Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2015/04/17
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Eipix Entertainment HOG Reviews Myths of the World

Megjelenés: 2015. április 17.
Fejlesztők: Eipix Entertainment
Történet:
Egy szerencsétlen nő a hegyekben balesetet szenved a sárkányok miatt, és valahol egy ázsiai országban landol a gépével.

Amanda szemszöge

Életében nem vezettem még repülőgépet, és mikor végre sikerült rájönnöm, hogy a koordináták mit jelentenek, akkor meglepetésemre lecsapott egy sárkány, és lezuhantam. Aztán a Föld Sárkánya szépen támadást intézett a város ellen, és egy kínai lány szépen elmagyarázta, hogy a Sárkánykirály (jóhogy nem Sámánkirály!) annyira kapzsi volt a világuralomra törő céljaival, hogy le akarta igázni az egész világot. Öt sárkány azonban annyira nem értett ezzel egyet, hogy együtt összefogtak az emberekkel, és megvívták a katasztrofális végeredménnyel járó csatát. Az öt sárkány az öt elem sárkánya egyébként, és ők bezárták ennek a gonosznak a lelkét egy Aranyszívbe, amit direkt azért terveztek, hogy ott tartsa foglyul. Ámde ez a nagyúr kiszabadult, és a főhős a kiválasztott arra, hogy megakadályozza. Írjak listát, hogy kit és hogyan mentettem már meg?

Aztán találkoztam a Víz sárkányával, aki valójában alakváló, és egy kedves néni. És közölte, hogy ő bízik az erőmben, hogy megmentem a világot és a várost, én vagyok az egyetlen reményük stb., szokásos „te-vagy-a-hősünk” szöveg. Végül is, az első rész óta a kínai kultúra és mitológia a szívemhez nőtt, ne várjak holmi elcsépelt történetet.

A vége felé azért untam egy kicsit, mert sok volt már Kínából, és tényleg semmi bajom ezzel a történettel, csak már túltöltött dózist kaptam belőle 😀 A történet végén legyőztük az feltámad agyaghadsereget, és a gonosz sárkányt. Kiderült, hogy az a srác, aki ellopta a hadsereget irányító talizmánt, egy áruló volt, mert a sárkánynak dolgozott végig, aztán meg sem lepődöttem, mikor aranyba öntötték, mint Dany bátyját a Trónok harcában. Nem is baj, hogyha ott marad a kapzsiság emlékeként a templomban. A főhősnek még repülőt is adtak, hogy haza tudjon jutni.

A bónuszban aztán az öt sárkány szépen visszafordítatja a hőst, hogy már megint baj van, és azért nem mehetnek ők, mert éppen a védelmező meditálásukat töltik. Erre inkább nem mondtam semmit, csak magamban, de aztán elmondta egy férfi, hogy a gyógyítójukkal történt valami, és csináljak valamit. A gyógyító meglett, elküldött egy forráshoz, ahol a víz sárkánya elmondta, hogy egy fickó meg akarja szerezni a hatalmukat, és akkor majd ő fogja bábként irányítani őket, és a világ ura lesz. Még szerencse, hogy annak rendje-módja szerint ezt megakadályoztuk, mert más lehetőségünk úgysem volt.

Szerintem

A végére már kicsit úgy éreztem, hogy elég volt a távol-keletből, valami európaira vágyom, ahol végre otthon érezhetem magam. Remélem, a következő részben ez sikerülni is fog. Mondjuk igen, érdekes a kínai kultúrában a sárkányok, az öt elem, meg mindennek az egyensúlya, csak na.

Grafika: 10/10 – szokott színvonal, mégha nem is hozott annyira lázba
Teljesítmény: 10/10 – szeretek a térképet használva ugrándozni a helyszínek között
Történet: 10/10 – ismét egy hely megmentve, gonosz eltakarítva


Alább tudsz üzenetet hagyni.