Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2014/07/11
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Elephant Games Grim Tales HOG Reviews

Megjelenés: 2014. május 16.
Fejlesztők: Elephant Games
Történet:
Gray nagynénit unokatestvére, James hívja a hírrel, hogy Elizabeth meghalt, és őt gyanúsítják a meggyilkolásával. James esküdözik, hogy ártatlan, miért ártana testvérének.

Amanda szemszöge

A bíróság kiváltképpen szeretnék tudni az igazságot, van itt védelem és vád is, a bíró pedig imádja, hogy Miss Gray érintéssel mindent megtud. Úgyhogy, volt-e oka Jamesnek megölni Elizabeth-et, vagy valaki más akart ártani a McGray-család örököseinek?

A múltba utazva láthattuk, hogy James és Elizabeth vitatkoztak. Az is kiderült, hogy Elizabeth az idősebb, így ő örökölne mindent, csakhogy James talált egy bejegyzést, miszerint az örökösök közül elhalálozna az idősebb, akkor a fiatalabb kap mindent, késedelem nélkül. Miss Gray szerint a szülei nem éppen ezt akarták. Sőt, még ajándékokkal is kedveskedett a nővérének, mintha a kishúga lenne. Hol tudná bántani azt a nőt? Egy árnyalak is kísért itt végig, többször utasítva, hogy ne avatkozzak bele, de ez engem hol érdekelt?
Mind az öt bizonyíték összegyűjtése után visszakerülünk a bíróságra, ahol a bíró lassan végignézi a nyomokat, meghallgatja Jamest, majd az utolsó, farkast ábrázoló képhez érve lehervad a mosoly az arcáról, és James is felfedezi, hogy az a gyűrű, ami a McGray-családban örökölődik, nem az, ami valóban a családi ékszer.

Miss Gray a gyűrűt ujjára húzva ismét a múltba utazik. James Catherine Maxwell-hez, a családi barátjukhoz fordult segítségért, mert elképzelhetetlennek tartotta, hogy Elizabeth csak úgy lemondana a születési jogon járó örökségéről. Catherine és Elizabeth nagyjából egyidősek, gyerekkoruk óta ismerik egymást, és sokszor vitatkoztatok is, mintha testvérek lennének. Egyik nap aztán Elizabeth kijelentette, hogy Blackrock az övé lesz.
A nyomok ugyan tisztázzák Jamest, de most Cathrine-re mutatnak, de ő is eskü alatt azt vallotta, hogy sose tudott volna ártani neki, viszont tudja, ki lehetett a testes.

A nyakláncát megérintve ismét a múltba utazunk, a Blackrock-kastély mellé. Catherine itt fogoly, így akár múltban vagyunk, akár nem, ki kell szabadítani. A csuklyás/szellem persze itt is akadályozza a haladást, de rá se ránts, hamar túl lehet jutni az akadályain.
A szellem Edward Maxwell, Cathrine nagyapja, akiről már a krónikák is úgy szóltak, hogy a család feketebáránya, mivel nem törvényes örököse a családnak, mert Edward felesége nem tudott szülni. Ki is tagadták, mert meg akarta ölni unokatestvérét, ezért akar a McGray-családon bosszút állni. De hogy jön ehhez James és Elizabeth?
Edward Maxwell és William McGray már gyerekkoruk óta nem voltak barátok, és ahogy felnőttek, ez az érzés nem múlt ki belőlük. William pedig James és Elizabeth nagyapja volt, és nem akart semmilyen konfliktust Edwarddal.
A családfát látva még az is kiderült, hogy a Maxwell és a McGray-család nagyon jó barátok is voltak, hiszen az alapító, Silver McGray lánya, Martha egy Maxwell-hez ment feleségül, így James, Elizabeth és Catherine távoli unokatestvérek. A fia, Austin McGray tovább vitte a családi vérvonalat, és neki a fia volt William. Edward akarta megölni Elizabeth-et, hogy Blackrock visszakerülhessen a Maxwell-család birtokába. Ezért Edward megkérte Catherine-t, hogy ő ölje meg, de persze, hogy ezt nem akarta megtenni.
A végjátékban először meg kellett állítani egy amulettel Edwardot, majd meg kellett akadályoznunk, hogy a két dobermann elérje Elizabeth-et. Újra a bíróságon megmutatjuk a bizonyítékokat a bírónak, megnyílik a föld, és Elizabeth kerül elő élve.

A bónuszban Elizabeth levelet küld Miss Graynek, hogy most James van nagy veszélybe, menjünk oda gyorsan. Elviekben egy amulettet elvesztettek, ami eddig szerencsét hozott, most azonban semmi sem olyan, mint korábban volt. Meg kellett keresni az amulettet, de azért belepillanthattam a család történelmébe:
– Silver McGray szerencsés volt addig, amíg egy hét leforgása alatt nem veszítette el minden vagyonát, és egy tűzesetben meghalt a Blackrock kastélyban.
– Lánya, Martha nem volt ugyan egy szépség, de hozzáment a Maxwell család sarjához, nem szerelemből. Mire a lány terhes lett, megtalálták a békét, de Martha belehalt a szülésbe.
– Arthur szenvedélyes vadász volt, de hihetetlenül ügyetlen, és egyik nap véletlen megölte az egyik vadászát. Nem sokkal azután ő is meghalt.
– Alex McGray világéletében szerencsejáték-függő volt, de a lánya születése idejére abbahagyta. A családja furcsállta is, mikor újra elkezdte – egy ideig nyerő szériában volt, majd elvesztette mindenét, és egy sikátorban lelőtték.
Sajnos a legelső emberhez kellett menni, aki tudta, hogy lehetett elpusztítani az amulettet: Silver McGrayhez, aki leírta, hogy öt bájitalt kell egyesíteni, és az tönkreteszi a medált. Hurrá.

Az epilógusból kiderült, hogy Silver nemcsak a tüzet élte túl, de még a dédunokáit is láthatta, Martha nem halt meg szülés közben, a lánya pedig kedves nővé cseperedett. Arthur se halt meg, a vadásza sem halt meg, gazdag életet élt. Alex tényleg abbahagyta a szerencsejátékot, és már csak partikon játszik, akkor is a lányával, Cathrine-nel.

Szerintem

Furcsa volt találkozni egy másik Gray-családdal, mégha azok McGray-ek. Kicsit olyan íres beütésük akadt így, talán így visszavezethető az eredetük, mert a történet javarészt Amerikában játszódik. Már csak az a kérdés, hogy Miss Gray legközelebb kit ment meg?

Grafika: 09/10 – hátterek gyönyörűek, részlet gazdagok, a karakterek viszont épphogy nem tökéletesek.
Teljesítmény: 10/10 – végre le lehetett lakatolni az inventoryt.
Történet: 10/10 – még nagyjából tudom követni, ki kicsoda, de el kellene egy rendes családfa lassan.


Alább tudsz üzenetet hagyni.