Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2015/04/24
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Elephant Games HOG Reviews Mystery Trackers

Megjelenés: 2015. március 27.
Fejlesztők: Elephant Games
Történet:
Nightsville és Willowsville városa között viszály alakul ki, mikor a hírhedt Bagolyember elrabol egy kisfiút.

Amanda szemszöge

Már az, hogy Bagolyember. Már azért érdemes belelépni ebbe a kicsit hátborzongató világba. Gyűjteni kell aranyos mitológiai lényecskéket, bár én egyet elhagytam, pont a Bagolyember házánál, aki nem is gonosz, csak egy genetikai mutációként él így, tehát teljesen ártalmatlan. De akkor ki is rabolta el a kisfiút, Olivert?

A nyomozás alatt alig történik ijesztő dolog igazából. Az eredetileg legendának itt Bagolyember azonban létezik, és azt hitték, hogy a Nightsville-ben élők közé tartozik. Sőt, mikor belekevernek egy ártatlant is, aki csak a szomszéd faluból lett szerelmes a lányba, és titokban találkozgatnak. Már egyből tudtam, hogy nem gyanúsított.

Később nagyon leesett az állam, mikor láttam, hogy Oliver és a Bagolyember amúgy jóban vannak, csak mert a fiú megérti a fickót… és ezért persze, hogy ezért ő volt állandóan piszkálva.

Az indiános rész nekem személy szerint nagyon tetszett, mivel imádom a kultúrájukat. És nem is lepődtem meg, hogy jobban ismerik a Bagolyembert, mint én.

Aztán a Bagolyember házához érve kiderült, hogy valaki csúnyán rá akarta kenni a gyanút, hogy ő a tettes, így aztán a nyomozás tök más irányba indult. És akkor jött egy manus, lelőtte a Bagolyembert, engem meg szépen belökött a folyóba, kővel a lábamon meg összekötözött kézzel. Hát ilyen se történt még velem játékos életem során XD.

A seriff pedig Oliver jegyzetei után csak gyanúsabb lett, és nem lepődtem meg, mikor a házában rájöttem, hogy jogosan gyanúsítom őt. Ugyanis ez a köcsög rájött, hogy a bányában olyan ércek vannak, amik meggazdagíthatják, csak a lakosokat kellene Nightsville-ből kiköltöztetni. Ezért öltözött be a Bagolyembernek, elrabolta Olivert, és rákente az egészet.

Olivernek pedig olyan képességei vannak, hogy átköltöztek Willowsville-ből a családjával Nightsville-be, a seriffet letartóztattam, szóval ügy lezárva.

A bónuszban eltelik egy hónap, miután Olivert megmentettük, és egyenesen a Bagolyember bőrébe bújhatunk. Valami gonosz erő azonban utunkat állja, mikor embereket kell megmentenünk a környékről. Olyan természetfeletti lényekkel találkoztam, hogy az valami legenda. Aztán egy jegyzetből kiderült, hogy Nightsville-t az első Bagolyember alapította, pontosan az adottságai miatt. De nem élhettek boldogan, mert a polgárháború ideje alatt a Mocsár Mestere támadott rájuk. És úgy nézett ki, a Mocsár Mester még mindig él, és a most élő Bagolyembernek kell megölni a Mestert. Szépen állunk.

Szerintem

Alapból Louisiana egy olyan terület, ami valamiért engem vonz. New Orleans pedig nem csak a jazz szülőhazája, hanem rengeteg legendáé is. Anno a Deadtime Stories-nál is említettem, hogy elég sok monda kering erről a környékről, és nem mindet ismerem még. Szóval ez a játék erősen ajánlott.

Grafika: 10/10 – olyan gyönyörű, hogy tényleg éreztem a borzongató légkört
Teljesítmény: 10/10 – minden tökéletes
Történet: 10/10 – milyen mutáció lehet az, hogy valaki Bagolyemberé válik?


Alább tudsz üzenetet hagyni.