Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2015/01/02
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Eipix Entertainment HOG Reviews Phantasmat

Megjelenés: 2015. január 11.
Fejlesztők: Eipix Entertainment
Történet:
Egy anya és a lánya a szalagavatóra igyekeznek, ámde egy szellem az útról letéríti a kocsijukat.

Amanda szemszöge

Az egy dolog, hogy a lányomat elrabolják, de az, hogy ezért vissza kell mennünk 1965-be, az azért kicsit már több a soknál. Az újság szerint akkor is volt egy szalagavató, és a közeli gyárból olyan mérgező gázok szabadultak el, hogy mindenkit megölt, aki akkor ott volt a teremben. És a múlt ismételni látszik önmagát…

Jaj, istenem, rémálmaim lesznek! Olyan ijesztő lett az iskola! Ráadásul szalagavató van! Szegény kémikus kölyök meg azt hitte, hogy ő ölt meg mindenkit egy sima bűzbombával, amit a sok gúnyolódó ellen vetett be. Megnyugtattam, de eltűnt. Akkor is olyan hullafehér volt szerencsétlen. Ahogy a tanárnő(?) is, aki meg addig nem engedett tovább, míg nem találtam meg a meghívót. És nagyon remélem, hogy nem élőszereplős a fele, mert egyet már láttam, és az részemről nagyon-nagyon rontja a játékélményt…

Az iskola után mehettem egy vidámparkba, amitől még jobban kirázott a hideg. A bohócfóbiámnak nem tett jót, de megmentettem az összes tűzoltót, és kiderült, hogy itt az a fősunyi, aki miatt elvileg felrobbant a gyár, és akkor jött ez a mérgező gáz, ami nemcsak megölte az áldozatokat, de még előtte manipulálta is az agyukat, hallucinációkat okozva. Plusz, találtam még egy túlélőt, akinek a felesége a moziban rekedt. Őt is megtaláltam, közben több szellemnek segítettem, akik a baleset óta egyszerűen itt rekedtek. De a főmufti még él, és tennem kell valamit.

Abban igaza volt a fickónak, akit még a vidámparkban mentettem meg, hogy úgy tudom ezt megállítani, hogy a baleset helyszínén nyomozok, vagyis a gyárban.

Sikerült ezt az őrültet megállítanom, de aztán, miután visszatértünk a jelenbe, azzal kellett szembesülnöm, hogy a fiatal lány túlélte a fának ütközést, az anyja azonban nem. Ez olyan szomorú :(. Szegénynek így abszolút nem lesz jó a szalagavatója.

A bónuszban Jack és a párja térnek vissza a városba (vagy utaznak el), és megjelenik az őrült fickó, fojtogatni kezdi a nőt, majd elrabolja. Oh, hogy nincs nyugtunk a városban. A bónusz hihetetlenül rövid volt, mindössze egy talizmánt kellett megtalálnom, amivel a kozmetikumokat gyártó cég főnökét kellett jobb belátásra bírni. Az amulett igazából egy olyan nyakék volt, amiben ott volt a családja fotója, és beismerte, hogy nem volt elég szeretett benne. Jaj, most nagyon sajnállak.

Szerintem

Két részletben vittem végig, mivel a bónuszt nem akartam valahogy. Túlságosan lehangoló volt az egész játék részemről, és ehhez a grafika meg a zene jelentősen hozzájárult, az esőről nem is beszélve. Eipix játékról van szó, ezért a maradék szemeket meg a relikviákat összegyűjtöttem, aztán végül is ennyi volt a játék.

Grafika: 10/10 – jó ijesztő, mint a széria minden darabja
Teljesítmény: 10/10 – minden úgy van, ahogy nekem megfelel
Történet: 09/10 – miért nem éli túl valamelyik főszereplő? Miért halott mindegy, és miért hitetik el velünk, hogy élnek?


Alább tudsz üzenetet hagyni.