszen számtalan időt töltöttek együtt, mikor az idegen a Földre jött. Most is így tett, ámde nem látogatóba, hanem segítséget nyújtani. A szülőbolygóját, az Iridessát megtámadta egy idegen faj, a World Eaters (Világfalók, így Harry Potteresen), és az ő bolygója után a Föld jön.

Emlékkristályokból meg lehet tudni, hogy miként igázták le a Világfalók a bolygót, napról napra pontosan, de csak pár nap eseményét tudunk meg. Később kiderült, hogy a Földön van három torony, amik segítenek megállítani a Világfalókat, de ez nem egyszerű, mert néhányan már a Földön jártak, plusz a hadsereg is Diana után nyomult, mert őt tették felelőssé, hogy „idegenek lepték el a bolygót”. Nixet az apja küldte a Földre, bár szerintem az öreg már nem élt. A harmadik emléknél megjöttek a Világfalók, az első állomást megsemmisítették.

Van itt minden, mint a jó sci-fi filmekben. Még egy vadnyugati filmforgatásra is eljutottam, ahol az első kristályt kellett megtalálnom. Ekkor már elmenekültem a hadsereg elől egy UFO-mániás ismerőssel együtt. A filmforgatáson az egyik színésztől kellett megszereznem a kristályt.

Aztán kiderült, hogy az egész okozója Carl volt, aki szövetséget kötött a Világfalókkal, hogy felajánl bolygókat nekik, amiket leigázhatnak, cserébe a Földet békén hagyják. Csakhogy Nix meg az apja ezt szabotálta, ezért is igázták le Iridessát. Végül a Föld mélyén volt egy kristály, amit el kellett pusztítatni, de a Világfalók vezetője majdnem szabotálta a küldetést. Így is Nix majdnem feláldozta magát, de Carl közbelépett, és ő áldozta fel magát. A bolygó megmenekült, az egészet körbevette egy zóna, így egyelőre biztonságban vagyunk mindenféle idegen támadástól. Legalábbis itt. Valami fehér fényes női hang meg közölte, hogy amíg a Dianához hasonló emberek léteznek, mindig a remény fog győzni. Bár szerintem tuti, hogy nem először találkoztam vele.

Szerintem

A Mad Head pompás játékokat tesz le az asztalra, és álmomban sem gondoltam volna, hogy megkedvelem a sci-fit, mint műfajt. Köszönhetően nekik. Ha valamikor filmkészítésbe kezdenének, tuti vevő lennék minden játékukra.

Grafika: 10/10 – ahhoz képest, hogy sci-fi elemekkel van tele, annyira tökéletes
Teljesítmény: 10/10 – minden tökéletes
Történet: 10/10 – elsőre zavaros volt, de utána egy nagyon kis komplett játék lett belőle.


Alább tudsz üzenetet hagyni.