Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2015/06/12
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Elephant Games Grim Tales HOG Reviews

Megjelenés: 2015. május 16.
Fejlesztők: Elephant Games
Történet:
Miss Grayt, aki eddig segített a rendőrségnek a képességének hála, most gyilkossággal vádolják: Howard Kelly holtteste mellett találják, és Gray nem emlékszik semmire, még a férfira sem, akit állítólag megölt.

Amanda szemszöge

Végre megtudtuk, hogy Miss Grayt Annának hívják, jupi. Végre nem kell hosszan nevet írnom, elég csak Annának hívnom.
Szóval, Annát gyilkossággal vádolják, de nem emlékszik semmire. A saját házában kezdünk nyomozni, ahol csak arra emlékszik, hogy az előkertben kertészkedett, zajt hallott, és bement. A sövényvágót letette egy kis komódra. Egy karkötőt talált a kertben, amit egyszer Jackie-nek adott, de valakinek tartalmazta a vérét. Howard valóban betört a házba, és ahogy Anna emlékei kezdenek visszatérni, valamin vitatkozhattak, és Howard valóban megtámadta a nőt. Még az is kiderült, hogy Howard találkozni akart Annával, valamiért. Az utolsó kérdés azonban, mi történt a férfival?
Anna biztonsági kamerát tartott, már csak megszokásból gondolom, aztán az adott az öt bizonyítékból álló kupacba még egy részletet: a videón látni, hogy Jackie tette. De miért?

Jackie nem tagadta bűneit, de valami mégsem tiszta: nagy bajban vannak a lányok, mert úgy néz ki, a lányt megszállta valami, Anna pedig nyomoz tovább, ezúttal Howard múltjában.
Howard lakásában szinte már-már piedesztál lett emelve Annának, van egy letakart holttest a lakásban (a tulajdonos, mivel az áldozat albérlőként élt itt). Howard szeretett volna elmélyülni az okkult tudományokban, és talált egy régi amulettet, ami egykoron egy varázslóé lehetett, de nem kellett volna kivennie a könyvből. Akkor változott meg benne valami. Az amulettbe zárt varázsló kiszabadult, és Howard testébe költözött. De most, hogy Howard elviekben halott, hol van a varázsló? Meg hogy lehet visszazárni börtönébe? Szerintem amúgy Jackie-t szállta meg. Meg elsőre nekem hasonlított a Disturbed csuklyás alakjára, a The Guy-ra, úgyhogy viccesen most rá fogok utalni a továbbiakban.
A mágus elárulta, hogy annak idején egy William Light nevű (!) bíró ítélte halálra az inkvizíció idején, és most bosszút akar állni úgy, hogy visszautazik a múltba, és megöli. De ehhez először Anna Grayt kell megölnie, hogy örökölje a képességét.

Megérintve az amulettet, Anna visszautazik a múltba, pont a mágus nyilvános kivégzésének idejére. A mágus valahogy kiszabadult, és utána is kell nézni, meghogy az előző bíró hova tűnhetett, mert elég gyanúsak a körülmények…
Amint megérkezett a mágus a városba, az ott élők lettek kísérleteinek alanyai. Plusz, mire utolértem, a medálba menekült, de hamar találtunk módot, hogy pusztítsuk el a könyvet és a medált, de miért kellett a medált létrehozni? Mert halhatatlan akart lenni, és ő intézte el az előző bírót. De rossz. William is azért jött a városba, hogy megállítsa, mert tisztán látta, hogy ami itt történik, az egy mágus műve, nem közönséges gyilkosé. Hamar meg is találta, mert a mágus nem félt semmitől, nem is rejtette el a nyomait. Elkapta, és máglyán elégette, de érezte, hogy valami mégsem jó, hiszen minden túl könnyen ment.
Még szerencse, hogy Anna talált egy módszert, amivel megváltoztathatta a jövőt: össze kellett szednie öt tárgyat, majd azokkal elpusztította a könyvet és az amulettet is. Jackie és Howard nem fertőződtek meg, és mintha meg se történt volna.

A bónuszban Anna úgy dönt, eladja a házát, a sok rossz emlék miatt. A Foster-család meg is vásárolja, és beköltöztek. Anna az utolsó dolgaiért érkezett, hogy befejezhesse a költözést, de valami akkor sem jó a ház körül. A páros kislánya, Nicole furcsán viselkedik, a szülők se nagyon beszéltek Annával.
Fosterék felfedezők, éppen egy útról tértek haza. Találtak néhány feljegyzést a legutolsó helyről, egy helyi legendáról: egy kislányt a mostohaanya kizavart télen hóvirágot szedni, de sose tért vissza élve. A maradványait találták csak meg egy kút mellett, valamint egy szalmából készült babát, ami feltehetően az övé lehetett. Nicole elhozta a babát, de az anyjának nem tetszett valami benne. A gyerekszobában találtam meg Nicole-t, és vele együtt egy Sophie nevű kislányt. Ő volt az, aki a kútba esett. Sötét volt, eltévedt, és bekövetkezett a tragédia.
Anna visszautazott a múltba, hogy megakadályozza ezt a szörnyűséget. Sophie valóban egy kútba esett, ami télen nemhogy félelmetes, de veszettül hideg is. Az erdőben egy boszorkány is élt, cseppet sem jó szándékkal, és az volt a terve, hogy Sophie életerejével tartja magát életben. Meg a francokat, némber. Legyőztük, Sophie hazatért, meg a hóvirágok is.

Szerintem

Elkereszteltem ezt a részt a Nagy Metal találkozós résznek, mert volt itt HIM és Disturbed. A készítők közt biztos hallgat valaki metalt :D. A bónusz amolyan töltet volt, de furcsa volt látni, hogy Anna milyen idős. Ahhoz képest, milyen kis fürge asszony. Kisasszonyként nem hívhatom, ahhoz már öreg. De legalább, van neve.

Grafika: 08/10 – azért tudtam volna min változtatni, de Howard lakása tiszta szektásnak tűnt.
Teljesítmény: 10/10 – nem tapasztaltam semmi gikszert.
Történet: 10/10 – oké, végre van nevünk, nem kaptunk újabb rokont, izgalmas egy rész volt.


Alább tudsz üzenetet hagyni.