Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2014/10/03
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Dark Realm HOG Reviews Mad Head Games

Megjelenés: 2014. október 3.
Fejlesztők: Mad Head Games
Történet:
Valera szemszögébe bújva nekünk kell végigjárni a várost, hogy kiderítsük, miért támadnak a rejtélyes sikító szellemek.

Amanda szemszöge

Uram. Atyám. Ez a grafika valami lenyűgöző! Rendkívül ötletes a játék kezelése, a minik nem ismétlődnek, és Holy Merlin. Lehet kis ablakban is játszani, kikapcsolni a speciális effekteket, így aki tudja, próbálja ki, nem fogja bánni. Annyi sárkány van benne, hogy szerintem még Draco is megirigyelné :D.

A történet szerint nekünk kell felderíteni, miért jöttek ezek a lények. A végén eljutunk a városba, ahol persze semmi sem olyan könnyű, mint azt gondoltam. Először is, lángokat kell gyűjteni, amik bárhol felbukkanhatnak, bárhova vésve, így nagyon résen kell lenni, mert elég sokat kell megtalálni. Csak a végén vettem észre, hogy a 30-40-ből nekem csak 5 darab volt… XD. Végig azt hittem, hogy az kihatással van a hintre, de sebaj, majd legközelebb.

A zene eszméletlenül csodálatos, találó, és komolyan elhiheted, hogy te vagy ennek a fantasy sztorinak a főhősnője. A nagyapa kunyhójánál én már sejtettem, hogy itt kezd bonyolódni a történet, az pedig, hogy az amúgy sárkánynak átkozott nagynénénk pedig tönkre akart tenni minket, az pedig csak hab a tortán. A kobolddal való kártyajáték annyira ötletes, hogy hihetetlen, és szerintem be fogom vezetni ezt a játékot a valós életben is, mert egyszerre szórakoztató és vicces. A harcok, mikor sima rajzokat kellett követni, egyszerűen zseniális, és egy pillanatra még használhattam egy nyilat is, mikor magamnak kellett megölnöm egy szellemet. Borzasztóan jó, imádom, egyszerűen nyíltan merem nevezni 2014 játékának.

Útközben megtudhatjuk azt is, mi lett a testvérekkel, miért szökött el az idősebb, hogyan lett a fiatalabból uralkodó, és így tovább. Később kiderül, hogy Olca van az egész dolgok hátterében, ő a főmufti, őt kell legyőzni. A legyőzése valódi harcot jelent, le kell szedned magadról a bogarakat, miközben folyamatosan támad, nem is akárhogy, és Ursula elbújhat mögötte a kinézete miatt.

A bónuszban kiderül, hogy Olca legyőzésével mi lettünk a királynő, mivel anyánk volt az elszökött idősebb hercegnő, ezért jogilag miénk a trón. Mi sem egyszerűbb ennél, komolyan. Aztán mikor megtámadnak minket egy szomszédos királyságból, egy kristály gólem, akkor már éreztem, hogy itt valami nagy baj van. Eldöntöttem, hogy erősítsük meg inkább a falakat, azok nem árthatnak, majd átmentem a kristályuradalomba, hogy kérjek segítséget. Már akkor gyanúsnak véltem, mikor nem ismerték fel Valerát… bent pedig minden vörös és fekete. Aztán a gólem akkor is ott volt, mikor indultam kifelé…

Végül kiderült, hogy a kristályuradalom feje meg akarja szerezni a mi trónunk, ezért a gólemet átkozta meg, csakhogy az erejével tudja uralni a világot… de persze, a terve nem sikerült bebörtönöztük, és éljen, miénk a világ.

Szerintem:
Fantasztikus, zseniális, a látványvilága lenyűgöző, a történet csodálatos. Igaz, a lángokat nagyon résen kell figyelni, mert így is egy párat kihagytam, miközben a sztorit vittem végig. A koboldos játéknak van egy külön változata, így aki tényleg maximalizálni akarja a játékot, annak hajrá. Én négy próbálkozás után feladtam :D.

Grafika: 10/10 – fantasztikus
Teljesítmény: 09/10 – ha levettem ablakos módba, nem volt szélesvásznú
Történet: 10/10 – lesz folytatás, ugye?


Alább tudsz üzenetet hagyni.