Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2014/09/12
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: AMAX Interactive HOG Reviews PuppetShow

Megjelenés: 2014. augusztus 22.
Fejlesztők: ERS Game Studios
Történet:
Egy rejtélyes villámokkal járó idegen fiatal nőket rabol el Párizs utcáin, és a New Yorkban élő detektívet hívják segítségül.

Amanda szemszöge

Már az, hogy Párizsban járunk, dob egy kicsit a szérián, bár ERS-ék mindig is imádták a franciákat. Jelen esetben tipikusan vörös hajú fiatal nők tűnnek el, és persze, hogy megint egy mesterdetektívre van szükség, mert a francia rendőrség tehetetlen.

Az újításokat alább olvashatjátok, de egyszerűen nem tudtam nem lassan haladni ebben a játékban, annyira magával ragadott, hogy szinte észre sem vettem, hogy elértem a bónuszig.

A munkám során egy javasasszony is segít, aki kb. többet ad a nyomozáshoz, mint a rendőrfőnök. Ő mondta meg, hogy az eltűnt lányok mind bábok lesznek, és mit isten, itt van a kedvenc póklábú hülyegyerekem. Bárcsak Rizshaj eltaposta volna normálisan az előző részben.

Lenyűgözött, hogy a játék mennyire megmaradt a hű stílusához, de ugyanakkor mégis megújult. A történetben levő fickó ugyanis annyira szerelmes volt egy lányba, aki elhunyt, hogy bármi áron vissza akarta hozni. Ezért tűntek el a lányok, mert hasonlítottak rá. Bár megtaláltam az elhunyt lányt, nem volt akkor még világos, hogy miért lett báb, és miért kellett egy szaggatott szívvel élnie tovább.

Aztán mikor már bevonták az ősi Egyiptomot, ahol végeztek ilyen rituálékat, már teljesen belelkesültem, és el is felejtettem, hogy amúgy malacperselyeket kellene gyűjtenem xD. De hát az volt a feladatom elsődlegesen, hogy kiszabadítsam ezt a három lányt.

A bónuszban kiderült, hogy Alessandro szerelme túlélte ezt az egészet, mert feláldozta magát a lányért. A rendőrfőnökről pedig kiderült, hogy egy kétszínű dög, aki előbb magához édesgette a lány öccsét, csakhogy vele lehessen. De hát Alessandro jobban érdekelte. Szép kis átveréses sorozat volt, de hát elküldtem őket Párizsból, Jean pedig úgy döntött, velem tart a léghajón egy újabb ügyet keresve.

Szerintem

Azt tudtam, hogy ERS-ék mindig megújulnak, és az mindig az előnyükre válik, de azt nem tudtam, hogy ennyire tökéletes dolgot hoznak létre. Egyszerűen az állam az asztalon landolt, mikor megláttam az újításokat. Az inventory végre lelakatolható, és minden benne van, amit szeretek. Imádom ezt a játékot, végre 5 rész után elértük, hogy a PuppetShow még feljebb ugorjon a kedvenc sorozataim listáján.

Grafika: 10/10 – meg még egy rakat nulla mögé
Teljesítmény: 08/10 – nincs ablakos mód már, úgyhogy csak azért vonok le, és néha belassult a videók előtt, és csak széles képernyős módban tudtam 1-2 feladatot megoldani
Történet: 10/10 – annyi érthető volt minden, hogy az hihetetlen. Idáig ez a kedvencem, még akkor is, ha kicsit hiányolom Feliciát.


Alább tudsz üzenetet hagyni.