Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2014/08/29
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Elephant Games HOG Reviews Mystery Trackers

Megjelenés: 2014. augusztus 29.
Fejlesztők: Elephant Games
Történet:
Rejtélyes pestisdoktornak álcázott emberek elrabolják a feltörekvőben lévő színésznőt, és egy karanténba viszik. Csakhogy a karantént 200 éve hozták létre.

Amanda szemszöge

Elefánték megint kitettek magukért. A történet megértése után rendesen koppant az állam az asztalon. Kétszáz éve a Blackrow család feje mindenféle kísérletet hajtott vége, de még a pestis előtt meghalt. A felesége magára maradt az ikerlányaikkal. Az özvegy szépen kitanulta az alkímia mesterségét, és annyira vágyott a halhatatlanságra, hogy képes volt befalaztatnia magát és a gyerekeit a házuk pincéjébe. Most a szellemeik kísértenek a lezárt területen, és persze, jó lenne, ha tovább lépnének.

Sőt, az elrabolt színésznőt az ikerlányok is megszállták, gondoljátok el, mekkora traumán mehetett keresztül! De aztán sikerült a Bölcsek kövével legyőznöm. Illetve a kőből készült B-betűs gyűrűvel.

Akkor kezdett igazából izgalmassá válni a dolog, mikor kiderült, hogy a néma szolgát is megszállta egy szellem, az özvegy vette el a hangját, és amúgy az én oldalamon állt, mert az özvegy nem minden döntésével ért egyet. Oh, és mikor a város nyughatatlan kísérteteit rám küldte, szabályosan úgy éreztem, mintha egy zombi horda üldözött volna. Blackrow szelleme pedig szintén csatlakozott az oldalamra, hogy állítsam meg a feleségét, mielőtt túl késő lesz.

Az özvegy ugyanis annyira vágyott a halhatatlanságra, hogy elfelejt tisztelettel adózni elhunyt férje munkája előtt. De most komolyan, a családfája úgyis fennmaradhatott volna, hogyha a lányai továbbviszik a családnevet… matriarchális-vonal, emberek.

Végül is, vicces volt szellem zombikkal küzdeni. Komolyan, látszott, hogy az egyiknek nincs alkarja, a másiknak ki volt harapva a nyaka. Szerintem Elefánték néznek Walking Deadet. Sőt, tuti.

Legnagyobb meglepetésemre azonban az özvegy nem a halhatatlanságot találta fel, hanem a halálét. Gyakorlatilag ő okozta az egész pestist. Sajnos a hibáját nem a legjobb módon akarja jóvátenni. Ha több száz nyughatatlan lelket szabadít fel, akkor azzal elhozhatja az apokalipszist.

Végül a katedrálisban sikerült megállítanom az özvegyet, a néma szolga is kiszabadult, úgyhogy a város karantén része végre ismét csendben lesz. Bár ki tudja, meddig. Egy jelentős felújítás ráférne a környékre, hogy ismét lakható övezet legyen belőle. Csak azt nem tudom, hogy az a vörös szemű zombi macska mi volt? Szegény olyan ijesztő, de ugyanakkor rémültnek tűnik. Vajon mi történhetett vele?

A bónuszban a felszabadított színésznő kéri a segítségem, hogy az egyik kollégája pont abban az utcában forgatott, ahol kezdődött a karantén, aztán nem hívta fel, mikor kellett volna. Tehát, már megint gáz van. Mint kiderült, egy színdarab szerzője szerelmes volt a színésznőbe, aki viszont már el volt jegyezve a darabban szereplő férfihoz. A jelenetben viszont kicserélte a fegyvert élesre, és a férfi meghalt. A nő annyira magába roskadt tettétől, hogy véletlen feldöntötte a gyertyatartót maga mögött, és az egész színház leégett. A stábot a szellem rabolta el, mert az egyik szereplő férfinak el kellett játszania újra azt a tragikus darabot, hogy a szellem továbbléphessen. Persze, sikerült :D.

A Secret Room részemről kínszenvedés volt. tárgyakat kellett keresni, négy fajtából 12 darabot. És ezek mivel változtak, nagyon résen kellett lennem, melyik hol volt. Bár Lily aranyos kislány, szerintem a szüleihez kellene visszamennie – szellemként is.

Szerintem

Ezzel a játékkal annyi volt csak a bajom, hogy este eljutottam a Blackrow házig. Utána viszont a gépem egyszerűen eltüntette az exe-fáljt, és kereshettem egy másik verziót. Tanulság: este ne kezdj játékot, mert lehet, hogy másnapra makacskodni kezd.

Összességében ez sokkal jobb volt, mint amikkel eddig játszottam a szériából. Mindenesetre, valahogy a Nightsville Horror az, ami idáig a szériából a kedvencem.

Grafika: 10/10 – Elefánték, nem lehet rossz 😀
Teljesítmény: 10/10 – ablakos módban is fut, széles sáv nélkül, szóval tökéletes.
Történet: 10/10 – szeretem a szellemeket továbbengedni, az ilyen ijesztőbb játékokat pedig még inkább


Alább tudsz üzenetet hagyni.