Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2014/09/05
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: HOG Reviews Orneon The Agency of Anomalies

Megjelenés: 2012. február 12.
Fejlesztők: Orneon
Történet:
Karácsonykor egy robbanás tönkreteszi a Cinderstone Árvaházat, és ennek kell utánajárnunk, mi történt valójában.

Amanda szemszöge

A történet alapjáraton szomorú, és már az, hogy így némileg havazik, ad egy kis hűvös utóízt a játéknak. Megérkezéskor még nem is tudtam, hogy ez mennyire kalandos lesz.

A történet szerint egy tudós megsajnálta a nőt és az 5 örökbefogadott gyerekét, majd a fentebb látható házat nekik adta, hogy legyen belőle árvaház. Ezzel nem is volt eddig semmi baj. Karácsonykor azonban megtörtént a tragédia, mindenki eltűnt, és különleges energiát észleltek az árvaházból.

Ez az energia nem volt más, mint a gyerekek rejtett „tehetsége”. Az egyik a festményeit tudta életre kelteni, az ikrek mindent megjavítottak a közös erejükkel, az egyik fiú átlátott a falon (így tudta meg, hogy az egyik rokona meg akarta őt mérgezni), a másik fiú pedig a telekinézist tudta uralni. Az is akkor jött elő neki, mikor 10 éves korában néhány suhanc összetörte a szüleitől kapott játékautókat. Az árvaház feje pedig nagyon jártas volt a paranormális világban, 10 könyvet is ért a témában.

Mivel ez egy régebbi HOG, kicsit hiányoltam belőle az élményfaktoraimat. Vagyis ha kerestem egy képen belül, mindig visszarakta az előzőleg kiszedett tárgyakat, nincs interaktív térkép. Pozitívum az örök leragadt inventory, a rajzolt szereplős, és a tökéletes bűnügy megoldása.

Végül kiderült, hogy a tudósnak volt egy ikre, aki annyira hataloméhes volt, hogy felhasználta a gyerekek képességeit, elküldte őket egy másik világba, és valószínűleg ekkor történt a robbanás is, mert a szerkezete darabjait az egész árvaház területén nem győztem hajkurászni.

A bónuszban a jó iker megkért, hogy tisztázzam le a testvére nevét, mert szerinte valaki vagy inkább valami erősen befolyásolta, amiért ennyire rossz útra tért. Ahha, persze. Én meg éppen ráérek.

Nem sok helyet kellett bejárnom, mert még mindig romos az épület, és a gonosz iker szelleme is megijesztett egyszer, hogy sosem fogom megakadályozni. Ahha, szerinted. Kicsit nyögvenyelős volt számomra a bónusz, pedig egyáltalán nem egy rossz játék ez. Háromszor kellett legalább 10 szentjánosbogarat befognom, és nem csak arra kellett ügyelnem, hogy a kintieket behajkurásszam az egeremmel a bödönbe, hanem arra is, amelyik ki akart osonni. Legalább javult a részidőm :D.

A ház tetején pedig megcsodálhattam a várost, és tényleg ültem egy jó 10 percig, és elképzeltem, ahogy kimásztam a tetőre, összefontam a kabátom magamon, és figyeltem, ahogy a felhők elúsznak a telihold előtt, a város lakói pedig semmit sem sejtenek az itt zajló eseményekről. Ebből mekkora egy sztori lenne! :O

Szerintem

Ez volt az első játék a készítőktől, de nem is az utolsó, mivel ez pont a széria második része. De semmi gond, csupa jót tudok róluk mondani. Az inventoryval nincs baj, a karakterekkel nincs baj. Az interaktív térkép hiányzott egy kicsit, meg néha olyan élethűen voltak a tárgyak megrajzolva, hogy csak kapkodtam a fejem. Pedig 2012 nem is volt olyan rég.

Grafika: 10/10 – tökéletes!
Teljesítmény: 10/10 – ablakos módban is kiválóan fut
Történet: 10/10 – igazából ez nem derült ki, de akkor most tényleg meghaltak az itt élők, vagy tényleg egy másik dimenzióba kerültek?


Alább tudsz üzenetet hagyni.