Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2015/04/10
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: EleFun Games Fear for Sale HOG Reviews

Megjelenés: 2015. április 3.
Fejlesztők: EleFun Games
Történet:
A Virginia nevezetű hajó évtizedek óta megjelenik Amerikai keleti partjainál, majd utasait felvéve eltűnik. Emma látja a felhívást az újabb üdülésre, és rögtön a hajóra megy nyomozni, igazak-e a hírek.

Amanda szemszöge

Oké, ez a hajóút nem is tűnik annyira vészesnek, mint ahogy a gyomrom gondolta. A fent is látható nő a kapitány lánya, és egy rangon aluli férfival kavar, aki a játék negyedéig tolvajnak tűnt, mivel ellopott valamit a kapitány kabinjából. Aztán, megölt egy fickót, a kapitány jobb kezét, szóval már gyilkos is. Legalábbis a jelek erre utalnak, hogy ugyanaz az elkövető, bár én már egyből gyanúsnak ítéltem a lányt is.

De a hajó miért időnként olyannak, mintha most süllyedt volna el 1930-ban? Na igen, a szellemes sorozat megint egy nagy kérdést rakott elém. Sőt, olyannyira, hogy mikor a kapitány kabinjában láttam egy adást, a riporternő elvileg két hete eltűnt. Ahha, pár órája futott csak ki a hajó.

Aztán, mégiscsak elsüllyed, és a partra érkezünk, ahol közli a csaj velem, hogy itt bizony nincs kiút, ez a sziget átka, és kevesen vannak, akik csak reménykednek a szabadulásban. De hát nem maradhatunk itt, a Fear for Sale becsődöl Emma nélkül!  A szigeten senki sem öregszik, és már 1930-tól vannak itt vendégek. A polgármester – aki egyben a kapitány is – semmire sem emlékezik, és ő is azt hiszi, hogy az egyik lakó a gyilkos. De honnan tudta, hogy gyilkolt?

Van egy babona, hogy nem szabad kinyitni az iránytű dobozát a tengeren, mert jön a balszerencse. Eddig bejött.

A szigeten mindenki ezt a Dylan nevezetű alakot tartja gyilkosnak, amiért megölte Nicholast. Igen, eddig ugyanez volt a feltételezésem a hajón is, de miért tűnt el egy teljes tengerjáró luxushajó több évtizeden keresztül, több száz emberrel együtt?

Oké, Dylan azt állította, hogy Nicholas él és virul. És valóban, egy rádiótoronyba ment egy portálon keresztül. De miért rendezte meg akkor a saját halálát? Miért csinálta mindezt? A válasz egyszerű: halhatatlan akart lenni egy szerkentyű segítségével, és a szigeten ezt teljesen okosan tudta gyakorolni. Más kérdés, hogy mellékhatásként a többiek is. De a rendőrök elvitték, oda, ahova való.

A bónuszban valami megint van a kapitányékkal – konkrétan kiderült, hogy a szigeten hajdanán bebörtönöztek egy démont, és az szállta meg az embereket. Nekem meg Emmának az volt a dolgunk, hogy elpusztítsuk azt egy amulettel, majd szépen visszatérjünk az életünkbe.

Szerintem

Kevesebb volt a vízi téma, mint vártam, és nem is lettem tőle tengeri beteg. A szigeten rengeteget kellett szerelni, ami szerintem picit rontotta a játékélményt, de legyen ez az én gondom :D. A széles képernyőt már most unom, nem tudom, hogy lehet így élvezni egy játékot, és a készítők nem is nagyon akarnak a normális képernyőfelbontásra áttérni…

Grafika: 10/10 – minden olyan csodálatosan szép
Teljesítmény: 08/10 – valami normális képernyőfelbontásért fogok tüntetni
Történet: 10/10 – még egy gonosztevő eltávolítva a világból.


Alább tudsz üzenetet hagyni.