Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2014/10/24
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: EleFun Games Fear for Sale HOG Reviews

Megjelenés: 2014. október 24.
Fejlesztők: EleFun Games
Történet:
A Berkeley-hotel tulajdonosa felhívja Emmát, hogy a hotelükben furcsa dolgok zajlanak, és azt is hozzáteszi, hogy lehet, hogy kísértetjárta.

Amanda szemszöge

Komolyan, a Szellemirtók hozzám képest amatőrök. Annyiszor oldoztam fel a szellemeket, hogy lassan szakmát kéne váltanom. De inkább haladjunk a történetben. A trailerben a szőke nő férje bennragadt a hotelben, és mire odaértünk Emmával, szegény már zokog a kocsijuknál, és átkozza a helyet, hogy miért kellett egyáltalán idejönniük. Nem láttad akkor a Malfoy-kúriát, de mindegy.

A történet szerint Caroline és a férje, Sam örökölték a házat, és hotelt csináltak belőle. A bajok már akkor elkezdődtek, mikor még Sam kisbaba volt. Az apja küzdött valami démonnal, és az anyja meg fogta, és elmenekültek ketten innen. A démon/szellem pedig a mai napig is ott van.

Az előző tulaj valóban feláldozta magát a családja védelmében, ámde semmire sem emlékszik. A történet előrehaladtával kiderül, hogy a lelkét 13 darabra osztotta, ezért maradt itt, és ezekhez 13 ajtó vezet. Tiszta HP-feeling. A kulcsokat a rémálomvilágban kell megtalálni, amivel el lehet zárni ezt a démont, ami időközben megszállta Samet. Winchesterék elbújhatnak mögöttem. Közben kiderült, hogy ez a fickó, Jack üzletet kötött a démonnal, aki egy vadidegen, de gazdag fickónak adta ki magát. Szegények voltak, és a gabonaeladásból reméltek gazdagságot, hogy utána családot alapíthassanak. A felesége már terhes volt a fiúkkal, mikor egy jégeső elverte a gabonát, ekkor jött a démon. Senki sem gondolta, hogy nem anyagiakban követeli majd a fizetséget.

A rémálomvilágból kijutva pedig elkezdtem azon dolgozni, hogy ezt a démont megidézzük, és visszazárjuk, ahova való. Ehhez találnom kellett egy könyvet, meg egy kristályt, aminek a segítségével el tudtam zárni ezt a lényt, és Sam is megszabadult a démontól. Ideje lerombolni a házat, nemde?

A bónuszban Sam osztotta a véleményemet, mikor fel akarta gyújtani a hotelt, és így legalább nem kellett költeniük a renoválásra, ámde a démon közölte, hogy a szerződés még él, és addig nem pusztítható el a hotel, míg a szerződés nincs megsemmisítve. Oh, hát persze, el is felejtettem. A renoválást félbeszakították, és keresni kellett egy titkos bejáratot, ami meg is lett, és később meglett a szerződés is, meg az ügyvéd címe is. Az ügyvéd háza nagyon pocsék volt, tényleg fogott rajta az idő. És kiderült egy naplóbejegyzésből, hogy ő is alkut kötött az ördöggel, és mivel nem tudta megmenteni a lányát időben, feláldozta az emberségét, csakhogy a lánya élhessen, de a démon meg megszállta. Így érthető, de akkor is, meg kell ezt a dolgot szüntetni! A démon neve nem volt jó a szerződéshez, a megszállt fickó nevére volt szükség, akit feloldoztam az átok alól, így végre a családjával lehet. Ámde, a boldog pár hiába költözött ki a hotelből, valami idióta megvette…

Szerintem

Néha átugrottunk álomvilágba, és ott legalább olyan ijesztő dolgok vannak, mint korábban a Nightmare Cinemában, amit még a tévében is látni. A zene zseniális, pontosan illik a történetbe. Néha a keresősökben jól eldugták a tárgyakat, és sikerült két olyan új szót tanulnom, amit eddig tanulmányaim során nem. Talán ez a széria második legjobb darabja a legendás első rész után.

Grafika: 10/10 – ijesztő, és ezzel együtt gyönyörű
Teljesítmény: 09/10 – csak a széles képernyő miatt…
Történet: 10/10 – kíváncsi vagyok, jövünk-e még ebbe a hotelbe vissza valamikor, ha már valami hülye megvette, de hátha nem lesz benne szellemjárás.


Alább tudsz üzenetet hagyni.