Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2014/09/13
Írta: Amy | Hozzászólások: 1 | Kategóriák: Games for Amy Sims 4

Őszintén elmondom nektek, amennyire izgatott voltam a játékért, annyira nagy csalódást okozott. És ezzel nem vagyok egyedül. Inkább visszateszem a Sims 3-at, abban több lehetőség van már az alapjátékban, nem úgy, mint ebben. 

Engedjétek meg, hogy felsoroljam a tapasztalaimat, de kidobott pénz annak, aki megvette, az meg jól járt, aki csak lekalózkodta, nem marad az fent a gépén 24 órát (sem).

  • Eszméleten furcsa a kezelése.
    Azt várná az ember lánya, hogy a cselekvés felkerül a bal felső sarokba, ahogy azt megszoktuk. Nem, a bal alsó sarokba dobták az egészet. Oké, hogy egyszerre lehet több cselekvést kombinálni (konkrétan az tetszett, hogy a könyvmoly még a klotyóra is vitte magával a könyvet). Van benne mód, hogy átállítsd a kezelést Sims 3-as változatra, de a kezelőfelületen ez nem változtat.
  • Az építés és vásárlás mód tetszik a legjobban.
    Itt is van elforgatás 45 fokokban, és lehet a falra úgy pakolni képeket, ahogy a 2-ben lehet az egyik kód segítségével. Építettem már egy házat, de semmi extrája nincs azon kívül, hogy végre van íves kerítés és fal, amiket nagyon régóta vártunk az építők közül, tényleg eszméletlen jó házakat lehet csinálni benne, de a korlátok itt is vannak.
  • Kevés a tetoválás a Simek részére.
    Ezek nem tudják, hogy egy tetoválásnak nagy jelentősége van, nem csak nonfiguratív minták halmaza?
  • Kevés a választható terület.
    Ha éppen kicsi, az a baj, ha nagy, az a baj. A sivatagos területet eddig sem szerettem, így azt a „várost” (tekintsük inkább egy utcának), nem is néztem meg. 
  • Nem lehet teljesen lemenni a földszinre, ha alapot adtál az egész ház alá.
    Komolyan, bárhogy forgattam el nagy nehezen azt a szerencsétlen kamerát, egyszerűen semmi változott. Inkább csinálták meg volna ezeket az újításokat valamelyik bónusz Sims 3 kiegészítőbe.
  • Nagy nehezen találtam valami klassz ruhát a Simemnek, erre nincs olyan színben, amilyet elképzeltem.
    Azért egy divatbaba nem fog fekete cuccot felvenni a citromsárga cuccokhoz, akkor is, ha passzolnak egymáshoz a színek.
  • Kevés a cheatcode.
    Igazából ez pozitívum a sok kód után, mert a motherlode itt is működik, meg a kaching is, és ki lehet kapcsolni, hogy a Simek ne haljanak meg, de amúgy semmi értelme.
  • Egy sima házon kívül nincs több lehetőséged a bővítésre.
    Kész a terv álmaid házához, erre rádöbbensz, hogy nem tudsz babaszobát csinálni a tipegődnek, mert ugye nincs tipegőd. Elképzelted, hogy csapsz egy medencés bulit, de hoppá, medencéd sincs! Tök frankón eltervezed álmaid garázsát, de még az sincs.
  • Feltűnően összekeverhetőek a kamaszok és a felnőttek.
    Oké, az mindennapos, hogy a kamasz is már lehet olyan magas, mint egy felnőtt, de azt mindig is imádtam, hogy látszik is az, hogy a Simek között melyik az idősebb. Itt is ősz az idősek haja, és komolyan, nekik meg a gyerekeknek több a frizura meg a ruha, mint a felnőtteknek…
  • Beléptem a Goth családhoz.
    Az előzetes képeket látva azt hittem, hogy se Cassandra, se Alexander nincsenek ott. Hát de! Tény, nekik a házuk lett a legjobb, de a simkarakterekről már nem tudom ezt elmondani. Bella nem szép, egyáltalán nem, Mortimer még csúnyább lett, Cassandra egyenesen szégyen a nevére a két copfjával. És mikor el akartam küldeni őket iskolába, NINCS iskola.
  • Több ismert család is megtalálható a 4-ben.
    De egyik sem lett szebb. A háromban legalább úgy szépíthettem, ahogy akartam.
  • Hangulatkezelés.
    Ugye, ez a másik nagy újdonság a négyben, hogy jobban kihatnak az érzelmek a simekre. Szerintem ez roppant gagyi, mert az egyik Simem azért lett energetikus, mert kiment pisilni…

Így nagyjából ennyi a tapasztalatom a játékkal. Amennyire örültem neki, annyira nem érte meg a várakozást. Inkább a hibákat javítanák ki a 3-ban. Inkább leszedem a gépről, mert csak foglalja a helyet. És higgyétek el, nem vagyok egyedül ezzel a véleménnyel. Még a grafikával nem is lenne baj, csak az elképzelés és a végeredmény között van egy szakadék.


Hagyj kommentet!
október 23 2022

Nekem most perpill az irányítás szokatlan😆 De majd írok én is egy bejegyzés 😄

Alább tudsz üzenetet hagyni.