Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2015/01/16
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Friendly Fox Studios HOG Reviews Living Legends

Megjelenés: 2012. március 23.
Fejlesztők: 4 Friends Games
Történet:
A gonosz jégkirálynő az egész Földre kiterjeszkedően örök telet akar elhozni, nekünk pedig meg kell akadályoznunk ezt.

Amanda szemszöge

Kezdjük ott, hogy ha lenne pasim, nem Edwardnak hívnák, mert az rossz ómen. Eleve, miért ment oda a Jégkirálynő kastélyába, és miért akarja, hogy én vigyem oda neki a tükör hiányzó darabját? Mondtam én, hogy rossz ómen!

A nyitás egészen gyönyörű. Ahogy szürke az égbolt, és sötét van, akár rosszabb dolgokat is felfedezhetnénk, de ez egy sima hidden object, így maximum egy-két gonoszabbra rajzolt lényt láthatunk. A második helyszínnél kezdve megjelenik a hó, így forrócsoki és/vagy tea pokróccal kötelező elem utána :D. Már az átjutás is kalandos, mert hiába csinálod meg a libegőt, a Jégkirálynő gondoskodik róla, hogy ne szabotáld, ezért ő szabotálja a mi utunkat. Útközben az áldozatai lelkének is kell végső megnyugvást találnunk. A hegy lábánál levő városka több horrorjáték helyszínét adhatná (nem akarok tippeket adni a fejlesztőknek), de itt elég a fagy is, már elég horrorban érezheti magát az ember.

A minik és a keresősök között nem találtam ismétlődőt. Számomra élvezet volt, hogyha keresek egy helyszínen, a korábbi kereséseknél nem rakta vissza azokat, amiket már kivettem. Az inventory alapjáraton le volt lakatolva, így mindig szem előtt tarthattam a cuccokat, és mérlegelhettem, mikor melyikre volt szükség. Ha hiányzott egy darab, hamar összejött a kellő mennyiség, utána már csak azt kellett kitalálnom, hol van rá szükség :D.

A kastélyba bejutva elfogott az az érzés, hogy meg kellene csinálnom Simsben, mert annyira jól nézett ki. Még a kert is, amit prizmákkal tudtam volna kinyitni. A Jégkirálynő legyőzéséhez öt gyűrűre volt szükségem, mind-mind a családé voltak, és a télikertben kiderült, miért lett a Jégkirálynő gonosz. Mily meglepő, egy csuklyás fazon a bűnös, aki megbabonázta még gyerekkorában.

A bónuszban a csuklyás fazon után nyomozunk, aki a kastélytól nem messze élt egy házban. Látványosan észrevehető, hogy érkezésem előtt még ott volt. A kék rózsa elkészítése után Edward is magához tért a varázslat alól, mindenki tök boldog, és mehetünk. A varázsló pedig elindult valamerre, és a saját kék rózsáját pedig szétszórta a városra. Szóval, még sincs vége a történetnek!

Szerintem:

Sokáig azt hittem, hogy a 2. része a szériának, holott ez az első. A csuklyásról még itt sem tudtam meg semmit, ahogy a következőben sem.

Grafika: 10/10 – annyira szép, és annyira tökéletes volt az a tökföld *-*
Teljesítmény: 08/10 – ellopták a hangot!
Történet: 10/10 – a Jégkirálynő halott, a csuklyás pedig garázdálkodik valahol…


Alább tudsz üzenetet hagyni.