Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2015/03/13
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: HOG Reviews Mystery Legends pixelStorm

Megjelenés: 2011. október 1.
Fejlesztők: pixelStorm
Történet:
Évekkel később Evelina, Christine és Raoul lánya meghívást kap az Operaházba egy utolsó előadásra. Csak azt nem tudják, ki küldte a meghívót.

Amanda szemszöge

Azon kevés játékok egyike a The Phantom of the Opera, amit egyszer félbehagytam, így elsők között írtam fel magamnak, hogy illene már befejezni, mivel most már olyan gépem van, hogy elbírja ezeket a speciális effektekkel bíró hogokat.

Evelina, Christine és Raoul lánya, sacra 18-20 éves lehet, és megdöbbentően hasonlít az anyjára. Miután a fantom meghívta az operaházba, foglyul esik, nekünk pedig ki kell szabadítanunk valahogyan. A fantom már az első helyen rám hozta a szívbajt, és annyira vak volt szerencsétlen, hogy nem vette észre, hogy nem Christine áll előtte, de sebaj, a szerelem vakít, ahogy mondani szokták :).

A főbejárat után két felé mehettem, az egyik fele tele volt jéggel, oda homokot kellett szórnom, míg a másik irányba már jóval több tennivalóm akadt. A fantom időnként szerelmet vallott, néha fenyegetőzött, hogy sosem fogom elhagyni a helyszínt stb. Azonban én nem riadtam vissza, egy kicsit sem. Öt szál fekete rózsával simán le lehet őt győzni, illetve mégsem, mert kicsaljuk a rózsákkal a tükörből, ami így összetörik, így aki babonás, óvatosan játsszon! 🙂 Nekem is csak hétszer tört az üveg össze, mert az elejére emlékeztem.

A térkép mindig jó barátunk, megmutatja, hol van tennivalónk, így eltévedés esetén nem árt belekukkantani. Nyilak mutatják, hol tudunk pályát váltani, így gyakorlatilag nincsenek is pályák, csak az operaház különböző helyszínei.

Az első rózsa után lekerültem a pincébe, ami tele van kacattal, de nem a kacatokkal kellett foglalkoznom, hanem a lift melletti szarkofággal. Mint kiderült, az egyik ott dolgozó fekszik benne. Sőt, a templom után megtaláltam magának a fantomnak a sírját, de mikor a harmadik vagy a negyedik rózsát kellett megszereznem, üresnek tűnt az a sír…

Felérve az emeletre már féltem, hogy melyik tükörben jelenik meg a fantom újra, de igazából nem volt annyira vészes, mint hittem. Mindig csak rózsát kért, nem támadott rám, mint néhány játékbeli gonosz.

A tetőtér már a filmben is jellegzetes helyszín volt, itt még szebb is. Annyira élethűen havazott, hogy már nyújtani akartam a kezemet, hogy elkapjak egy-két pihét. Csóri fantom hiába kereste itt is Christine kegyeit, Raoul megelőzte, így nem csodálom, hogy végül felgyújtotta a házat.

A katakombákat sose szerettem, főleg akkor, mikor mindenféle morajlást hallani. Azt hittem, zombik jönnek, holott ez nem az a világ, de ijesztő volt. Az oltár is, amit találtam még a templom előtt. A templomi szobrokról már nem is beszélve. Viszont a fantom sírját szerettem, nem tudom, miért, de olyan szépen lett kialakítva.

Evelina végül bejutott anyja szobájába, ahol az öt szív berakása után feltárult a tükör, és miután odaadtam az utolsó előtti rózsát, egy videóban láthattam, ahogy a fantom levitte Evelinát, mint ahogy azt a filmben is tette Christine-nel.

A bónuszban még egy rózsát kellett neki adni, és akkor eldől, Evelina kiszabadul-e, vagy sem. Találtam egy oltárt is a föld alatt, Christine-nek szánva. De vajon kik lehettek a hullák, akiknek a csontjai ott ragadtak a fantom pincéjében?

A filmben ugyan kiderült, miért hord a fantom maszkot, itt a játékban megtagadta, és nevessetek ki, de szerintem romantikus volt.

Szerintem

Nem bántam volna, ha az inventoryt lelakatolhattam volna, vagy a térképet használva ugrálhattam volna a helyszínek között. De így legalább sokáig élvezhettem a gyönyörű helyszíneket. A filmet is imádom, így ez a játék is a kedvenceim közé került. Számítottam egy kétféle végkimenetelű végre, de nekem így is tetszett. Csak vajon várható-e folytatás? Mégiscsak az egyszem lányuk tűnt el.

Grafika: 10/10 – hibátlan
Teljesítmény: 10/10 – most nem fagyott, mint pár éve
Történet: 10/10 – imádom!


Alább tudsz üzenetet hagyni.