Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2014/06/13
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Elephant Games Grim Tales HOG Reviews

Megjelenés: 2013. február 1.
Fejlesztők: Elephant Games
Történet:
Gray nagynéni valahova autóval utazik, mikor kifogyóban a benzine, ezért letér keresni egy kutat, ámde különös dologra bukkan: egy királynőszerű nő mindenkit kővé dermeszt.

Amanda szemszöge

Woah, woah, csak lassan. Alig értünk oda, erre egyből találok áldozatot. Csoda, hogy a nőt nem támadta meg. A prospektus szerint Stoneville városát egy királynő őrizte, aki mindenkit megjutalmazott, aki becsületesen és tisztességesen végezte munkáját, de egyik napról a másikra kifordult magából, és ellenséges lett. És ez hogy jön a mi Gray-családunkhoz?

Elviekben az itteni polgármester Oliver Gray volt, a mi drága unokaöcsénk, Brandon nagybátyja, vagyis lehet, hogy főhősnőnk és Luisa testvére. Olivert leváltotta Dennis Sheldon, de az a férfi inkább foglalkozott a vagyonnal, mint a városával, hiába volt zseniális tudós. Bűne az volt, hogy Sheldon le akarta rombolni a bányát, és Brandonra halálos sebet mért, emiatt a Kőkirálynő éktelen haragra gerjedt, és mindenkit kővé változtatott, kivéve Olivert. Feladatunk volt megtalálni, és megállítani a királynőt.

A királynő haragja onnan eredt, hogy Sheldon rájött, mi a gazdagság legfőbb forrása: az élet virága, és a legenda szerint pont a Kőkirályságban található, de ez a növény ad mindenkinek életet, és minden követ értékes drágakővé tud alakítani. Persze, hogy a kapzsiság szörnye felébredt a fickóban. És így már érthető is, miért pipult be annyira a királynő.

Vele való találkozásunkkor kiderült, hogy találkozott az egyik bányásszal, szerelmesek lettek. Évekig boldogok voltak együtt, aztán a férfi súlyosan megsérült, és azóta is egy koporsóban fekszik, a kórház előterében (Brandonra gondolt, ahogy levettem szavaiból). Megígérte, hogy visszavonja átkát, ha megmentjük. A virágnak elég volt csak a pollenjeit elvinni, mert a királynő úgy őrizte, mint foxi a lábtörlőt. Mire a páros egyesülhetett volna, megjött Sheldon, egy markolóval elvitte a virágot, ezzel a királyságot is veszélybe sodorva, és a királynő is hirtelen megöregedett. Négy szirmot kellett megtalálnom, az utolsó megszerzésével Sheldon is meghalt, úgyhogy a város újjáépülhet, a szerelmesek pedig nyugodtan élhetnek tovább.

A bónuszban kiszabadul a föld alól egy férfi, aki elrabolja a királynőt. Brandon elkötelezetten menne utána, és ebben a főhősnő is segíteni fog. A királyságban az egyik kobold elárulta, hogy ezt a fickót két gólemmel együtt zárták be, és nem kellett volna kiszabadulniuk. A királyság krónikából kiderült, hogy a király annak idején maga záratta be a fiát, a lányát tette meg jogos örökösnek, az anyjuk pedig elhunyt. Évekig a trón közelében maradt az urnája, azonban ellopták, és azóta se tudni, hol van. Mi visszavittük az urnát a helyére, és kiderült, hogy a virág őrzője egyben a királyné is. Elárulta, hogy a fia egyszer úgy tért vissza a barlangokból, hogy valami megváltozott benne, és meg akarta ölni az apját. Valami megváltoztatta őt, nem véletlen volt elzárva.
A herceg megérintett egy fekete követ, ami egy Orokh nevű démon börtöne volt, és bárki megérinti a követ, a démon megszállja őt. Annyi volt a dolgom, hogy azt a követ megsemmisítsük.

Szerintem

Nem tudtam hovatenni annyira Brandont, meg Olivert se, főleg, hogy a családfa még mindig zavaros. Idegesített, hogy nem volt lelakatolható az inventory, és kissé elvitte fantasy környékére a sztorit. Még jó, hogy úgy néz ki, a Gray-család varázslókból és boszorkányokból áll.

Grafika: 08/10 – azért tudnék rajta mit változtatni bőven
Teljesítmény: 08/10 – csak mert nem lelakatolható az inventory
Történet: 10/10 – Brandon megtalálta álmai nőjét, de ez később hogy fog a családra kihatni?


Alább tudsz üzenetet hagyni.