Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2014/11/28
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Big Fish Studios Elephant Games HOG Reviews Mystery Case Files

Megjelenés: 2014. november 26.
Fejlesztők: Big Fish Studios, Elephant Games
Történet:
Szokatlan hideg köszöntött be Dire Grove városában, és a helyi vadászok kimenekítették családjaikat a szomszédos kisvárosba. A helyiek az erdőben élő druidákat okolják a brutális hideg miatt.

Amanda szemszöge

Már mikor kiderült, hogy mi történt a kisvárosban, már olyan érzésem volt, mint anno a Nightsville Horrorban. Itt is nekem kell minden bizonyítékot összegyűjteni, hogy valami történt.

Történetesen valaki a ligetet megszentségtelenítette, és addig nem is áll helyre a rend, amíg ez a valaki meg nem halt. A helyi druidák pedig szabad teret adtak, mert hát ezt így kell egy hölgynek, ha már a mínusz nagyon sokban nekem kell utánatok takarítanom -.-”.

A helyi főjani kicsit ideges, mert hát a druidák elvitték a fiát, és szent meggyőződése, hogy megölték a feleségét. Ámde az egyik druida azt állítja, hogy ő térítette el a feleségét, és hogy ez milyen gonosz dolog. A fődruida pedig azt akarja, hogy a vezető fia legyen az utódja. Épphogy kiléptem a hotelből, máris még több vadonbeli jött elő. Ennyit arról, hogy magára lehet hagyni a népet.

Kiderült, hogy a nagyfőnök fia, Derek tehet erről az egész balhéról. Elrabolta az erdő szent állatát, a szarvast, csakhogy a druidák törvénye szerint visszakaphassa a testvérét. De hát a rablás az nem éppen egy fair csereajánlat. Meg kell állítani a fickót, mielőtt túl késő sem lesz. Amúgy is a nyomomban van egy jégszarvas, szóval vigyáznom kell, mikor mit csinálok. Még szerencse, hogy nem Jamesnek hívják.

A végén maga a szarvas jött elém, és megkért, hogy hozzam vissza az erdő gyermekét, egy kicsi őzikét, és akkor rendben lesznek. Mondtam, ezen ne múljék. De hogy Derek ekkora áruló lett… pont ezért kellett bezárnom a házba, mielőtt kiszabadítottam volna az őzikét. A legnagyobb meglepetés, az egyik druida a bátyja volt, és ő állította meg az őrültségtől. Még egy szarvas medált is kaptam, aminek biztos, hogy lesz jelentősége.

A bónuszban aztán hiába száll be a detektív a kocsiba, a szarvasból farkas lesz, és négy órára lekapcsolják a villanyt a fejében. A kocsija pedig egy nagy jégkocka lesz. Hajrá, ideje kijutni innen. Amint ez sikerült, és nyomozgattam kicsit, kiderült, hogy egy remete okozta ezt a bajt, aki korábban a klán tagja volt, de száműzték sötét varázslatok miatt. És amikor megtaláltam a 10. részben látott órát, már kezdtem sejteni, hogy a remete az vagy Alister, vagy köze van hozzá. És igen, Alister volt, aki egy sima rituálét átalakított valami rosszabbá. És ehhez szükség volt Derekékre. De Megállítottam, Alister eltűnt. De akkor is ott volt a végén egy utalás, hogy érkezik a folytatás. Nemsokára.

De ne haladjunk ennyire előre, az még egy év jócskán, szóval inkább megnéztem, milyen lehetett volna az alternatív befejezés. Alister nyilvánvalóan hülye. A saját lányát feláldozta, hogy háborút robbantson a vadászok és a Ködjárók között. De az unokáit is fel akarja áldozni, csakhogy visszakaphassa az erejét. Azért álljunk meg egy kicsit, jó? 😀

Szerintem

Picit meglepődtem, mert nem sok dolog fűzte eleinte ezt a szériát a Ravenhearst családhoz, de hát ilyenek is kellenek a világnak. Aztán végül is a bónuszban kiderült, hogy Alisternek sokkal több köze van hozzá, mint azt vártam. Jó nagy elmebeteg ez a fickó.

Grafika: 10/10 – Elefánték nyúltak hozzá, így rossz nem lehet 😀
Teljesítmény: 09/10 – más programok mellett néha belassult
Történet: 10/10 – annyira pörgős volt, hogy nem is tűnt volna fel, ha nem Ravenhearst történet lett volna


Alább tudsz üzenetet hagyni.