Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2014/10/17
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Elephant Games Haunted Hotel HOG Reviews

Megjelenés: 2014. május 30.
Fejlesztők: Elephant Games
Történet:
Abraham Shadowy vásárolt egy kísértetjárta hotelt, amivel nem is lenne gond, mivel attrakciónak szánta a szellemeket. Csakhogy nemsokára emberek kezdenek eltűnni a hotelből.

Amanda szemszöge

Szóval, Abraham Shadowy ötlete mindaddig jó volt, amíg nem kezdett el feltűnően hibákat véteni. Mert nekem már ott szemet szúrt, hogy azt mondta, az asszisztensnek oda se kellett volna mennie.
A hotel egyébként nagyon igényesen van megrendezve, többfelé az ókori egyiptomi isteneket ábrázoló kis vázákat kellett gyűjtögetni, amik közül sok újat nem tudtam meg, de adott az egész épületnek egy olyan creepy faktort, amit személy szerint nagyon szeretek.
Shadowy viszont azért is gyanús volt, mert a szemem láttára vitte el Henry Sprinnert, aki egy híres történész hírében állt, és a hotel vendége volt.

Viszont úgy tűnt, hogy Shadowy egy árnyékfigura parancsait teljesíti, és neki igazából csak James kell. De hogy minek?
A pincébe érve először láttam meg az árnyékfigurát, ami nekem leginkább egy régen halott fáraóra engedett emlékeztetni, de ő valódi szellemnek tűnt, mert minden más valóban Shadowy találmányai, hiszen sztori szerint ismert feltaláló és gépészmester. Mondjuk, a rémlényei elég jól árulkodtak erről a tudásról. A pincén túli katakombákban azonban a szellem elvitte Jamest, mikor egy látszólagos áldozatot akart megvigasztalni. A nő meg bűnrészes, egyértelműen.
Viszont nagyon tetszett nekem, hogy néhány szobába (mint pl. a könyvtárba) is belépve valódi kísértetnek látszó lények jöttek be. Egy a fejét a kezeiben szorongató robot azért nagyon hatásos tud lenni, ha váratlanul lép be a szobába, ahogy a folyosó végén levő világító szemű ajtó is. Színtiszta mechanika az egész. Bár a katakombákban simán lehetett találni valódi szellemeket is.

Igazából Shadowy is csak egy áldozat volt, a szellem pedig egy Natep nevű istenség, aki egy szarkofágból ébredt, mikor a tudós kinyitotta. Natepnek az a célja, hogy a hotel látogatóit megszállja, és ezzel tegyen szert nagy erőre. Az egyik áldozatát, egy lányt kimentettünk a koporsóból, és reménykedem benne, hogy gyorsan ki is jutott.
A következő szarkofágban volt James, aki rögtön össze is szedte a tényeket, majd még mennünk kellett megmenteni egy embert, mielőtt Natep (aki igazából Sakhenatep) beteljesíti a próféciáját.
Volt egy elég laza epic battle a végén, mire Natep egyszerűen porrá vált, és az eltűnt történészt is sikeresen kimenekítettük.

A bónuszban visszatért egy női szellem, és kapásból kiiktatta az áramot. Úgy tűnt, hogy Richard nevű szerelmét siratja, őt magát meg Anabelnek hívják, és emlékszik arra a tragédiára, amiért az életével fizetett.
Ami azonban vicces volt, hogy szerinte James volt az a Richard, akivel szerelmesek voltak, és magával vitte. Sztori szerint Anabel egy nemesi származású lány volt, gazdag is, Richard meg pont az ellenkezője, de ahogy az lenni szokott, ez az ellentét nem tetszett Anabel apjának, és eltiltotta egymástól a szerelmeseket. Viszont titokban találkozgattak még a tiltás ellenére is.
A harmadik emeleten találtuk meg Jamest, és Anabel akkor végre rájött, hogy James nem Richard, de nem emlékszik arra, ki volt ő valójában. Meg úgy tűnt, Anabel apja megölte a férfit. Hiába akartunk rajta segíteni, nem engedte. El akarta engedni Richardot, de a szíve nem engedte, és úgy tűnt, hogy Richard halála után elég hamar követte ő is, mert nagyon mély depresszióba esett.
A végén James meggyőzte, hogy csak úgy lel nyugalomra, ha továbblép, és csodák csodájára, elég hamar sikerült.

Szerintem

Annyira érdekes volt látni, hogy milyen sok helyen tettek bele alap rémisztő dolgokat, amik miatt az ember tényleg azt érezheti, hogy egy kísértetjárta házban jár. A hanghatások valóban nagyon hatásosak voltak, emelem kalapom a készítők előtt.

Grafika: 10/10 – maximálisan kihasználtak mindent
Teljesítmény: 10/10 – tökéletesen futott minden
Történet: 10/10 – bár sok egyiptomi dolog nem volt benne a dekorációkon és a főgonoszon kívül, de megnéznék egyszer egy olyat.


Alább tudsz üzenetet hagyni.