Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2015/03/17
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Amy Loves Metal

A Last.fm Discover másik nagy meglepetése számomra ez a görög csapat, ugyanis több helyen találkoztam a debütáló albumukkal teszthallgatás céljából, aztán végül itt maradtak a lemeztáramban a legjobb 10 között. Maguk is bevallottan a HIM kistesói, így már alapjáraton rossz nem lehet. És tényleg, nem csalódtam.

Aztán kijött a második album, ami idáig a legtöbbet hallgatott albumuk, és nem kimondottan az Amanda Blood miatt… egyszerűen csak kurvajó az az album, egy 10-ből 10-es. 2012-ben a topon volt nálam gothic metal terén, mert bizony, nem tudok ettől a műfajtól megszabadulni. Ez az én „anyaföldem” ;DDD.

Később lettem csak ismerőse két tagnak is a bandából, azóta naprakészebb vagyok a banda körüli történésekből, mint valaha. És mint mindig, reménykedek egy hazai koncertben, bár idáig az esély erre picike. Ha egy nagyobb név előtt lépnének fel, akit én pl. nem szeretek, képes lennék elmenni csak miattuk. Még akkor is, ha szegényeim max. 30-40 percet játszhatnának.

Idén kijött a Grave Party, amiért én hetekig a hajam téptem. A legtöbb friss albumot nem szeretem számonként meghallgatni, hanem egyben az egészet, de elkövettem azt a picike hibát, hogy megnéztem a Lady Cry videóját… és onnantól kezdve még inkább a hajam téptem (nem hogy megrendeltem volna). Nem mintha nem tervezném megvásárolni a lemezeiket. Aztán történt egy kora nyári estén, hogy kiszivárgott az album, megjelenés után egy hónappal, én meg mint egy megveszett őrült, úgy csaptam le rá, mint ahogy a svájci csoda lemezeire szoktam. Azóta három helyen őrzöm kimentve, ha neadja Merlin elveszne.

Valami eszméletlen bitang kemény album ez, a maga műfaján belül. Számomra mondjuk szomorú, hogy az apabandát, a HIM-et ez az album simán leveri. Jó, a SadDoLLs még fiatal csapat, Villéék már több mint 20 éve zenélnek, ne próbáljam meg hasonlítani, de mégis, érzek a görögökben hasonlatot. Erről ne is próbáljatok meg lebeszélni. Érződik az összes nagy hatása, főleg a hármas számú albumban.

10/10, kétség sem fér hozzá, és idáig nagyon úgy fest, hogy a Grave Party számomra 2014 albuma (ugyanezt mondtam az Antiadore-ra 2013-ban, két hónappal a megjelenés után). Bármikor jönnek, jöttök, én biztos ott leszek.


Alább tudsz üzenetet hagyni.