Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2014/06/13
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: HOG Reviews Mad Head Games Rite of Passage

Megjelenés: 2014. június 13.
Fejlesztők: Mad Head Games
Történet:
Greystone városában a gyerekek nagyon szerettek a közeli erdőben bújócskázni, mikor egyik nap megjelent egy kislány, aki a szokásos számolás helyett egy versikét ajánlott. Viszont ezután a gyerekek folyamatosan eltűntek.

Amanda szemszöge

A főhősnőnket egy ideje folyamatos tragédia éri: az apját és a bátyát/öccsét még gyerekként elvesztette, és utána költöztek el az édesanyjával, akivel jól éltek évekig. Sztori szerint az édesanya nemrég hunyt el, és a lány most szortírozza a holmijait. A postaládában talált egy levelet apjától, és úgy tűnt, az anyja eltitkolta ezt előle. Szép.

Egy másik levélben pedig az állt, hogy még mindig keresi a fiukat, és addig nem is nyugszik, amíg meg nem találja. És ezért kellett elfeledkezni arról, hogy van egy lányod is, Jack, hm?
A második levélben már picit összezavarodtak a tények: Jack azt írta, hogy a lányuk hozta ezt a nagy fenyegetést a városra, és soha nem mehet vissza. Vagy addig nem, amíg életben van, vagy amíg nem oldják meg a dolgokat.

Főhősnőnk visszatért Greystone-ba, de már a fogadtatás sem volt meleg, mert havazott, és egy vörös szemű kislány köszöntötte először a kocsija hátsó ülésén.
Mivel dolgozik rendesen itt a természetfeletti, ezért a főhősünk is alaposan szerepel benne: szerzett egy sebet, ami évek óta ott van a tenyerén, és most, hogy visszatért, úgy tűnt, mintha reagálna a környezetére: ezért először jeget tudott törni, amit a rejtélyes köd hozott létre. Sőt, elviekben dolgozik a karma is, mert nem mindegy, hogy kivel milyen párbeszédet folytatunk, mert az kihat a cselekményre. Én próbáltam a jó válaszokat adni.
Mire főhősnőnk beért a szülői házba, akkor már tudtuk, hogy talán mégsem ő tehet arról teljesen, hogy a köd megjelent. Ami verset felolvasott, az tüntetett el mindenkit, és akkor jelent meg a heg a tenyerén. Egy tizenéves gyerek honnan tudhatná, hogy amit művel, az rossz?
Valószínűnek tűnt, hogy volt egy árva kislány, akinek sehogy sem sikerült barátokat szereznie. Egyik nap elment az erdő szívébe, ahol az erő gyűlik össze, és az egyik lélek megsajnálta őt, ezért megosztotta vele az ereje egy részét.
Viszont, az még mindig nem volt világos, hogy miért fajultak el a dolgok ennyire. Az időjós fia is odaveszett, és alkut kötött a köddel, hogy ha a főhőst odaviszi, akkor megkapja a fiát. De van még egy alak, aki lámpával járja az erdőt, és nem Jack az.
Sikerült elmenekülnünk, de az esti havas, ködös erdő nagyon ijesztő volt, még én is fáztam, és nappal játszottam.

De az erdőben találkozhattunk Tommal, aki megmaradt, mint gyerek – eltelt 20 év közben – de megjelent az árva, és elvitte. Bentebb egy régi malomnál Victor, az időjós vívott harcot az árvával, de alulmaradt, és utána elmesélte, hogy ő csak a fiát akarja visszakapni, mást nem, és bocsánatot kért. Egy templomszerűségben megtaláltuk Jacket, de ahogy a lánya hozzáért, azonnal gyönggyé vált, és megjelent a rejtélyes kalapos fickó is, aki elmondta, hogy a kislány egy Kereső, és gyöngyökre vadászik. Nem szabad több gyöngyöt begyűjtenie.
A hegyen elvileg meg lakott egy fiú, akinek az apja sűrűn volt el dolgozni, ezért barátai sem voltak, nagyon magányos volt. Egyik nap azonban megjelent előtte egy kislány, és megkérdezte, hogy akarna-e vele fogócskázni. Később kiderült, hogy ez a srác lett a Kereső, a lány a kapott képességgel meg csak a sima begyűjtő. Ahogy lement az utcára, megteremtette a ködöt, ami elfogott minden lakót. Mikor visszament a fiúhoz, azt merte mondani neki, hogy mindenki a ködben várja, hogy játszanak.
Bár ez világos, még mindig nem értettem a gyöngyök jelenlétét. Az első embert meg is találta a srác, viszonylag hamar, de ahogy megérintette, gyönggyé vált. A lány ekkor kezdte el őket nyakláncként gyűjtögetni. Pont azért ne aggódjon, mert a gyöngyök az igaz barátságot szimbolizálják, és sürgette, hogy találjon még. És az a kis naiv így is tett.

A hegyre érve találkoztam egy Victorra hasonlító úriemberrel – vagy ő lehetett az, csak fiatalabb korában – és mondta, hogy itt nincs senki, de a 14. számú ház érdekes lehet.
Az a Victorra emlékeztető fiú nem véletlen volt hasonló – ő a fia. A gonosz lány pedig Angela. De igazából ő sem gonosz, csak barátokat akart.
Azt lehagytam, hogy még további három képességet szerzett, amikkel tudott fordítani más nyelvről, a magasan levő tárgyakat le tudta venni, és végül a helyes út kiválasztása.

Angela eredeti lakhelyére kellett mennünk, ahol elviekben rejtőzött, és szembesíteni kellett a tényekkel. A háza olyan szép napfényes helyen volt, hogy öröm volt lesni, de a kicsi valahogy mégsem volt túl kedves. A története végén még az is kiderült, hogy egyedül maradt, mikor közölte a fiúval, hogy a többi ember sose változik már vissza. Emiatt Angela elment a városból, magára hagyva a fiút. Pont akkor talált rá az akkor még gyerek főhősünkre, hogy ő legyen a következő Gyűjtő.
A végén nem tetszett, hogy Angela össze-vissza ugrált a nagy csatában, de a végén elment az apja sírjához, és szegény totál összetörve mondta azt, hogy egyedül maradt. Főhősünk még felajánlotta neki, hogy csatlakozhat a családjukhoz. A végén azért mindenki visszakerült valódi mivoltukba.

A bónuszban minden jó, mindkét város lakói jól élnek, a családok is egyesültek, de Angela még sem boldog – meg akarta találni az édesanyját.
Aztán egy másik városban egy nő levelet kapott valakitől, hogy Angeláról van szó, és találkozniuk kellene Sunny Valley-ben. Szerintem a főhős kapta. A nyaklánc egy Lucy nevű babáé, és a rejtélyes kalapos volt az, aki küldte a levelet.
Angela feltehetően visszament az apja sírjához. De ahogy nyomoztunk, úgy tűnt, hogy Michelle, Angela anyja ment az erdőbe. Ott talált egy átjárót, amiről nem tudta, hova vezet, de megjelent mögötte a kalapos férfi, és azt mondta, hogy van két választása: vagy elfogadja az életét, ahogy alakult, vagy belép, és minden fájdalmát maga mögött hagyja. És Michelle megtette… belépett az átjárón, magára hagyva Angelát.
Oké, fájt neki, hogy meghalt a férje, de ott volt a közös gyerekük!!!
Angela pedig elvileg megnyitotta az átjárót, hogy utánamenjen. Viszont szegény lány olyan területre került, ami abszolút nem jó senki számára, és főhősünk segített neki onnan kijutni. Viszont, elviekben Michelle is ugyanide jutott, mert eredetileg mindent el akart követni azért, hogy visszahozza a férjét az életbe.
Végül szerencsére anya és lánya találkoztak, és csak annyi volt a dolgunk, hogy kimenjünk.
De azon elgondolkodtam, hogy az a rejtélyes kalapos miért mondta, hogy itt befejezte a munkáját.

Szerintem

Belegondolva, a főjáték nem más, mint figyelemre éhes gyerekek gyülekezete. Jó, megértem az árva csak szeretve akart lenni, és nincs is annál szomorúbb dolog, ha egy gyereket nem szeretnek. De egy szinten megértettem mindent, és jó látni, hogy a lakók is végre boldogan mennek tovább az életükben.

Grafika: 10/10 – minden tökéletes volt
Teljesítmény: 10/10 – keskeny képernyő, de nem annyira volt zavaró
Történet: 10/10 – a történet egyre jobb, bár én több természetfelettit szeretnék


Alább tudsz üzenetet hagyni.