Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2015/01/09
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Boomzap Entertainment HOG Reviews Otherworld

Megjelenés: 2013. február 4.
Fejlesztők: Boomzap Entertainment
Történet:
Fiona a főhősnő gyámsága alá került, és a kicsi szerint a volt tanárnője tud valamit, amivel Shade-t meg tudjuk állítani.

Amanda szemszöge

Az első fejezetnek már az elején kapunk még egy ellenséget Shade mellé: egy emberes méretű varjút/hollót. Cuki, mi? Nem lenne elég elvarázsolt a történet, ha mellé nem lenne egy nagy madárijesztő is. Ezt a szegény szétszabdalt fickót kellett összerakni, közben kiderült, hogy a tanárnőt, akit keresünk, nem is az iskolában kell keresni, mert a nő önkéntes száműzetésbe vonult az iskolából, hogy felkutassa Shade eredetét.

A második fejezetben a tanárnő egész otthonos kis lakásában kellett egy központi portált összeraknom. Ott megtudtam, hogy három tárgy kombinációjával összerakható egy még erősebb, ami segít megint csak ideiglenesen legyőzni Shade-t. Mindenki olyan nagy mágus, de mégsem jött rá senki, hogy lehet teljesen eltüntetni? Ez nekem kicsit magas… de mindegy, három helyszín közül lehetett választani: hegyvidék, tengerpart és mocsár.

A harmadik fejezetet nyissuk egy éjszakai esős tengerparttal. Nyx a helyi tengeristen, nála van az első tárgyunk, de ő meg lent van a tenger fenekén, tehát le kell hozzá jutni valahogy. Először a koboldok vezetőjének kellett megjavítani a világítótornyot. Ő adott egy pecsétet és egy tekercset. Lemerülni pedig két személyre szabott búvárruhával merültünk. Micsoda véletlen, hogy volt a közelben egy fészer, tényleg…

A negyedik fejezet már merülés után nyit, a király pedig egyhamar nem adja oda a könnyekkel teli üvegcsét. A lánya annyira kivágyódott vízből, hogy egy nap eltűnt, és nem tért vissza. A lánya könnyei vannak az üvegcsében, persze, hogy egyhamar nem adja oda. Egy korona lenne a legjobb a számára, pedig szerintem jobb lenne, ha visszakapná a lányát. Sajnos ez nem történt meg.

Az ötödik fejezetben a hegyeket választottam. Egy szívet kellett megszereznem egy roppant féltékeny tündértől, aki mindenkit elintéz, ha csak megközelíti a helyét is. Valahogy ellene kell fordítani az erejét. Szegény beleszeretett egy jóképű felfedezőbe, de mikor az el akart menni onnan, szépen kővé dermesztette, aztán eldugta jól egy tó mélyére. A fickó x idő eltelte után meghalt, de mikor átadta a szív alakú medált, figyelmeztetett, hogy rosszul is elsülhet a küldetésem. Szegény, ne legyél már negatív. Bár gyanús lett, hogy három lény fájdalmának szimbólumára volt szükségem, hogy nyerjek egy erősebb fegyvert.

A hatodik fejezet a mocsárba vitt. Nem tehetek róla, nem rajongok a mocsárért. Egy nő lett sikító szellem bánatában, és ez a bánat az egész fogadót belepte. Szegény lány boldog volt egy férfival, de az elment, és magára maradt. Plusz, mágia is uralkodik rajta, azt pedig egy lencse segítségével tüntettük el Fionával. Egy könyvben még azt is láttam, hogy ezek a lények nem szeretik a meleg otthonokat, és a szekrényekben bujkálnak. Már értem, miért van itt a 14-es karika. A szekrénybe nem is nézhettem be addig, amíg nem fűtöttem be alaposan. Még jó, hogy velem van egy mágiával megáldott gyerek. A fickó végül is szerette őt, de az apja nem hagyta, hogy együtt legyenek, ezért hagyta el…

A hetedik fejezet előtt már a főhősnő is említést tesz az észrevételemről, hogy itt bizony minden negatív érzelmekre alapozik, és hogy ez nem valami jó előjel. Vagyis szerinte sem biztos, hogy jól cselekszünk ezzel, hogy összeszedjük a tárgyakat. Már a tündérlány kiszemeltje is felhívta erre a figyelmet, de azt ő akkor figyelmen kívül hagyta, én meg még gyanakvóbb lettem. A tanárnő sem az lehet, akire számítani lehet? Lehet, hogy Shade szolgája?

Bizony, hogy nem! Az a másik lény volt, ami ott volt a könyvben! Vagyis az igazi tanárnő már fogoly! A hasonmást kellett elpusztítatni, és az igazi tanárnő elárulta, hogy rátalált egy lényre a másik világban, aki ismeri Shade összes titkát, de mire elmehetett volna hozzá, megjelent a Hasonmásszörny, és szépen átvette a helyét. A többit már ismerjük.

Szerintem

Mutassatok még egy játékot, kérlek, ami betöltés közben figyelmeztet arra, hogy 14 éven aluliak ne játsszák, mert olyan tartalom van benne, ami feldönti a lelki világukat! Bizony, a Boomzap megcsinálta ennél! Igazából nem tudtam, mire számítsak, mert az első rész után nem kerestem a folytatást, pedig illett volna. Most, hogy újrajátszottam a szériát, még okosabb lettem. Azt azonban nem számoltam bele, hogy Shade-nek olyan hangot adnak, amitől az ember lányának felmegy a pulzusszáma. Ronda karakterhez szexi hang, mi?

Grafika: 10/10 – nem volt annyira pixeles, mint az első rész.
Teljesítmény: 10/10 – ablakos mód nem hiányzott kivételesen.
Történet: 09/10 – valahogy tökéletes is, meg nem is. Ott az első rész okozta varázs, de amilyen tündéresen indult, annyira elsötétedett, mint a Harry Potter.


Alább tudsz üzenetet hagyni.